Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Celé to nechápu, naposledy když jsou koukal na pořad o aligátoří rybě, tak tam bylo že jsou chráněné a lov je omezen, po chycení je ihned pouštěli a chovali se k nim opravdu podle toho, tohle je pravý opak.
Jak pro koho :)) já bych se asi trochu pokak*l 😛
skroban5 – Určitě, obrať se na Sima a ten už ti ohledně Soroye poradí.
Já jsem ale nenapsal že do něho kopal. Chápu, že mám asi jiné měřítko jako busines rybář a to jestli to té rybě vadí nebo ne, to už jsme zas u té úcty, ale děkuji za vysvětlení.
shark- nejde o to jestli si rybu vezmeš nebo ne, to je každého věc. Jen trochu úcty by neuškodilo, je to živé a někde to rostlo.:-D
Ahoj mám takový blbý dotaz, i když nejsem líbač kaprů a chyt a půsť, tak nechápu proč jste rybu pouštěli nohou ? Má to nějaké normální vysvětlení, jako třeba že by Vám ukousla ruku ? nebo tak něco ? Díky
Pokuď máte někdo info i ke krabům a ostaním pochutinám, rád jsi to přečtu. Děkuji
skroban5 – jestli to nemyslíš ironicky, tak jsem rád, že jsi se tu dozvěděl něco nového 😯
Vlkous – pokuď jsem dáš video, tak to bude super. Jsem taky na vážkách zda vakuovačku koupit či ne. Samozřejmě mě také nabaví být po 14 h . lovu ještě dalších 6 hodin ve filetárně, ale když už si přivezu zdravé a dobré maso z norska, tak proč tomu taky nedat nějaký vzhled. když někdy otevřu mrazák někoho jiného a to právě většinou z čech, kolikrát jsi říkám – Tohle snad není k jídlu ? :)) Nahazené makrely bez obalu, všude krev a v sáčcích plave filetka va vvlastní šťávě 🙂
eduso- Ahoj, mohl by jsi sem dát prosím typ co máš za tu vakuovačku, Díky.
Vlkous – SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI! :-P:-P:-P
Holzby, Ahoj, tahle vypadá taky dobře a je super že k tomu dělají vakuovací folie, tak že si mužeš sám zvolit velikost podle filety.
Ahoj, určitě když necháte v mase vodu a celé to zamrazíte, tak se to projeví na kvalitě masa a to samé i když je k filetě přístup vzduchu. Sami víte jak dopadne fileta v mrazáku, když jí kousek kouká ven třeba ze stečovky nebo pytlíku 🙂
O tom, že když by jste třeba ryby přikoupili, tak určitě v nich nebudete chtít mít vodu 🙂
Také jsem letos viděl němce balit filety s malou přenosnou vakuovačkou. Perfektně to vypadalo, a skládalo se to jedna báseň, nemáte někdo tuto zkušenost. Díky
Ahoj, už jsem ryby taky zkoušel osušit buď papírovým ručníkem a nebo normálním, ale papírového jsem spotřeboval asi tak 1 tunu a když jsem používal ručník, tak druhý den nebyl moc hygienický :)), to je tak po každém osušení vyprat 🙂
Komfort mít bednu v mrazáku je nejlepší, to když potom skládáte bedny do auta tak musíte nést jednu ve třech :)))
Yetti – Ahoj, tak já už většinou na lodi ryby rozříznu(vykrvím), pokuď jsou opravdu hodně napadené parazity, tak je rovnou vyhodím.
Když přijedem tak začnem filetovat, ryby prosvítíme přez světlo a zkontrolujeme zda v nich nejsou nějací spiruridi, většinou filetuji i s břišní dutinou. Filety nechávám i s kůži, protože někomu upečená kůže chutná a když se ryba připravuje drží krásně pohromadě, kdo jí nemusí tak jí jednoduše sloupne. Nechávám filety také okapat, ale i když jsem zkoušel dávat je do umělých pytlů a nebo na síto, tak stejně za tu hodku z toho všechna voda nevyteče a něco jsi přivezu i domů. Nikdy mě nenapadlo nechávat filety odkapat třeba půl dne, dobrá rada 🙂
Na balení se mi nejlépe osvědčila strečová folie a balím jednotlivé filety podle velikosti.
Když je krabice v mrazáku tak je to přeci jen lepší, krásně se to vyskládá a doma vyndáte jen kostku masa a né 14 zkroucených filet:)
Když chytnem něco vetšího jde to celé znovu do stračovky a i když jsme to vezli 2 dny, bylo to na kost, mohu doporučit.
-
AutorPříspěvky