Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Jak na rybí salát a jiné dobroty jsem našel ve staré diskuzi-kuchařské receptury a specialitky a není to jen o salátech…
Poprosím Kulíka,jestli sem chodí,jestli by se s námi nepodělil o jeho recept.Těch receptů najdeš mnoho,ale každý je jiný.Já mám recept od paní z Kladna,je na sladkovodní ryby,ale myslím si,že by šel i z tresky.
Očištěné na větší kusy nakrájené ryby naložíme do octa do kterého jsme přidali 10 kuliček nového koření,10 kuliček pepře a 3 bobkové listy.Za 24 hod.ryby dobře opláchneme,vykostíme,stáhneme kůži a naložíme na 24 hod. do slaného nálevu.Na 1/2 l vody,dvě zarovnané lžíce soli.Potom ryby dobře opláchneme,vymačkáme,nakrájíme na kousky a dáme do mísy.Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli,jednu Moravanku,jeden malý hrášek,pepř a práškový cukr,nakonec velkou majolku a necháme rozležet v lednici.Vydrží 5 dní,ale ještě se to nestalo,sní se to okamžitě!!!
Ano,Soroya je na velké ryby treska a halibut opravdu ráj,ale ne vždy je to pravda.My jezdíme na Soroyu od roku 2007,tenkrát to bylo ubytování jen u Ornulfa a v hotelu jen vyjimečně,na vodě byly je dvě lodi jinak jen místní.Vždy záleželo v kterém měsíci a počasí,na šelf se jezdilo jako do rybárny,ale i někdy ryby na šelfu nebyly a musely se hledat jiná místa,dnes už jsou všeobecně známa,ale pamatuji léta,kdy některé party nechytily ani limit a na Soroyu zanevřely.Ale i když je špatný počasí,ryba se najde vždy a o tom to přece je,dobrá parta a pohoda:-D:-D
Jinak zpravodajství ze Soroy vynikající…díky za ně :-D:-D
Každý kdo jezdí do Norska se nějak stravuje,ať už si to připraví doma,nebo vaří na místě,znám oboje,ale tady je to o rybolovu na Soroye a ne o vaření.Asi většinu zajímají fotky,počasí a vše,co je v na Soroy nového,co kdo chytil,jaké pneu na cestu a pod.Založte si nové vlákno,např.Stravování v Norsku a kdo bude chtít,určitě tam bude posílat svoje menu a hledat inspiraci,ale tohle vlákno je o něčem jiném,držme se toho:-(:-D
To se ví,že se vnitřnosti vyndají a místo nich dáš do dutiny další filety:-D:-D:-D
Michale,velká gratulace,koukám že na tom místě jsou velké tresky,škoda že je vytřená,měla by o hodně víc,ale i tak moc hezká ryba.Teď ještě přidej halíka,čas na něj máš.Přeju tobě i celé partě,ještě větší trofejky…lukluk
:-P:-P:-P:-P:-P:-P
-
AutorPříspěvky