Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Aktuální skóre Česka na ECDC 27,8. To vůbec nevypadá dobře na nějaké cestování. Za 4.8. dalších 290 případů po celé republice.
Mám Maxxo VM Profi cca rok a půl a opravdu “max” spokojenost. Jsou třeba ale vroubkované sáčky. Po vymytí se dají použít opakovaně. Řekl bych, že savý ubrousek je blbost. My to děláme tak, že po vyprání filet ve sladké vodě je necháme v síťce od brambor vykapat dle možností 1-2 hod. a potom mrazíme.
Taky jsem pořídil, tak jsem zvědavý na změnu proti ETA co jsem roky používal.
Vroubkované sáčky jsou velice důležité, aby se odtáhnul vzduch ze všech koutů, i pro MAXXO VM Profi jsou předepsané. Hladké sáčky je možné používat jen v komorových vákuovačkách. Používat sáčky opakovaně je ovšem zvěrstvo, vyvolává to představu používání hadru na WC a po použití vyprat. Savá podložka se v profi balení používá standardně, kupuji zde: https://heroldreznickepotreby.cz/absorbery
Kvalita svárů je bezproblémová.
Ryby je nutné koupat ve SLANÉ (MOŘSKÉ) vodě. Po koupeli ve sladké vodě se maso bortí, působí tam brutálně osmotický tlak. Zjednodušeně maso má vyrovnanou bilanci solí s mořskou vodou, ve které ryba žije. Sladká voda se snaží “naředit” obsah buněk a tím dochází k protržení buněčných stěn. http://www.ceskachemie.cz/svet-chemie/popularni-chemie/vyzkousejte-sami/video-niciva-sila-osmotickeho-tlaku
Smíšená parta nabízí 2 místa pro pohodáře(ky) v pobytovém termínu 24.5. – 5.6.2019, v lokalitě Ure, Lofoty. Doprava po ose přes Gdaňsk, trajekt do Nynäshamnu (Švédsko), dále na sever. Lokalitu dobře známe. Cestujeme velkou dodávkou, odjezd z Liberce. Info mail kejklik@gmail.com, tel. 602 441 143.
Náš tým je kompletní, volná místa již nejsou.
Smíšená parta nabízí 2 místa pro pohodáře(ky) v pobytovém termínu 24.5. – 5.6.2019, v lokalitě Ure, Lofoty. Doprava po ose přes Gdaňsk, trajekt do Nynäshamnu (Švédsko), dále na sever. Lokalitu dobře známe. Cestujeme velkou dodávkou, odjezd z Liberce. Info mail kejklik@gmail.com, tel. 602 441 143.
Pesce spatola, v Kalábrii pravidelně na rybím trhu. Hlubinná ryba, jsou z ní výborné závitky, jen obalené ve strouhance a osmažené.
Formy a další příslušenství jsem kupoval zde:
https://www.bleigussformen-shop.de/Startseite
Absolutně bez problému, rychlé dodání, pošta paušálně 9€
Letos před sezonou jsem koupil na eBay z Číny pletenky, z 8 pramenů, různé síly od 0,12 mm do 0,55 mm, sbírka barev. Např. svítivě žlutá 40 lb/0,32 mm, 500 m za pěkných € 12,50. První pletenka, kterou se mi při “kameňáku” nepovedlo utrhnout a musel jsem ji říznout. Pevnost v uzlu fantastická, cena směšná.
Stačí navštívit každou jen trochu lepší prodejnu s materiálem pro cyklistiku a všude je výběr mazacích olejů a tuků s PTFE. Dobrá zkušenost je s mazivy na řetězy jízdních kol s keramickými částečkami
Pro mazání vnitřku navijáků používám českou vazelínu Mogul LV 2-3 s PTFE, tuba za cca 60 Kč. K dostání u benzínových pump i v těch cykloobchodech.
http://www.cyklomania.cz/prodej/Spray-na-retez-MOTIP-sport-400ml
Na tresčí játra používáme řepkový olej – je neutrální. V játrech vždy zůstane dost rybího tuku a s olivovým olejem se to silně chuťově tluče. Ideální je jakýkoliv olej, který nemá žádnou chuť, aby vynikla vlastní chuť jater.
Játra na místě jen 2x ovaříme ve vodě, aby pustila tuk. Studená je ukládáme do oleje při teplotě +5°C (lednice), do “zaklapávacích” dóz. Finální zpracování doma. Vřele doporučuji sterilovat 2x v odstupu 48 hodin.
otta napsal:
Při šmejdění na netu jsem narazil na ALABAMA RIG,asi bi to v menšim provedení fungovalo na makreli-udělám to a skusim,třeba pět ramínek.To na obrázku je ale vážně extrém.
Nevím, čím to je, ale rybáři mají hrozné znalosti mateřského jazyka. Zejména gramatika je zoufalstvím.
Docela dobrá informace: Po Norsku autem
😀
http://andrejruscak.blog.idnes.cz/c/399167/Jak-se-co-v-Norsku-dela-dil-prvni-Po-Norsku-autem.html
Harty napsal: Jinak nám je chromovali za flašku rumu.
Pokud o tom rozhodl majitel galvanovny, je to v pořádku. Pokud to za flašku dělali zaměstanci, jsou to normální zloději.
leiter napsal: Nazdar kamarádi.
Teď k dotazu, jak se vlkouš filetuje, je to stejné jako tresky, nebo…?
Díky za info
Nejlepší a odzkoušený způsob: za hlavou a prsními ploutvemi obříznout kůži kolem dokola a potom klasickýma kleštěma štípačkama stáhnout od hlavy k ocasu jako propocenou rukavici. Pak teprve kuchat. Z kůže se svléknou i hřbetní a břišní ploutve a ocas, zůstane krásně růžovo-bílá ryba v celku.
Jel jsem obráceným směrem, z Turku do Stockholmu. Trajekt obrovský, pro cca 4500 pasažérů. Jedna celá paluba byl obchod s chlastem, další paluba jen hospody. Po vyjetí do mezinárodních vod vzaly Finové útokem obchody a za hodinu byla půlka lodi “na šrot”. Ráno ve Stockholmu je vyhnali se skleněnými ksichty z lodi do přístavu a po úklidu lodi jeli zase všichni zpátky. Finové cestovali jen se skládacími rudly, na které při zpáteční cestě nakládali kartony chlastů.
odpověď na: Zvolte nejoblíbenější prut, naviják, multiplikátor a oblek roku 2013 – NOMINACE #50454 14.1.2013 v 15:23vláčka:
Fenwick HMX Medium 9 Ft. + Penn Atlantis 4000 + Berkley Whiplash Camo 0,12 mm.
pilkr:
Fenwick Seahawk 30 lb nebo Penn Overseas PRO + Fin-Nor Offshore 5000 + Berkley Whiplash 0,24 mm
oblek:
Baleno
-
AutorPříspěvky