Ahoj,
dobrá je také opečená na pánvi s bramborem a červenou řepou nebo z ní dělám polévku:
- filety makrely
- mrkev, celer, petržel
- cibule, šalotka, česnek
- domácí rajčatové pyré
- dijonská hořčice
- brambory
- rajčata
- chilli paprička
- petržel kudrnka
- fenykl
- šafrán
- sůl
- olej
- bílý pepř
- šlehačka
Do hrnce na olej dáme pokrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, šalotku, česnek, chilli papričku, fenykl, hořčici a rajčatové pyré, brambory a vodu. Rajčata pokrájíme, přidáme zbytek fenyklu, kudrnku, filety makrely, bílý pepř, šafrán, smetanu, osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Uvařenou polévku rozmixujeme a prolisujeme přes síto. Dochutíme pepřem, solí, chilli papričkou, zjemníme šlehačkou.