Nápověda Doporučujeme:

Radislav Kryl

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 406. až 420. (celkem z 462)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: kuchařské receptury a specialitky #14596
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Vážení recept je super jenom po revoluci co byly zrušeny některé ČSN se naše tatarka a majonéza nedá jest,protože je to nějaká škrobová mazlavá sr….A Rybí salát a Vlašák, který se z toho vyrábí už není k jídlu.Takže majonézu z opravdových vajíček si vyrábím sám a tím i tyto saláty jsou jedlé.

    Majonézu lze vyrobit jednoduše na mixéru s metličkou, na jedno celé vejce/ dvě deci oleje,dávám ještě špetku soli a ml.pepře.Dál po ušlehání do tuhé hmoty se dá ještě přidat ocet, nebo citronová šťáva a jemně nakrájená cibulka, poř. feferonka.Vznikne vynikající Tatarka dochucená dle vl.chuti.Potom teprve sterilovaná zelenina, nejlépe Moravanka, nebo Kunovjanka(nepálí) bez nálevu a smíchat s kyselou naloženou rybou (nebo čerstvým zavináčem).

    odpověď na: Kalendář Rybolov Norsko #14453
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Ahoj Michale, je to perfektní, hlavně ten nápad udělat kalendář jako týdení,vejde tam víc fotek a pokud to bude stolní, tak ho můžu mít i v práci na stole.

    Pokud je budeš brát na sraz tak bych jich potřeboval asi šest.

    Čau Radek

    odpověď na: Kalendář Rybolov Norsko #14079
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Karavela napsal:

    To Rk: Tak tahle je dost dobrá,já odjakživa myslela, že ta potvora v ikonce se vylíhla ve fotoshopu:- ))))

    Ahoj Karavelo, tu potvoru jsem vlastnoručně ulovil, když mi při vláčení kolegové vysipali za zády zbytky. Zamotal se za křídlo do návazce, tak jsem ho vyprostil ,vyfotil se sním a pustil ho.

    odpověď na: Kalendář Rybolov Norsko #14044
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    odpověď na: Kalendář Rybolov Norsko #14041
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    odpověď na: Plovoucí oblek Sundridge #13953
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Berte to tak, že to jsou modráky na moře.Když jsem si pořídil plovoucí oblek a byl krásně jasně oranžový, chtěl jsem , aby tak zůstal stále a tak jsem ho pral v pračce, drhnul kartáčem a to černisko od udice při pilkrování a mastnota od ryb stejně nešly dolů. Jen jsem docílil toho, že ve švech v dešti začal propouštět vodu.Spravilo se to impregnačním nástřikem ve spreji, ale už nikdy nebude jako dřív.

    ZM má pravdu, stačí to vyprat ručně, potu a nečistot se zbavíte, ale zabarvení od udice a běžného používání ne, ale zachováte si původní vlastnosti obleku. Je to přeci pracovní ochranný oblek!

    odpověď na: BAKKAN WAHL 2010 #13718
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Ahoj Michale, na to jsem zvědavý, já jsem je tam letos nemohl dostat, prý na poprvé musíme zodpovědně prozkoumat nejbližší okolí cca do 15km od přístaviště. Snad příští rok. Tak sem hoď jak jste tam dopadli.

    Čau Radek.

    odpověď na: Aktuální informace z Norska 2010 #13716
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Já si myslím, že by měly jít i udit. Po rozmrazení jsou pěkně tuhé jako při vylovení, jediný problém by mohl nastat ve způsobu zpracování, protože třeba my v rámci úspory váhy jsme usekávali hlavy a ocasy, takže při uzení by musely ležet na nějakém roštu.

    Jinak ke konci na doplnění bedny jsem je i filetoval, to bylo nejrychlejší bez kuchání dvěma řezy podél páteře z prava a z leva a byly dvě filety a hlava s páteří s vnitřnostmi. Ale tyto filety lze použít na gril asi jen na lávový kámen.

    odpověď na: BAKKAN WAHL 2010 #13661
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    No to je nádhera, já griluju každý pátek až nedělu od 13.8. a už mi dochází zásoba makrel a to jsem jich měl taky pěkný výřad.

    Škoda, že se tam nedá jen tak odskočit.

    odpověď na: Vylepšení srazu 2011+dotazy #13515
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Já bych ochutnal asi od všeho mám rád kačenu i zabijačku.

    To prase si budeme muset dohnat a odchytit sami?:-S

    odpověď na: BAKKAN WAHL 2010 #13495
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Zkuste ještě oranžové gumy na hloubkách od 5 do 25m mezi chaluhama jsou zašité obecňačky brzo ráno nebo před setměním.A to i před marinou kde se vysypávají zbytky byla chycena treska kolem 1m. Já osobně jsem tam v pondělí 2.8 po neúspěšném dnu nachytal 5ks obecňaček největší 80cm.Ale to už se Ben zlobil, že jsem po tmě na moři bez světla i když to bylo 200m od mariny.

    Přeji hodně úspěchů ať nachytáte.

    odpověď na: BAKKAN WAHL 2010 #13494
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    To Imrich

    takhle jsme to tam měli asi čtyři dny, azuto bezvětří opáleny huby, ale ryby pryč. Objeví se hned jak se zvedna větr tak kolem 3m/s a trochu zamračí. Zkuste Melstein severní část, od tam vozili aspoň 70cm obecňačky kluci z jižních Čech, taky tam ulovili halibuta hned v neděli 31.7.po příjezdu. Měřil 120 – 130cm a dle Benovi váhy 22kg. Vyfocenýho ho nemám a kluci sem asi nepíšou.

    Makrely jsme nejvíc nachytali v pravo u majáku u výjezdu, nebo za sádkama za červenou bojkou asi 100 – 200m na moře je tam od 80m do 12m.

    Potom napravo za tím ostrůvkem s černým majákem na úrovni červené bojky jsou hloubky kolem 150m Vypadá to jako koryto z otevřeného moře, tam jsme nachytali poslední den kelery kolem 80cm. Moře mělo 13,5 – 14°C, braly opravdu jen při zataženém počasí a mírném větru.

    odpověď na: BAKKAN WAHL 2010 #13173
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Ahoj kluci, děkuji za cenné informace, na Bakkan jedeme taky po prvé a možná už se sem do odjezdu taky nedostanu, doháním doma před odjezdem co se dá, aby se to nepodělalo, když budu v NO. A jak píše Žirafa tak už jsem všechno několikrát přeskládal, přebarvil a ty bestie nakonec budou žrat stejně to, co nebudu mít.

    Kde se vám podařili chytit ti halibuti?

    odpověď na: BAKKAN WAHL 2010 #13150
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Ahoj kluci na Bakkanu,

    za pár dní vyrážíme, jaké se tam dá očekávat počasí? Abych s sebou třeba netáhnul moc teplýho oblečení a ještě jedna otázka, rostou tam taky hříbky? Když se nachytá limit byla by to dobrá zábava.

    A taky jestli se rybám na poslední chvílu nezměnila chuť, stále jdou po červené? Přebarvil jsem všechny hlavičky na červeno.

    Jinak máte opravdu nádherny úlovky i co do pestrosti druhu, já už v práci začínám blbnout už bych byl nejraději taky na Bakkanu.

    Tak se tam mějte a užívejte si to.

    odpověď na: BAKKAN WAHL 2010 #13127
    Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

    Imrich napsal:

    Ahoj všichni. 14.08 jedene na BAKKAN Pruty se nám už kroutí ve skříni , jak se těšíme. Nicméně nám chybí nejméně jeden pohodovej rybář do party. Jsme jen čtyři do chaty Torfride, máme dvě lodě. Budeme tam do 22.08, tak pokud máte někdo zájem neváhejte. jindra35@centrum.cz Tel: 608220030

    Pokud nejde o peníze, tak dva do lodi je ideální stav.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 406. až 420. (celkem z 462)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...