Nápověda Doporučujeme:

kejklik

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 72)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Corona současný stav v Norsku 2020 #325256
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Aktuální skóre Česka na ECDC 27,8. To vůbec nevypadá dobře na nějaké cestování. Za 4.8. dalších 290 případů po celé republice.

    https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

    odpověď na: Vakuovačka #324852
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Mám Maxxo VM Profi cca rok a půl a opravdu “max” spokojenost. Jsou třeba ale vroubkované sáčky. Po vymytí se dají použít opakovaně. Řekl bych, že savý ubrousek je blbost. My to děláme tak, že po vyprání filet ve sladké vodě je necháme v síťce od brambor vykapat dle možností 1-2 hod. a potom mrazíme.

    Taky jsem pořídil, tak jsem zvědavý na změnu proti ETA co jsem roky používal.

    Vroubkované sáčky jsou velice důležité, aby se odtáhnul vzduch ze všech koutů, i pro MAXXO VM Profi jsou předepsané. Hladké sáčky je možné používat jen v komorových vákuovačkách. Používat sáčky opakovaně je ovšem zvěrstvo, vyvolává to představu používání hadru na WC a po použití vyprat. Savá podložka se v profi balení používá standardně, kupuji zde: https://heroldreznickepotreby.cz/absorbery

    Kvalita svárů je bezproblémová.

    Ryby je nutné koupat ve SLANÉ (MOŘSKÉ) vodě. Po koupeli ve sladké vodě se maso bortí, působí tam brutálně osmotický tlak. Zjednodušeně maso má vyrovnanou bilanci solí s mořskou vodou, ve které ryba žije. Sladká voda se snaží “naředit” obsah buněk a tím dochází k protržení buněčných stěn. http://www.ceskachemie.cz/svet-chemie/popularni-chemie/vyzkousejte-sami/video-niciva-sila-osmotickeho-tlaku

    odpověď na: Volná místa – nabízejte a poptávejte #307766
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Smíšená parta nabízí 2 místa pro pohodáře(ky) v pobytovém termínu 24.5. – 5.6.2019, v lokalitě Ure, Lofoty. Doprava po ose přes Gdaňsk, trajekt do Nynäshamnu (Švédsko), dále na sever. Lokalitu dobře známe. Cestujeme velkou dodávkou, odjezd z Liberce. Info mail kejklik@gmail.com, tel. 602 441 143.

    Náš tým je kompletní, volná místa již nejsou.

    odpověď na: Volná místa – nabízejte a poptávejte #306441
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Smíšená parta nabízí 2 místa pro pohodáře(ky) v pobytovém termínu 24.5. – 5.6.2019, v lokalitě Ure, Lofoty. Doprava po ose přes Gdaňsk, trajekt do Nynäshamnu (Švédsko), dále na sever. Lokalitu dobře známe. Cestujeme velkou dodávkou, odjezd z Liberce. Info mail kejklik@gmail.com, tel. 602 441 143.

    odpověď na: Holky na rybách #301131
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Pesce spatola, v Kalábrii pravidelně na rybím trhu. Hlubinná ryba, jsou z ní výborné závitky, jen obalené ve strouhance a osmažené.

    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Formy a další příslušenství jsem kupoval zde:

    https://www.bleigussformen-shop.de/Startseite

    Absolutně bez problému, rychlé dodání, pošta paušálně 9€

    odpověď na: Pletená šňůra na Bakkan #271924
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Letos před sezonou jsem koupil na eBay z Číny pletenky, z 8 pramenů, různé síly od 0,12 mm do 0,55 mm, sbírka barev. Např. svítivě žlutá 40 lb/0,32 mm, 500 m za pěkných € 12,50. První pletenka, kterou se mi při “kameňáku” nepovedlo utrhnout a musel jsem ji říznout. Pevnost v uzlu fantastická, cena směšná.

    odpověď na: Servis a údržba mořského vybavení #107182
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Stačí navštívit každou jen trochu lepší prodejnu s materiálem pro cyklistiku a všude je výběr mazacích olejů a tuků s PTFE. Dobrá zkušenost je s mazivy na řetězy jízdních kol s keramickými částečkami

    Pro mazání vnitřku navijáků používám českou vazelínu Mogul LV 2-3 s PTFE, tuba za cca 60 Kč. K dostání u benzínových pump i v těch cykloobchodech.

    http://www.cyklomania.cz/prodej/Spray-na-retez-MOTIP-sport-400ml

    odpověď na: RECEPTY #106202
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Na tresčí játra používáme řepkový olej – je neutrální. V játrech vždy zůstane dost rybího tuku a s olivovým olejem se to silně chuťově tluče. Ideální je jakýkoliv olej, který nemá žádnou chuť, aby vynikla vlastní chuť jater.

    Játra na místě jen 2x ovaříme ve vodě, aby pustila tuk. Studená je ukládáme do oleje při teplotě +5°C (lednice), do “zaklapávacích” dóz. Finální zpracování doma. Vřele doporučuji sterilovat 2x v odstupu 48 hodin.

    odpověď na: Zajimavosti #86875
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    otta napsal:

    Při šmejdění na netu jsem narazil na ALABAMA RIG,asi bi to v menšim provedení fungovalo na makreli-udělám to a skusim,třeba pět ramínek.To na obrázku je ale vážně extrém.

    Nevím, čím to je, ale rybáři mají hrozné znalosti mateřského jazyka. Zejména gramatika je zoufalstvím.

    odpověď na: Aktuální informace z Norska 2014 #83228
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)
    odpověď na: Nástrahy, návnady, finty #59014
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Harty napsal: Jinak nám je chromovali za flašku rumu.

    Pokud o tom rozhodl majitel galvanovny, je to v pořádku. Pokud to za flašku dělali zaměstanci, jsou to normální zloději.

    odpověď na: lov vlkoušů #54896
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    leiter napsal: Nazdar kamarádi.

    Teď k dotazu, jak se vlkouš filetuje, je to stejné jako tresky, nebo…?

    Díky za info

    Nejlepší a odzkoušený způsob: za hlavou a prsními ploutvemi obříznout kůži kolem dokola a potom klasickýma kleštěma štípačkama stáhnout od hlavy k ocasu jako propocenou rukavici. Pak teprve kuchat. Z kůže se svléknou i hřbetní a břišní ploutve a ocas, zůstane krásně růžovo-bílá ryba v celku.

    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Jel jsem obráceným směrem, z Turku do Stockholmu. Trajekt obrovský, pro cca 4500 pasažérů. Jedna celá paluba byl obchod s chlastem, další paluba jen hospody. Po vyjetí do mezinárodních vod vzaly Finové útokem obchody a za hodinu byla půlka lodi “na šrot”. Ráno ve Stockholmu je vyhnali se skleněnými ksichty z lodi do přístavu a po úklidu lodi jeli zase všichni zpátky. Finové cestovali jen se skládacími rudly, na které při zpáteční cestě nakládali kartony chlastů.

    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    vláčka:

    Fenwick HMX Medium 9 Ft. + Penn Atlantis 4000 + Berkley Whiplash Camo 0,12 mm.

    pilkr:

    Fenwick Seahawk 30 lb nebo Penn Overseas PRO + Fin-Nor Offshore 5000 + Berkley Whiplash 0,24 mm

    oblek:

    Baleno

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 72)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...