Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Kurňa,člověk tam chvilku nejni a ty potvory takhle narostou.
Taky nikdy rezervaci nepoužíváme a vždy jsme se na trajekt dostali.Cesta do Norska se naplánovat dá,horší je to nazpět.Stačí málo a trajekt je v ….Loni, druhá parta,která rezervaci měla,to jaksi nestihla a jeli v poho dalším trajektem.Ale letos?To co tady čtu není 2x pozitivní.Platit znova,když to nestihnu?Je to lacinější si to zabukovat?A o kolik?Vyplatí se to?
Tak jsem chtěl poslat odkazy na ceníky trajektů ale nějak zmizely.Asi na nás šijou nějakou levotu.To co jsem napsal fakt platilo asi před 7 – 10 dny.
Sorry,samo,že Rostock – Gedser -87E..atd
Ceny před týdnem/do 6-ti m, 9. osob. Sass. – Trell.-109 E ,Rost. – Trell.-Den-119E, noc–150E, Trell.- Gedser-87E (+ mosty asi 30E)
Já to napíši asi takhle.Já dávám souhlas všem,včetně -tresky 008-,také už mne to napadlo,pobýt v Norsku jaksi nafurt.Nebyl jsem tam led.,únor a říj. – pros.Pokaždé to byla nádhera,nemluvím o rybkách-jednou je líp,jindy….Ale když to jde,jedeme o 5 -6 dní dříve a čundrem-spíme venku-Taky jsem se tam s několika s vámi tady pravděpodobně cestou potkal.No a pak po příjezdu na chatu nás čeká dalších 10 náádherných dní.A vůbec nejj je cesta dom.Ujedeme pár km,a meleme kam pojedem příště…Norsku zdarec.
Ahoj.Na Roan nemám dobré vzpomínky.Ale dík autu,odešel mi emg. ventil u turba.Byli jsme tam počátkem května 2006.Po výjezdu od kotviště,přímo naproti ja spousta malých ostrůvků-Přejíždíš přes hranu kde je hloubka cca 300m-tady sme čapali kelery do metru-potom u ostrůvků,hloubka 50-100m,přívlač-keleři,doršky,klucí pilkaři brosmy a mníci.Byli tam dojčlandi,ty tam dostali i pěkné halibuty!!Pak se nám osvědčil i velký záliv/ po výjezdu doleva a až dozadu/-jako směrem na Harbak.Tam u skal a hlavně asi vprostřed u majáku/ústí tam malá říčka/,přívlač a jenom keleři.Žádný trofejní kousky,ale zábava.Bacha, furt tam najížděly sviňuchy.Nemá cenu s nima soutěžit,jeď jinam.PEPINO
ahoj Pafko.Sice jezdím do Norska často ale na Bakkanu jsem nebyl.Uvažuji o tom,že v srpnu bychom to mohli zkusit,dám to do placu kamošům.Budu rád za informace.Samozřejmě dík i ostatním,co už něco napsali,četl jsem a ti co napíší-přečtu si.Norsku zdarec.
Stipko má recht.Přidávám se a doporučuji.Je to zpestření jako hrom.Hotový megakino.Doporučuji najít cimru,kde jsou vystaveny kostry ryb,paryb a mořských příšer,které vytáhli norští rybáři v sítích-občas je to děs.Inu lítá se na Mars a víme prdlačky co nám plave pod lodí.
No,ahojky.Jasně,Karasjok je super.A je třeba se trefit mezi 23,00–4,00 a je hotovo.I celníci jsou jenom lidi.Akorát se to těžko plánuje cestou tam.Jenom jednou nás zastavili-dali nám červenou-přišly holka+kluk kolem 25-ti let/v poledne/,plynně jsme pohovořily-anglo-ruce,poděkovali jsme jim-norsky/je dobré se naučit pár slovíček,mají to velmi rááádi/a pustily nás,aniž by cokoli kontrolovaly.Jinak nahoru,Nordkapp, máme 4-ři cesty pro jízdu nonstop,nebo 5-tou,letní.To jedem čundrem o pět dní dříve-celým Norskem,spíme venku,v chajdě…no a dom-Karas.,Rova….furt pryč.Rozdíl mezi cestami domů /sme jižani/ je max.320 km/Gedser/,časově 2 – 5 hodin,neřešíme to,jedem tak co je nejvhodnější. Čauky..PEPINO
To norek,jeli jsme tak jednou(1 řidič od nás,je býv. kamioňák).není to špatné,jak píšeš,hlavně tam nejsou radary.Jelikož jezdíme na Nordkapp,tak máme potom nad Luleou drobet jinou cestu.Také drobet počítáme čas,kdy projíždíme hranici F / N.Zatím nám to klape,teda co se týče celníků-zatím bez problémů.Ale pro vás /Soroya/, tato cesta vhodná není.Nejr. cesta -44. hod,asi 3350km-nonstop,traekt Trell. – Sass. ahojky
Koukám nic nedorazilo,tak to napíšu.RYBÍ SALÁT. 1 kg syrových rybek-pokrájet kosky cca 2×2 cm,síla 0,5-0,8cm,1/2 citronu-pokapat maso,1x velká lžíce octa-pokapat,prosolit-promíchat.Přidat + velkou cibuli,najemno pokrájenou.Koření,používám TABASCO,nebo-pepř,gran.česnek a koř.na gril.moř.ryb.Kořením šetřit-dochucuje se později.Toto vše dát na 24hod. do lednice,a aspoň 2x promíchat během těch 24 hod. Tak a přidáme 1-1,2kg kyselého zelí(malinko pořezat),1x velká sklenka HALALI(slít nálev),promíchat a šup do lednice na 36hod.Promíchat 2-3x. Tak,nyní můžem dochutit dle libosti.Salát můžem míchat buď s majolkou,neb tatarkou,neb bílým jogurtem.míchat jen tolik,kolik sním,ostatek zpět do lednice. Jako příloha se nám osvědčil chleba a pivo,je to k neuvěření.
TO:treska 50 aj ostatní
-
AutorPříspěvky