Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
to bulik: naprosto souhlasím, nehledě na to, že na základě této bramborové debaty jsem se dnes dívala kolik stojí v Bille vařené vákuované brambory (mejí 2kg balení) a cena je jen o něco nižší
nežli syrové brambory v Norsku. Takže pro naší partu myslím jsme
rozhodnuti. Navíc jedu-li do státu, kde mají toto nařízení (a myslím si že rozumné) a budu tam chtít jezdit v pohodě i nadále, tak proč si zadělávat na problémy.
to:monty1
Zapoměl jsem kde se koření dostane sehnat.
http://www.unileverfoodsolutions.cz
Koření Knorr Aromat již používám léta, ale to “Bylinky a máslo” neznám, ale moc se mi líbí. Dívala jsem se na udávané stránky, ale tam se to pravděp. objednat nedá. Dá se to někde koupit?
to Vlkous: makrely jsem zatím takto dělala vždy jen doma, ale myslím si že by určitě nebyl problém převézt nivu ve vákuovém balení.
Majolku vezu sebou a skleničky pak poslouží na játra.
Myslím že vám budou tyto recepty chutnat jako nám.
A ještě jeden, který máme rádi.
Porce ryby posypeme hojně citronovým pepřem (doporučuji norský – náš se mu bohužel zdaleka nevyrovná), naskládáme na plech na pečící papír a potřeme silně (cca 1cm) majolkou. Dáme zapéci přibližně na 15 min do trouby. Na povrchu se nám utvoří krásná kůrčička, chutná výborně a je to rychlé.:-|:-|
Přidávám jeden recept na makrelku trochu jinak.
Makrelu pečeme i s hlavou. Nakrájíme 10 dkg cihly a 10 dkg nivy na kostičky. Celou makrelu posypeme kořením na ryby a vnitřek vymažeme trochou česneku. Do břicha dáme kostičky sýrů. Makrelu zabalíme do plátků slaniny tak, aby břicho bylo slaninou uzavřeno! Peču v troubě na pečícím papíře.
:-(:-(
šroubek282:a toto mi roste doma….
ty krásné plody jsou zřejmě díky té specielní a kvalitní zálivce:-P:-P:-P
Luxusní kousky. Jen tak dál, ať se všem daří a užíváte si to!!!:-P:-P
Vždyť to je to, proč tam jezdíme, pro pocit štěstí a ohromné radosti z každé vytažené trofejní ryby.:-):-)
To Vlkouš: Moc hezky se vám to povedlo k naprosté spokojenosti. Ale teď mi poraďte, jak mám já přesvědčit svého přítele, aby jel se mnou. Jeho spojení s mými výjezdy je odvoz k autobusu a zpět a po příjezdu generálka navijáků. A to mně vlastně ke klasické rybařině přivedl před lety on. A i na řeku dnes jezdím sama.:-x:-x:-x
Ještě že mám tak prima kamarády, kteří mně berou sebou.
To Vlkouš: moc děkuji za radu, teoreticky už to mám zmáknuté, ale praxe chybí, tak snad brzy vyzkouším. Pavel s Jindrou už je loni také dělali a byly výborné. Já jsem zatím neměla odvahu, neboť když jsem začala jezdit, tak mi na Korlinu od toho odrazovali. Takže brzy snad ochutnám svou výrobu.8-)8-)
Nádherné kousky, krásná práce – zatím jen vysněné…:-?:-?:-?
Nádherné kousky – zatím je vysněné…:-?:-?:-?
Jako nováček jsem se konečně prokousala k receptům a pánové musím se poklonit. Některé moc zajímavé recepty, které určitě vyzkouším. Játra jsme nikdy nezavařovali, buď jsme je někomu dali, nebo vyhodili. Dnes když to tady čtu, tak vidím že to byla chyba a letos určitě – pakliže se nám poštěstí vyzkouším.
Takže děkuji za tipy a opět platí, že člověk se učí celý život.:-):-P
To Raca:Byl hrdina, ani slůvko o bolesti, i on byl přímo hyperaktivní a vždy když jsme se vrátili do kempu, tak hnedka na molo a hned zase chytal. Ani při vyndavání, kdy jsme to uštípli a přes špičku vytáhli ani hlásek. Nikterak ho to neodradilo v dalším chytání a nakonec u mola chytil krásného lososa.
Tak neměj obavy, protože malí “pánové” jsou stateční…..
A jestli má rád rybařinu, tak ho to pohltí a na lumpárničky ani nepomyslí. Tak si to v pohodě a ve zdraví užijte.
Jára chytil sám sebe, vše dopadlo dobře a bral to s humorem.
Při loňské výpravě na Hitru se mi zavěsily na háček takovéto 2 nádherné rybky. Nejen z trofejních, ale i z takovéto nádhery barev přírody má člověk radost.
-
AutorPříspěvky