Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Ono to bude autobusem na Halsu až v neděli večer,zítra se odjíždí,tak uvidíme.
To je průšvih,zítra tama máme jet.
Vím,že tady Korlin není v oblibě,ale nabízí volná místa od 23.7.do 11.8. celkem 16 dní pobytu za cenu 9 dní autobusem.Chci jet sám a potřeboval bych někoho na loď.Byl jsem tam už třikrát.Nabízí mi za tu cenu celou chatu pro 4 lidi a loď pro 3.Jezdit sám nejde a není tam nikdo volný,abych se k němu přidal.V případě zájmu na soukr.zprávu,ostatní informace bych upřesnil.
Codfish napsal: sroubek282 napsal:
tááááák a toto se povedlo upééct mojim důchodcům v české pekárně
český recept a norská voda….to je krásná sestava…..
zítra se všichni těšíme na snídani…..
Bože… To vyzerá, že je to ešte živé
Nesmíte tam dávat rum,jedině až po upečení:-D:-P8-)
Jelikož se u Korlinu musí kuchat na vodě,zjišťovali jsme,co dokážou sežrat.Největší byla hlava obecňačky,určitě měla víc jak 15 cm.Zhltl ji za letu.Keleři kolem 50 cm není žádný problém,to zvládnou i mladí.Ještě k vykrvování ryb.Snažím se kuchat co nejdřívě,při přejíždění a podobně,často měnit vodu.Co se týká vykrvení,určitě pomůže,pokud odteče krev ze srdce a dalších orgánů poblíž hlavy.Mám to od majitele rybníků a sádek – u sladkovodních ryb,nevím,jestli to platí u mořských,nejde pro vysokou srážlivost krve odkrvit maso.Pokud mi dovezl ryby ( listopad,prosinec kdy nemrzlo )byly zabity,nevykuchané a zabalené v papíře.Takto klidně vydržely týden na balkoně nebo v ledničce.Pokud se vozí domů celé ryby,makrela menší keler a pod.tak většinou je u hlavové části kousek tmavší -zbytek krve,ale v mase jsou asi slabé vlásečnice,zatím jsem nepoznal rozdíl,jestli byla ryby vykrvena hned po ulovení nebo pouze zabita a kuchána po nějaké době.Dá se to taky zjistit tím,že pokud naříznu vylovenou rybu pouze v mase – může být natržená od háčků,tak nekrvácí,pokud nejsou roztržené i vnitřnosti.Hlavně voda po vykuchání musí být studená a čistá ,stále měnit,to ale asi každý ví.První roky jsme vozili ryby měkké,žebra lezla ven,po celodenním chytání se není čemu divit.Ale u Korlinu se to jinak dělat nedalo,jet dvakrát za den na vodu se nedalo stihnout.
Tam jsou asi samí vzteklouni.Byl jsem třikrát s Korlinem a je to hrůza.Naschvál je nechali přestěhovat molo,momentálně je asi 6 km daleko,takže pěšky se to nedá a musí se čekat na odvoz v určitou hodinu.Nesmí se vyjíždět po ( asi ) 23 hodině do páté nebo šesté ráno,nesmí se nechat zbytky v lodi do druhého dne.Všechno naschvál.Nevím jestli není ještě něco nového,dva roky jsem tam nebyl.
Toto je oblast působení CK KORLIN,byl jsem tam třikrát,nachytat se dá,ale je to rok od roku horší,předloni jsme jezdili 20km daleko.Ty časy,kdy stačilo vyjet ke kostelíku už jsou pryč.Někdo se tam vrací už řadu let a je spokojený – viz starší diskuse Korlin,nebo Aure.Dnes Korlin patří pod IDEAL tour,mají tam kontakt na nového správce,určitě poradí,je tam už dva nebo tři roky.
Myslím,že je jedno,jestli ryby sežerou parazity ze zbytků nebo z živé ryby a těch je určitě víc.Nevím,jestli ten červ už je konečné stádium,nebo se v dalším hostiteli dál vyvíjí.Ale do ryby se dostane určitě ve formě nějakého zárodku (vajíčka ).Jako u svalovce,zárodek je v mase divočáka,po konzumaci se vyvine v hostiteli.
Nevím,jestli nefunguje zasílání zpráv.Je ještě k mání?
Škoda,že tam není,jak je tahali z vody.
Druh nevím,ale šlo to
Nemůžeme sice konkurovat Soroe ale taky se nám na Viku zadařilo.
To připomíná situaci u Korlinu předloni
-
AutorPříspěvky