Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 322)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Hjorundfjord – Urke, Saebo, Trandal #1060138
    otapa
    Účastník

    No asi takhle – jíst se to dá ,ale zabíjet to kvůli jídlu je asi nesmysl.Na tomto kousku by bylo odhadem 0,75 – 1 kg jedlého masa.

    Takže v tomto případě proběhne preparace……

    odpověď na: UCIME SA FILETOVAT #1060136
    otapa
    Účastník

    No myslím že keramika je na filetování zcela nevhodná.To že je ostrý to ještě není všechno.Dobrý fileťák musí být i pružný ,přiměřeně ohebný…..

    Ale na druhou stranu – ryby jde zfiletovat čímkoli.I zavíracím nožem.Jedna…dvě….tři ale když jich budeš muset dělat víc ,chce to filetovací nůž.

    Toď můj názor.

    odpověď na: Hjorundfjord – Urke, Saebo, Trandal #1060134
    otapa
    Účastník

    člověče ,to jsem si prvně taky myslel ,jenže……

    pak jsem to trochu hledal a ostnatý prý je elektrický a tito nás nepokopali a hlavně dorůstá prý do 120 cm a naši měli jeden 130 cm a druhý 138 cm.Nakonec jsem vygůglil asi rejnok ostronosý.Ale taky si nejsem jistý.V každém případě 138 cm a 12,5 kg

    Jinak jsme je chytali při lovu mníků,resp. místo nich.Tzn na kousky masa a ve hloubce 100 – 120 m.

    Jen pro doplnění – na fotce je kolega – on byl ten šťastný lovec.

    odpověď na: UCIME SA FILETOVAT #1060129
    otapa
    Účastník

    Ahoj,tak jsem se vrátil z Urke ,s nožem od Bareše jsem zfiletoval cca 200 ks ryb a co myslíte …….

    Dvakrát jsem kudlu lehce přejel ocilkou a je stále jako nová.

    Můžu opravdu doporučit!!!

    odpověď na: Hjorundfjord – Urke, Saebo, Trandal #1060126
    otapa
    Účastník

    Ahoj,tak jsem doma ale nějak nestíhám sem něco napsat.Tak mi dejte čas.Jen to základní – sníh je pryč a všechny cesty jsou úplně v pohodě.Jen bacha na ty tunely před Stryn – opět pokračují opravy.Je to mezi 6 – 18:00 hod.

    Pokud se nepletu pouští to 10:30,13:00 a 15:45.

    Tyto časí platí ve směru od spoda nahoru.To znamená že dolů zhruba o 15 min později.

    Počasí celkem dobrý ,ryb relativně dost ale menší.Překvapilo mě pár hezkých polaků.

    Nejvíc mě ale dostali rejnoci – můžete mi někdo říct co je toto za druh??

    Díky Ota

    odpověď na: Hjorundfjord – Urke, Saebo, Trandal #1058840
    otapa
    Účastník

    Jo jo…mám naštěstí pravidelné a čerstvé informace,takže cesta je v pohodě…..

    Díky a já se ozvu.

    odpověď na: Hjorundfjord – Urke, Saebo, Trandal #1058830
    otapa
    Účastník

    dám vědět…jasný…

    ale upřímně řečeno – myslím,že se tam nezměnilo vůbec nic a jen doufám,že ta bouda ještě stojí -:))

    odpověď na: Hjorundfjord – Urke, Saebo, Trandal #1058821
    otapa
    Účastník

    Ahoj,tak zítra odjíždím směr Urke.

    Ozvu se a dám vědět-:))

    Ota

    odpověď na: MULTIPLIKATOR – PREKLZUJE – PORADTE PROSIM #1058374
    otapa
    Účastník

    má pravdu,předsedo-:)

    odpověď na: Tresčí játra, recepty #1057666
    otapa
    Účastník

    Já si myslím,že 200g na 10 kg masa je úplně v pořádku.A jestli správně chápu příspěvek ZM – tak myslel že z 10 kg vepřového masa dává 7 kg bůčku a 3 kg plecka.Nebo……??

    odpověď na: Pozemek v norsku #1057372
    otapa
    Účastník

    někdo tady z kolegů??

    odpověď na: UCIME SA FILETOVAT #1056945
    otapa
    Účastník

    tak ,tak Pafko,nemají….je to první fileťák od něho z tohoto nového materiálu.Když mu ale zavoláš,určo ti ho udělá.Já koupil na té výstavě první kousek.Abych řekl pravdu,jde z toho strach a zkoušel jsem ho zatím pouze v kuchyni na kousku krávy.Uvidíme ,až se potká 12.4 s první norskou kostí -:))

    Ale tvrdil autor,že budu překvapen. Mile -:)

    Dám vědet….

    Ota

    odpověď na: UCIME SA FILETOVAT #1056381
    otapa
    Účastník

    odpověď na: UCIME SA FILETOVAT #1056380
    otapa
    Účastník

    to mikulcak – tak jsem v sobotu vyrazil do Brna.Že jsem tam jerzdil-:)

    Sposta krásný nožů..jeden hezčí než druhý.Bareš tam měl oba – ten tvůj a pak ten dražší.Ten má 60HRC.Nějak jsem to neunesl….je fo fakt nádhera,už se těším ,jak zakrojím….

    odpověď na: UCIME SA FILETOVAT #1056173
    otapa
    Účastník

    to mikulcak – díky za info!!!

    V sobotu je na výstavě v Brně,jedu za ním se na tu krásu mrknout.Mluvil jsem s ním včera po telefonu – začal je dělat z jiného materiálu(předpokládám že ještě o dost lepšího) a chce za dlouhý cca 3000 Kč.Tak uvidím a každopádně dám vědět-:))

    Díky

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 322)