Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Ahoj, náš team Žufánek se vrací ze Soroya a již jsme na trajektu z Trelleborgu do Rostocku. Rozhodli jsme se, že report uděláme souhrnný za celý náš výlet.
Cesta tam byla bezproblémová. Velmi nás pobavila příhoda v Rostocku, kde jsme chybně odbočili k pumpě a místo k pumpě jsme dojeli k tunelu. U tunelu již na nás byli připraveni. Hned pochopili, že to jsou ti nešťastníci, co se spletli, podali nám účtenku na cca 5€ a podrobný návod jak projet tunelem a otočit se a tunelem projet zpět. A to celé v češtině. Samozřejmě při cestě nazpět nám podali už jenom tu účtenku. Takže drobný omyl nás hned stál 10€. Dál už cesta probíhala bez problémů. Na Norských hranicích jsme předložili seznam, kolik kdo má legálně vezeného alkoholu a seznam, kolik piva chceme proclít. Vše proběhlo absolutně bez problému. Doporučení, které jsem dostal od Káji Svobody, tedy je: Než přijedete na hranice, tak si připravte, kolik kdo veze a kolik potřebujete proclít. Nesnažte se proclívat po jednotlivcích, nebo se dohadovat před celníky, vzbudí to akorát nedůvěru.
Do Hasviku jsme dorazili večer, před dnem nástupu (někde jsem v návrhu cesty udělal chybu). Ochota Ahmada byla velká. Protože měl v Bestemors House zrovna volno, tak se omluvil, že tam není uklizeno a v 6:00 tam přijde úklid. Velké díky Ahmadovi, že jsme nemuseli přespávat další noc v autě.
Ráno jsme se přesunuli do našeho domu Nielsen House. Chvilku jsme počkali na vystěhování našich předchůdců, kteří nám poskytli cenné rady co, kde a jak a následně jsme se začali chystat poprvé na moře. Od Jardy jsme převzali lodě a po řádné přípravě jsme vyrazili seznámit se s vodou.
Nebudu popisovat den po dni, to jsem mohl dělat zpravodajství každý den. První dny jsme si skoro všichni říkali: „Proč tady vůbec jsme? Co nás sem táhne za tu poměrně vysokou cenu?“. Myslím, že podobné otázky vyznívali i z některých příspěvků našich kolegů rybářů jak z našeho turnusu, tak turnusů předcházejících. Každý tak trochu očekáváme něco jiného, ale pro všechny platí, že naším hlavním soupeřem je příroda. Ne vždy nám nachystá příroda příležitost na zlatém podnose. Když jsem byl poprvé, tak bylo takové počasí, že kamarádi si z nás dělali legraci, že jsme byli vkaribiku. První dny tohoto našeho výletu byly podobné, jen teplota nedosahovala 26°C, ale jenom o pár stupňů míň. A to je vždy chytání jiné, než při chladném a neslunečném počasí. Věřím tomu, že mnoho rybářů přesně ví jak na to. Ale já osobně tolik zkušeností nemám a domnívám se, že toto platí i pro řadu jiných rybářů. Navíc nezáleží jenom na počasí. Tentokrát někomu Ornulf říkal, že kolem ostrova nejsou smáčkové a díky tomu tam nezůstali ani velké tresky. Ale to, že nejsou smáčkové a proto ani velké tresky může také souviset s počasím, nebo přesněji řečeno s klimatem.
Nechci tu řešit filozofické úvahy, proto shrnu naše rybářské úspěchy do pár vět. Po krásném karibském počasí přišlo ošklivé severské plné větru, mlhy a deště. Ale podstatné je co jsme nachytali. Celkově jsme nachytali hodně. Každý jsme si splnili kus toho snu. Nebudu popisovat, kolik čeho a v jakých velikostech jsme chytili. Podívejte se na fotky v dalších příspěvcích.
Celkově jsme si výletu všichni užili a odjíždíme plni nových zážitků. Děkujeme Ahmadovi za super servis, a že má snahu, aby tato rybářská oblast byla stále lepší i po stránce komfortu. Ačkoli jsme zpočátku byli rozladěni, nyní odjíždíme s pocitem, že se určitě někdy vrátíme a splníme si další cíle.
P.S. Přeci jenom jeden příspěvek jsme v týdnu měli. Doufám, že některé pobavil a omlouváme se těm, které jsme uvedli v omyl. Šlo o joke, kterým jsme se bavili, když jsme museli zůstat na chatě. Ale opět nás potěšil Ahmad, který hned tento nový druh pojmenoval Pinochio Fish a velmi se tím bavil.Ještě pár fotek ze včerejška
A takto to dopadne s každým, kdo chytá okouníky takovýmto způsobem.
Včera jsme už měli po závodech, tak jsme si vyrazili na okouníky.
[yt=B94P3_zqy1w&feature=yt]B94P3_zqy1w&feature[/yt]
kulik napsal: To Miroslav Zajíc: Vypadá to velmi lákavě. Ten cleba je z malé automatické pekárny a nebo z obyčejné el. trouby, coby součásti vybavení?
Z obyčejné el. trouby.
Nejen, že pěkné kousky nachytáme, také dobré housky a chleba napečeme.
Tak tady ty fotky jsou
-
AutorPříspěvky