Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
[citace]honzak napsal: Pozor na bobra při rybařině
http://www.novinky.cz [/citace]
Tak to je tedy pěknej hajzl. Zase jsem si vzpomněl na heslo ,,Zabij bobra – zachraň strom´´ 🙂
Chlapi, dobře dojeďte, poperte se se živly a hezky ty rybky proberte ze zimní letargie 😀
[citace]kloboukatej napsal: Jako český nerybář a norský zapálenec stále objevuji ve znalostech mezery. Snad mi někdo poradí.
Do Norska na pilkrování se doporučuje na konci prutu spíše očko, než kladka. Koupil jsem si prut na pilkrování. Na špičce je klasické koncové očko. Když nasadím multiplikátor, vlastně prut přetočím, a to koncové očko, jak se mi zdá, je ale konstruované na zatížení v opačném směru. Mám obavu, až budu mít větší rybu, aby to očko vydrželo. Ta kladka se mi zdá pevnější, ale je tu riziko uskřípnutí pletenky.?????????????[/citace]
Na lodi stojí prut v držáku většinou trochu šikmo a za jízdy se vlastní vahou zpravidla otočí multíkem dolu. A v momentě, když jsem ho bral a obracel multíkem vzhůru, pletenka mi občas přeskočila mezi kladku a boční vedení. U silnějšího vlasce by se to nestalo.Když kladku utáhnu,netočí se,když ji trochu povolím,vždy tam nějaká škvírka je. Pár let používám prut s očkem a bez problémů.
Chuťově to asi všechno bude chutnat jako tresčí játra, ale na vzhled a zpracování mám největší radost z mníka lengha. Pokud nejsou napadená, jsou krásně čistě bílá a mají třeba 750g, tak se s tím dobře pracuje 🙂
Husky,včera jsem zhlédl video z Roanu. V TV mám 50 programů,ale stejně jsem dal přednost tomuto. Lodě jak z filmu pro pamětníky, počasí nic moc,ale ti keleři – to je prostě nádhera 🙂
Játra dělám každý rok dle zjednodušeného receptu popsaného již v minulosti – zavařuji bez předvaření, bez oleje, pouze osolené s kořením v malých skleničkách. Osvědčily se mi ty malé od výživy. Je to sice lahůdka, ale kýbl se toho sníst nedá, tak se to aspoň po otevření nestihne zkazit. Před vložením do skleniček je dobré nakrájená syrová játra spařit cca 2 min.v horké vodě. Zmenší svůj objem a ve skleničkách se již při hodinovém vaření zbytečně nezredukují.;-)
Tak volné místo na Titran od 24.6. je již obsazené,vítáme v partě Zdeňka 🙂
Rádi přizveme nového parťáka nebo parťačku. Uvolnilo se nám jedno místo v termínu 24.6. – 6.7. – střední Norsko, Titran – ostrov Froya. Doprava busem (dvojsedadlo,odjezd z Prahy), 6 lidí na baráku/2 lodě, polopenze. Cena cca 17500,- + benzín do lodi. Jedeme tam již potřetí, tak že už víme, kde rostou 😀 .
Jsme parta pohodářů ze Středních Čech a z Prahy, 26 – 70let, úlovky v lodi dělíme na 3 rovné díly. Nováčkovi poradíme, od zkušenějšího se rádi přiučíme. 602373133, mlynek@mechanik.cz 😎
!!! JIŽ OBSAZENO !!!
Loni jsi nasadil laťku a Dedo to okoukal,tak musím uznat, že se taky snažil 😀
Zdar Dorsak, my to máme ještě za 112,tak rádi přivítáme Tvé reporty skoroonline, kterými jsi nás poctivě zásoboval loni.Doufám, že jsi za ten rok nezlenivěl a máme se zas na co těšit 😎
No jasně, a když to zpátky nepůjde, tak vás pěkně vyžerem 😀
Řešíme až příští sezónu,Došky by měl cca za 14 dnů vyvěsit termíny – bral bych asi červen. Letos ještě Titran. Lokalita dobrá(pokud zrovna nefouká:-D ), ale ty lodě vám můžeme jen závidět:-?
Tak to už se tam těšíme. Co se týká lovných míst na moři, na mapě to vypadá slibně.Ještě že máme tohle fórum, že se dají i mimo sezónu řešit takovéhle příjemné věci:-)
Díky Zdendek, tak to jsi mě trochu uklidnil.Na mapě to na první pohled vypadá, že by se to dalo přeskákat v broďákách.:-D Měl jsem na mysli, např. když mě z moře vyžene vítr, vracím se mezi mělčinami zpět a přitom to houpe nějaký ten metr nahoru a dolu.Zítra to ještě proberu s Doškym.
Zdar Jostoleňáci.Poslední 3 sezóny vč.2013 jsme byli věrni Titranu,na příští rok uvažujem o Jostolen.Lodě i ubytování od Hynka vypadají skvěle, jen nám dělají starost ty tisíce mělčin, které jsou kolem této části ostrova prakticky všude.V jiných lokalitách jsme občas u někoho viděli poškozenou vrtuli apod, tady to podle mapy vypadá,že by to mohla řešit každá druhá posádka.Jak je to zde v tomto směru v reálu? Díky za rady a zkušenosti.8-)
-
AutorPříspěvky