Nápověda Doporučujeme:

MifakM

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 2,453)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Filetování ryb #133977
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    vojtko napsal:

    Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.

    Pokud by jsi přeci jen trval na vlastním broušení pak pro začátečníky je asi nejlepší sada Lansky nebo DMT. Těmi se moc zkazit asi nedá 😉

    odpověď na: Filetování ryb #133975
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Tak jsem si načrtnul vlastní návrh na fileťák 😀

    Možná ještě dozná pár drobných úprav, ale s celkovým dojmem jsem spokojený

    Teď jen najít někoho kdo by ho vyrobil…

    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Aktualizace plateb Naki +600 Kč

    odpověď na: Filetování ryb #133966
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    TTKnives napsal:

    Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

    Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

    S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

    Pokusím se přidat nějaké foto

    S pozdravem Martin

    Ještě mne napadá jeden dotaz na Vás. Tohle co jsi vyfotil je uhlíkovka že? Jak ji ošetřit a jak se k ní chovat v Norsku? Přeci jen bude asi dost náchylnější na korozi než nerez, zvláště ve spojení se slanou vodou.

    odpověď na: Maledivy Big Game, Popping GT #133957
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Sim napsal:

    A tady je odpolední Wahoo na trolling

    Tipuji budoucí večeře :-D:-D:-D

    Hezkej kousek. Mišo, ty zatím nic? Na Tebe tam asi čeká nějaká lahůdka 😉

    odpověď na: Filetování ryb #133952
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    vojtko napsal:

    Priba napsal:

    Nemáte někdo zkušenosti s broušením filetovacích nožů protahovací ocílkou? např. Dick Rapid Stell – dělají 3 varianty, nevím který

    Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.

    Osobně doporučuji než nůž zkur… raději jej poslat profi brusičovi. Částka není nijak závratná a tak jak to nabrousí on, tak to doma nezvládne nikdo. Ale samosebou že mluvím o těch dražších nožích, levné fileťáky alá 1,5 mm plech co neudrží ostří nemá smysl posílat 🙂

    Ale zase naopak – pokud si necháte udělat vlastní nůž, drtivá většina nožířů Vám garantuje doživotní broušení zdarma, takže platíte jen poštovné.

    Priba napsal:

    MifakM napsal:

    Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.

    No, psal jsem brousit, zrejme spatny pojem, mel jsem na mysli, kdyz filetuji ryby a zda se mi, ze uz je nuz tupy, tak neco, cim to “nabrousit, srovnat, potahnout, upravit”, aby zase pekne filetoval.

    Každý nůž, každá ocel a každý typ broušení chce své. Neexistuje obecný návod. Snad jen že ocílka musí být tvrdší než samotný nůž (na ty tvrdší typy ocelí používat diamantovou ocílku). Což je ale logické 😉

    Nože se podle používání a účelu brousí v rozmezí 20°-30° (ty nejbežnější typy méně běžnější jsou ještě o cca 5° více nebo méně). Takže je třeba při potahování na ocílce dodržet právě brusný úhel. Tady bych tedy radil to stejné jako u broušení… konzultace se samotným brusičem.

    odpověď na: Filetování ryb #133943
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.

    odpověď na: Filetování ryb #133933
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    gruvearbeider napsal:

    To si také myslím, fileťák mám taky raději pevnější.Používám filet koupený v Norsku a jsem spokojen, určitě dáme na tohle téma řeč-už se těším, protože nože jsou moje srdeční záležitost, mám jich xxx.

    Možná se budeš do Prušánek těšit ještě víc (což budu vědět nejdřív ve středu):-P

    Zatím víc neprozradím, dokud nebudu mít jistotu, že vše klapne… A když ne letos, tak příští rok určitě

    😎

    PS: klidně na ukázku pár svých vezmi, rád se podívám a určitě nebudu sám

    odpověď na: Filetování ryb #133928
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    gruvearbeider napsal:

    Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka

    Určitě o tom pokecáme, začalo mne to hooooodně zajímat 😉

    Mě právě nevyhovují ty měkké nože (klasiky co se kupují jako sériové). Hlavně proto hledám alternativu. Taky se říká, že nůž je obrazem jeho pána a chci se i trochu odlišit. Prostě srdeční záležitost, skloubená s účelovostí a tak trochu i s exhibicionismem 🙂

    Snad chápeš jak to myslím;-)

    odpověď na: Filetování ryb #133927
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Hodně netradiční a zajímavý tvar filetovacího nože:

    odpověď na: Holky na rybách #133919
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    lada napsal:

    Tak Ty ji chceš aby vařila, to Ti stačí?

    Nikde jsem nepsal že je to jediná podmínka 🙂

    odpověď na: Filetování ryb #133918
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    TTKnives napsal:

    Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

    Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

    S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

    Pokusím se přidat nějaké foto

    S pozdravem Martin

    Nádhera fakt krasavci!!! Škoda že nejedete do Prušánek, určitě bychom se domluvili!!!

    odpověď na: Filetování ryb #133900
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    lada napsal:

    Jakou třídu oceli používáš?

    MifakM napsal:

    Tak to jo, já myslel že jsi si upravil nějaký sériák nůž. Tak to přeji hodně trpělivosti při výrobě

    PS: proč Tě tak zpovídám : chtěl bych si sám navrhnout fileťák, ale výrobu bych chtěl zadat nějakému profíkovi. Udělat si ho sám, tak na to opravdu nemám

    To by byla spíše otázka na MadMacka 🙂

    Já mám zatím jen vytipovány typy. Ale chtěl bych je prodiskutovat s nožířem, aby mi dal zpětnou vazbu a po diskuzi s ním bych si pak vybral.

    Favorité jsou :

    – Elmax

    – D2

    – K390 – Bohler (ale tady se trochu bojím aby nebyl nůž moc tuhý)

    odpověď na: Holky na rybách #133895
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Paradoxxx napsal:

    V určitých případech bych to snad i odpustil

    Věc názoru, já tohle neodpouštím :-D:-D:-D

    PS: taky tak vypadám :-D:-D:-D

    PPS: Ale je fakt nádherná 😛

    odpověď na: Holky na rybách #133892
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    honzak napsal:

    Ta je urcite hajena 😅😅

    Beztak neumí vařit :-D:-D:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 2,453)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...