Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
kulik
Účastník2 Preparator: Normálně používám vakuovačku při zamrazování výpěstku ze zahrady a je to úžasný. Někdo už o používání vakuovačky zde psal a tak jsem dnes i o tomto způsobu zvažoval, ale je to zase něco na balení a převážení. Možná by bylo řešení, když by si ji určité společenství „Norků“ jezdících pravidelně na jedno místo pořídilo a nechalo ji zde, není to zas tak velká investice. Výsledek by byl filet bez vzduchu a dobře skladovatelný i doma.
kulik
Účastník2 northwolf: To nevím, je to pouze má úvaha. Vycházím ze skutečnosti, že když je maso celé ve vodě a zamrazím ho, tak nedojde k tak velkému porušení buněk jako když jej nechám normálně zamrazit a dojde k pothání tkání zmražením tekutiny v buňkách.
kulik
Účastník2 kim: Nazdar kime a kde to zavěsíš? Nenajdou to rackové?
kulik
Účastník2 Pafka: Svět ji sice neviděl a mara taky ne, neboť jme mu ji snědli a byla úžasná, ale malá.:-D
kulik
ÚčastníkAby se tkáň masa nepotrhala, tak by naopak muselo být maso zamraženo v kostce ledu. Takže odkapávání a odstraňování vody z masa je hlavní důvod jeho váha.
2 mara: filety necháváte v krabicích od mléka i v mrazáku doma? Myslím si, že ponechání kůže má i důvod menšího „vyschnutí“ masa.
2Pafka: Na hitře u Edenu mám zkušenost, že filety nejsou vhodné k vyklepnutí z krabičky ani za 12 hod.
kulik
ÚčastníkTo zdeneko: Souhlasím s tebou v názoru na krabičky a limit 15 kg filet a 1 trofejka. Doma však při ukládání do mrazáku je dobré šetřit s místem a proto mě to zajímá. Doposud to balím tak, abych byl co nejdříve se vším hotov a doma si nadávám při uskladňování.
kulik
ÚčastníkTo scaramouch: Díky za informace a poznatky a hodně úspěchů.
kulik
ÚčastníkFilety nechávám okapat, pak je trochu vymačkám a před balením ještě osuším starými ručníky. Ty pak přeperu a nechám uschnout. Je to pracné. Nechat je např. půl dne okapávat, dobře, ale kde, když koncem května a na začátku června může být dost teplo.
Ještě jedna věc mě zajímá. Mnoho rybářů dává filety do krabiček a po zamrznutí je vyklepává a používá znovu. Je to asi z důvodu lepšího uložení do bedny, ale i skladování doma v mrazáku. Pominuli, že zamrazování bude asi delší než bez krabičky, tak můj dotaz je: Jaké krabičky, z jakého materiálu, jakých rozměrů a kde si je sháníte nebo kupujete? A druhý dotaz je: Používáte zamrazovací pytlíky a nebo fólii? Díky za odpovědi.
kulik
Účastník[citace]zerp napsal: Máro doutníček si pamatuju , ale proč Ti držím flašku toho JÉGRA……
…….když ho nepiju……………[/citace]
Tak to si už nepamatuje ani Mara.
kulik
ÚčastníkTo scaramouch: I já jse zvědav na podrobnosti o Tvé montáži, způsobu lovu a výběru místa. Tak nás nenapínej!:-x
kulik
ÚčastníkTo Sim: Je to překásný záběr.Úžasný jsou ty oči.
kulik
ÚčastníkTo kim: Františku díky, už se moc těšíme na nové fotografie a Tvá dobrodružství a vyprávění.:-?
kulik
ÚčastníkTo Mr. Kocka: Zdravím,budeme se těšit a neděs nás.
kulik
Účastník2 mara: Když jsem to dnes brzy ráno prohlížel, tak jsem si říkal něco podobného. Musíme se zítra optat jak to je ? Zda šel František teprve spát nebo již vstával?
kulik
ÚčastníkPříští týden můžu Po – Čt.
-
AutorPříspěvky