Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 2,601)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Filetování ryb #1134032
    MifakM
    Účastník

    [citace]milos napsal:

    Tebe ty ratíškovická lemro a jestli nezařídíš víno pro nePražáky tak si tě v Prušánkách můžou natočit [/citace]

    Hubu máte na vodu a chcete pořádné víno :-D:-D:-D:-D

    Jasně že bude 😉

    odpověď na: Kamerka pro natáčení pod vodou #1134031
    MifakM
    Účastník

    [citace]milos napsal:

    Vezmeme to do Prušánek. VE vaně si šulina fakt natáčet nebudu [/citace]

    Chceš to pustit do sudu? To nevím, jestli ale majitel svolí :-D:-D:-D

    odpověď na: Filetování ryb #1134026
    MifakM
    Účastník

    [citace]milos napsal:

    Nejvíc se za hlavu chytala moje žena, když jsem ten sekáč vytáhnul na vánočního kapra. No a když pak viděla, že jde kapr vyfiletovat na 9 tahů sekáčem, tak jí spadla brada. Pro mě je v Norsku nejdražší čas a nechci ho marnit ve filetárně.[/citace]

    Vždyť ty nikdy nic nechytíš, tak co chceš filetovat :-D:-D:-D

    odpověď na: Filetování ryb #1133977
    MifakM
    Účastník

    [citace]vojtko napsal:

    Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.[/citace]

    Pokud by jsi přeci jen trval na vlastním broušení pak pro začátečníky je asi nejlepší sada Lansky nebo DMT. Těmi se moc zkazit asi nedá 😉

    odpověď na: Filetování ryb #1133975
    MifakM
    Účastník

    Tak jsem si načrtnul vlastní návrh na fileťák 😀

    Možná ještě dozná pár drobných úprav, ale s celkovým dojmem jsem spokojený

    Teď jen najít někoho kdo by ho vyrobil…

    odpověď na: Sraz přátel rybolovu v Norsku – Prušánky 2016 #1133972
    MifakM
    Účastník

    Aktualizace plateb Naki +600 Kč

    odpověď na: Filetování ryb #1133966
    MifakM
    Účastník

    [citace]TTKnives napsal:

    Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

    Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

    S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

    Pokusím se přidat nějaké foto

    S pozdravem Martin [/citace]

    Ještě mne napadá jeden dotaz na Vás. Tohle co jsi vyfotil je uhlíkovka že? Jak ji ošetřit a jak se k ní chovat v Norsku? Přeci jen bude asi dost náchylnější na korozi než nerez, zvláště ve spojení se slanou vodou.

    odpověď na: Maledivy Big Game, Popping GT #1133957
    MifakM
    Účastník

    [citace]Sim napsal:

    A tady je odpolední Wahoo na trolling

    [/citace]

    Tipuji budoucí večeře :-D:-D:-D

    Hezkej kousek. Mišo, ty zatím nic? Na Tebe tam asi čeká nějaká lahůdka 😉

    odpověď na: Filetování ryb #1133952
    MifakM
    Účastník

    [citace]vojtko napsal:

    Priba napsal:

    Nemáte někdo zkušenosti s broušením filetovacích nožů protahovací ocílkou? např. Dick Rapid Stell – dělají 3 varianty, nevím který

    Názor skúsenejších by aj mňa zaujímal. Ako a čím brúsiť a čoho sa vyvarovať.[/citace]

    Osobně doporučuji než nůž zkur… raději jej poslat profi brusičovi. Částka není nijak závratná a tak jak to nabrousí on, tak to doma nezvládne nikdo. Ale samosebou že mluvím o těch dražších nožích, levné fileťáky alá 1,5 mm plech co neudrží ostří nemá smysl posílat 🙂

    Ale zase naopak – pokud si necháte udělat vlastní nůž, drtivá většina nožířů Vám garantuje doživotní broušení zdarma, takže platíte jen poštovné.

    [citace]Priba napsal:

    MifakM napsal:

    Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.

    No, psal jsem brousit, zrejme spatny pojem, mel jsem na mysli, kdyz filetuji ryby a zda se mi, ze uz je nuz tupy, tak neco, cim to „nabrousit, srovnat, potahnout, upravit“, aby zase pekne filetoval.

    [/citace]

    Každý nůž, každá ocel a každý typ broušení chce své. Neexistuje obecný návod. Snad jen že ocílka musí být tvrdší než samotný nůž (na ty tvrdší typy ocelí používat diamantovou ocílku). Což je ale logické 😉

    Nože se podle používání a účelu brousí v rozmezí 20°-30° (ty nejbežnější typy méně běžnější jsou ještě o cca 5° více nebo méně). Takže je třeba při potahování na ocílce dodržet právě brusný úhel. Tady bych tedy radil to stejné jako u broušení… konzultace se samotným brusičem.

    odpověď na: Filetování ryb #1133943
    MifakM
    Účastník

    Nejsem v broušení žádný znalec, ale potáhnutí ostří na ocílce bych za broušení nepovažoval. Spíše bych se klonil k tomu, že se jedná o srovnání ostří.

    odpověď na: Filetování ryb #1133933
    MifakM
    Účastník

    [citace]gruvearbeider napsal:

    To si také myslím, fileťák mám taky raději pevnější.Používám filet koupený v Norsku a jsem spokojen, určitě dáme na tohle téma řeč-už se těším, protože nože jsou moje srdeční záležitost, mám jich xxx. [/citace]

    Možná se budeš do Prušánek těšit ještě víc (což budu vědět nejdřív ve středu):-P

    Zatím víc neprozradím, dokud nebudu mít jistotu, že vše klapne… A když ne letos, tak příští rok určitě

    😎

    PS: klidně na ukázku pár svých vezmi, rád se podívám a určitě nebudu sám

    odpověď na: Filetování ryb #1133928
    MifakM
    Účastník

    [citace]gruvearbeider napsal:

    Jindro, myslím si že každý si vyzkouší ten svůj. Zajímavé téma do Prušánek, sám nože dělám,ale ne filet, pouze pro zvěřinu. Všeci se těšíme na setkání v Prušánkách, zdraví Z. Křešníčka [/citace]

    Určitě o tom pokecáme, začalo mne to hooooodně zajímat 😉

    Mě právě nevyhovují ty měkké nože (klasiky co se kupují jako sériové). Hlavně proto hledám alternativu. Taky se říká, že nůž je obrazem jeho pána a chci se i trochu odlišit. Prostě srdeční záležitost, skloubená s účelovostí a tak trochu i s exhibicionismem 🙂

    Snad chápeš jak to myslím;-)

    odpověď na: Filetování ryb #1133927
    MifakM
    Účastník

    Hodně netradiční a zajímavý tvar filetovacího nože:

    odpověď na: Holky na rybách #1133919
    MifakM
    Účastník

    [citace]lada napsal:

    Tak Ty ji chceš aby vařila, to Ti stačí?[/citace]

    Nikde jsem nepsal že je to jediná podmínka 🙂

    odpověď na: Filetování ryb #1133918
    MifakM
    Účastník

    [citace]TTKnives napsal:

    Ahoj, jsem tady prvně tak se trošku představím.

    Jméno mé Martin, bydlím u Prahy.

    S bráchou jezdím příležitostně do Norska, brácha teda dost často ale zaujala mne diskuze ohledně fileťáčků, výrobou nožů trávím všechen čas tak třeba budu k užitku.

    Pokusím se přidat nějaké foto

    S pozdravem Martin [/citace]

    Nádhera fakt krasavci!!! Škoda že nejedete do Prušánek, určitě bychom se domluvili!!!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 2,601)