Nápověda Doporučujeme:

Preparator

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 631. až 645. (celkem z 749)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Florida, Texas 2012 #47629
    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Celé to nechápu, naposledy když jsou koukal na pořad o aligátoří rybě, tak tam bylo že jsou chráněné a lov je omezen, po chycení je ihned pouštěli a chovali se k nim opravdu podle toho, tohle je pravý opak.

    odpověď na: Zajimavosti #47624
    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Jak pro koho :)) já bych se asi trochu pokak*l 😛

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    skroban5 – Určitě, obrať se na Sima a ten už ti ohledně Soroye poradí.

    odpověď na: Florida, Texas 2012 #47573
    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Já jsem ale nenapsal že do něho kopal. Chápu, že mám asi jiné měřítko jako busines rybář a to jestli to té rybě vadí nebo ne, to už jsme zas u té úcty, ale děkuji za vysvětlení.

    odpověď na: Florida, Texas 2012 #47571
    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    shark- nejde o to jestli si rybu vezmeš nebo ne, to je každého věc. Jen trochu úcty by neuškodilo, je to živé a někde to rostlo.:-D

    odpověď na: Florida, Texas 2012 #47568
    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Ahoj mám takový blbý dotaz, i když nejsem líbač kaprů a chyt a půsť, tak nechápu proč jste rybu pouštěli nohou ? Má to nějaké normální vysvětlení, jako třeba že by Vám ukousla ruku ? nebo tak něco ? Díky

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Pokuď máte někdo info i ke krabům a ostaním pochutinám, rád jsi to přečtu. Děkuji

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    skroban5 – jestli to nemyslíš ironicky, tak jsem rád, že jsi se tu dozvěděl něco nového 😯

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Vlkous – pokuď jsem dáš video, tak to bude super. Jsem taky na vážkách zda vakuovačku koupit či ne. Samozřejmě mě také nabaví být po 14 h . lovu ještě dalších 6 hodin ve filetárně, ale když už si přivezu zdravé a dobré maso z norska, tak proč tomu taky nedat nějaký vzhled. když někdy otevřu mrazák někoho jiného a to právě většinou z čech, kolikrát jsi říkám – Tohle snad není k jídlu ? :)) Nahazené makrely bez obalu, všude krev a v sáčcích plave filetka va vvlastní šťávě 🙂

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    eduso- Ahoj, mohl by jsi sem dát prosím typ co máš za tu vakuovačku, Díky.

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Vlkous – SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI! :-P:-P:-P

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Holzby, Ahoj, tahle vypadá taky dobře a je super že k tomu dělají vakuovací folie, tak že si mužeš sám zvolit velikost podle filety.

    http://www.mall.cz/vakuovacky/unold-48010

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Ahoj, určitě když necháte v mase vodu a celé to zamrazíte, tak se to projeví na kvalitě masa a to samé i když je k filetě přístup vzduchu. Sami víte jak dopadne fileta v mrazáku, když jí kousek kouká ven třeba ze stečovky nebo pytlíku 🙂

    O tom, že když by jste třeba ryby přikoupili, tak určitě v nich nebudete chtít mít vodu 🙂

    Také jsem letos viděl němce balit filety s malou přenosnou vakuovačkou. Perfektně to vypadalo, a skládalo se to jedna báseň, nemáte někdo tuto zkušenost. Díky

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Ahoj, už jsem ryby taky zkoušel osušit buď papírovým ručníkem a nebo normálním, ale papírového jsem spotřeboval asi tak 1 tunu a když jsem používal ručník, tak druhý den nebyl moc hygienický :)), to je tak po každém osušení vyprat 🙂

    Komfort mít bednu v mrazáku je nejlepší, to když potom skládáte bedny do auta tak musíte nést jednu ve třech :)))

    Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

    Yetti – Ahoj, tak já už většinou na lodi ryby rozříznu(vykrvím), pokuď jsou opravdu hodně napadené parazity, tak je rovnou vyhodím.

    Když přijedem tak začnem filetovat, ryby prosvítíme přez světlo a zkontrolujeme zda v nich nejsou nějací spiruridi, většinou filetuji i s břišní dutinou. Filety nechávám i s kůži, protože někomu upečená kůže chutná a když se ryba připravuje drží krásně pohromadě, kdo jí nemusí tak jí jednoduše sloupne. Nechávám filety také okapat, ale i když jsem zkoušel dávat je do umělých pytlů a nebo na síto, tak stejně za tu hodku z toho všechna voda nevyteče a něco jsi přivezu i domů. Nikdy mě nenapadlo nechávat filety odkapat třeba půl dne, dobrá rada 🙂

    Na balení se mi nejlépe osvědčila strečová folie a balím jednotlivé filety podle velikosti.

    Když je krabice v mrazáku tak je to přeci jen lepší, krásně se to vyskládá a doma vyndáte jen kostku masa a né 14 zkroucených filet:)

    Když chytnem něco vetšího jde to celé znovu do stračovky a i když jsme to vezli 2 dny, bylo to na kost, mohu doporučit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 631. až 645. (celkem z 749)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...