Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
2 otapa:
otapa napsal:
jjo jjo ,to se občas stane.Já to řeším odříznutím…….
Popíš prosím Tvoj zážitok. Rád sa poučím, veď čo keď raz napr. ……… a ja sa potom budem musieť pos…!:-(
To lacoch,
Nám sa nedá elegantne pašovať, lebo všetci 4 z partie fajčíme :-E:-(
a my by sme sa asi aj bili pri “privatizovaní” prípadného nefajčiara. :-D:-D:-D
JindrichNejlacinější nejsou nikde.V Norsku jsou cigarety obecně drahé.To ti karton nestačí?
Na 10-14 dní žiaľ nestačí.
janci napsal:
Najlacnejšie sú tie ktoré si nemusíš kúpiť.
Absolutna pravda, ale ja žiaľ MUSÍM
Jindrich napsal:
Také se to přeci dá řešit elektronickou cigaretou.
Asi toto bude riešenie pre mňa.
vlastina napsal:
Pane Vojtko,Vám děkuji za povzbuzení v době mé nemoci
a nejlepší rada pro Vás je”NEKUŘTE kouření způsobuje rakovinu”
Přeji Vám hodně zdravíčka
Milá pani Vlastina, teším sa z Vašej reakcie
😛 a ďakujem za radu, ktorú žiaľ už niekoľko rokov neviem zrealizovať – asi som slaboch a blbec:-(:-E
Všetkým ďakujem za milé reakcie.
Keď miniem svoje cigaretové zásoby a potrebujem kúpiť v NO, kde sú najlacnejšie? (obchodný reťazec, miest. predajne a pod. a aká je cena za napr. Marlbo..?)Ďakujem za rady.
Kúpim plávasjúci oblek pre 11 ročného vnuka, výška cca 150-155cm, stredná postava. Ďakujem za ponuky, prípadne info, kde by som mohol kúpiť.
Harty napsal:
Nová holo. samolepa-zatím příprava
Paráda!!!:-). Asi budem potrebovať. Dajú sa kúpiť ???
JAKABO napsal:
Cez zimu by si mohli niektorí vyrobiť aj izolačné vložky do topánok
do Nórska.
…ale len tí, ktorí si to môžu dovoliť, lebo toľko alkoholu niečo stojí :-D:-D:-D
janek.su napsal:
to vojtko : čtu recept na klobásy, vyjadřuješ se k němu s tím, že ten Tvůj je podobný, také je udíš ale ty 3 dny po osmi hodinách ? Zajímalo by mě, jestli ano, jakou udržuješ teplotu v udírně. Díky
Ja údim klobásky studeným dymom z tlejúceho bukového dreva a bukových pilín. (najlepšie je čisté drevo a piliny bez kôry, ale veľmi malé množstvo nevadí) Moja udiareň má výšku cca 2,3metra, klobásky a mäso sú zavesené asi 10-15 cm pod strieškou. Udiareň je zhotovená zo smrekových dosiek, ktoré sa časom vysušia a tak medzi nimi vzniknú medzery, ktorými dym prirodzene uniká, takže aj teplota v udiarni je nízka,(odhadujem okolo 10-30st.C) a hustota dymu je nížšia, vhodná pre ľahké postupné voňavé údenie.
Údenie 3×8 hod. je aj môj čas. V plechovej skrini sa dá vraj zadymiť a zasmradiť aj za 3-4 hod., ale ja klobásky údim.
Technologiu údenia som odpozoroval a prebral od svojích predkov a ku kvalitným voňavým klobáskam mám aj v 60-ke dobrý vzťah.:-Dnullzadymiť😛
ZM:
Takže rasca = kmín. Tebou uvedený recept na klobásky sa veľmi podobá môjmu, čiže takúto klobásku by som si rád dal. Ja v mojom recepte pridávam trošku viac pálivej papriky, lebo to mám rád trochu viac “čípoš” a nedávam zbytočne veľa sladkej papriky, lebo potom sú klobásky síce pekne červené, ale “prepaprikované” (trochu to kazí chuť). Pre prácu s paprikou treba do toho vložiť tú spomínanú lásku 😀
Keď budem mať pekné, čisté játra (pečeň), vyskúšam Tvoj vylepšený recept. Vďaka!
Môj recept na domáce klobásky je jednoduchý. Kvalitné gazdovské mäsko bez penicilínov, sóje, múky, glutamanov, E-čiek, farbív a iných obvyklých priemyselných “maškŕt”. Do pomletého mäska pridať, soľ, korenie, papriku, cesnak, rascu,(všetko priměřeně) vééééľa lásky a je to. Ešte je žiaduce dať dobré vínko, prípadne slivovicu, nie však do mäska, ale na stôl, aby majster a jeho pomocníci mali dobrú náladu :-D:-D:-D. (musím končiť, lebo Pavlovov reflex ma už prinútil slintať)
Prajem dobrú chuť
meky napsal:
Od rybolovu v Norsku tresčí játra nejím. Až na vyjímky napadená parazity, což je pro mě tak celká psychologická překážka že Ne.
Absolutný súhlas.:-( Mne bielkoviny tohoto typu vôbec nechýbajú. 😀
Miesto treščej pečeni si dám ku chlebíku napr. domáce klobáse:-D:-D:-D To je žrádelko!!! Mňam.
Mal msom a stále aj mám drahé, ale aj lacné prúty na pilkrovanie s kladkou na konci a ešte sa mi nestalo, že by sa šnúra dostala mimo kladku a dáko sa tam “zaštipla”. Na pilkrovanie používam šnúru PENN,WFT 0,32mm/51kg ??? a to by už musela byť veľmi zlá konštrukcia kladky, ktorá by “dokázala Zaštipnúť” túto šnúru. Toto je môj názor a moje skúsenosti, ale netvrdím, že niekto nemá iné:-P:-P:-P
Moje veľké uznanie.:-D:-D:-D:-D:-D
fotodedo napsal:
Nebude problém, ale ja o serioznosti tohoto človeka pochybujem. Ak časopis dostanem, na kávu ťa pozvem.
Na kávičku pozývam ja, lebo ty ako dôchodca musíš šetriť na pobyt v NO. 😛 .(Ja si budem ešte chviľu zarábať sám)
Ja by som Zapovi dal ešte 2-3, dni šancu na reakciu a usporiadanie veci v zmysle džentlmenských pravidiel, ktoré ako kapitán kanadského obchodného loďstva a slušne vychovaný syn svojich rodičov -iste pozná.:-( a riadi sa nimi.
:-E
-
AutorPříspěvky