Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
otapa
ÚčastníkNo asi takhle – jíst se to dá ,ale zabíjet to kvůli jídlu je asi nesmysl.Na tomto kousku by bylo odhadem 0,75 – 1 kg jedlého masa.
Takže v tomto případě proběhne preparace……
otapa
ÚčastníkNo myslím že keramika je na filetování zcela nevhodná.To že je ostrý to ještě není všechno.Dobrý fileťák musí být i pružný ,přiměřeně ohebný…..
Ale na druhou stranu – ryby jde zfiletovat čímkoli.I zavíracím nožem.Jedna…dvě….tři ale když jich budeš muset dělat víc ,chce to filetovací nůž.
Toď můj názor.
otapa
Účastníkčlověče ,to jsem si prvně taky myslel ,jenže……
pak jsem to trochu hledal a ostnatý prý je elektrický a tito nás nepokopali a hlavně dorůstá prý do 120 cm a naši měli jeden 130 cm a druhý 138 cm.Nakonec jsem vygůglil asi rejnok ostronosý.Ale taky si nejsem jistý.V každém případě 138 cm a 12,5 kg
Jinak jsme je chytali při lovu mníků,resp. místo nich.Tzn na kousky masa a ve hloubce 100 – 120 m.
Jen pro doplnění – na fotce je kolega – on byl ten šťastný lovec.

otapa
ÚčastníkAhoj,tak jsem se vrátil z Urke ,s nožem od Bareše jsem zfiletoval cca 200 ks ryb a co myslíte …….
Dvakrát jsem kudlu lehce přejel ocilkou a je stále jako nová.
Můžu opravdu doporučit!!!
otapa
ÚčastníkAhoj,tak jsem doma ale nějak nestíhám sem něco napsat.Tak mi dejte čas.Jen to základní – sníh je pryč a všechny cesty jsou úplně v pohodě.Jen bacha na ty tunely před Stryn – opět pokračují opravy.Je to mezi 6 – 18:00 hod.
Pokud se nepletu pouští to 10:30,13:00 a 15:45.
Tyto časí platí ve směru od spoda nahoru.To znamená že dolů zhruba o 15 min později.
Počasí celkem dobrý ,ryb relativně dost ale menší.Překvapilo mě pár hezkých polaků.
Nejvíc mě ale dostali rejnoci – můžete mi někdo říct co je toto za druh??
Díky Ota

otapa
ÚčastníkJo jo…mám naštěstí pravidelné a čerstvé informace,takže cesta je v pohodě…..
Díky a já se ozvu.
otapa
Účastníkdám vědět…jasný…
ale upřímně řečeno – myslím,že se tam nezměnilo vůbec nic a jen doufám,že ta bouda ještě stojí -:))
otapa
ÚčastníkAhoj,tak zítra odjíždím směr Urke.
Ozvu se a dám vědět-:))
Ota
otapa
Účastníkmá pravdu,předsedo-:)
otapa
ÚčastníkJá si myslím,že 200g na 10 kg masa je úplně v pořádku.A jestli správně chápu příspěvek ZM – tak myslel že z 10 kg vepřového masa dává 7 kg bůčku a 3 kg plecka.Nebo……??
otapa
Účastníkněkdo tady z kolegů??
otapa
Účastníktak ,tak Pafko,nemají….je to první fileťák od něho z tohoto nového materiálu.Když mu ale zavoláš,určo ti ho udělá.Já koupil na té výstavě první kousek.Abych řekl pravdu,jde z toho strach a zkoušel jsem ho zatím pouze v kuchyni na kousku krávy.Uvidíme ,až se potká 12.4 s první norskou kostí -:))
Ale tvrdil autor,že budu překvapen. Mile -:)
Dám vědet….
Ota
otapa
Účastník
otapa
Účastníkto mikulcak – tak jsem v sobotu vyrazil do Brna.Že jsem tam jerzdil-:)
Sposta krásný nožů..jeden hezčí než druhý.Bareš tam měl oba – ten tvůj a pak ten dražší.Ten má 60HRC.Nějak jsem to neunesl….je fo fakt nádhera,už se těším ,jak zakrojím….

otapa
Účastníkto mikulcak – díky za info!!!
V sobotu je na výstavě v Brně,jedu za ním se na tu krásu mrknout.Mluvil jsem s ním včera po telefonu – začal je dělat z jiného materiálu(předpokládám že ještě o dost lepšího) a chce za dlouhý cca 3000 Kč.Tak uvidím a každopádně dám vědět-:))
Díky
-
AutorPříspěvky