Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Tak Sime, šťastnou cestu a pěkné úlovky!!!:-P:-P:-P
WOHANKA-TEAM napsal:
husky19 napsal:
Někdy jezdíme i Kiel – Oslo. Je to sice dražší a potřebuješ více času, ale naprostá pohoda . Dá se jet i z Rostocku do Gedseru a přes most v Öresundu. Těch možností je fakt hodně.
Souhlasím, že Kiel – Oslo je fakt nejlepší. Ale je to trošku o penězích.
Pravda, Došky, ale ta pohoda. 8-)8-)8-)8-)
Odpoledne vítězný doutník na palubě, večer pivko, potom pohodlná noc v peřinách, ráno snídaně v Grand bufetu a najednou je 10 hodin a jsme v Oslu. Pak už zbývá jen nějakých 600 km a jsme na Hitře. 8-)8-)
Někdy jezdíme i Kiel – Oslo. Je to sice dražší a potřebuješ více času, ale naprostá pohoda 8-). Dá se jet i z Rostocku do Gedseru a přes most v Öresundu. Těch možností je fakt hodně.
kikin napsal:
Ahoj všichni.
Vyjíždíme na Hitru hnedle zkraje září. Jsme Norska neznalí a plánujeme si někde dáchnou. Třeba nějaký kemp nebo něco podobného. Poradíte nám někdo kdo má zkušenosti? Dík za každé info.
kikin
Otázkou je odkud pojedete, kudy plánujete cestu, jestli pojedete trajektem a jakým a také kam pojedete. Na jak dlouho plánujete cestu atd. Těch neznýmých je zatím opravdu hodně. Zkus nějak lehce nastínit vaši představu a plány;-)
Když už tady píšete o naší strašné D1, tak mne nutí napsat, že pořád je to dálnice. Sice hodně bídná, ale dálnice. Nikomu bych vám nepřál cestu z Petrovic do Českých Budějovic. Naše zpáteční cesta z květnové Hitry probíhala tak, že v 7 hodin jsme vyjížděli z Rostocku, v 11,30 hodin Petrovice a 19,15 hodin!!!! České Budějovice. Cesta přes ČR byla něco příšerného. :-E:-E:-S:-S
Já odjíždím 13.9. na Dolmoy přes Hitraturistservice do domku 212. Je to na straně Froyafjordu, asi kousek od Honzy Dufka. Nebudete tam někdo v termínu 15.9.- 25.9.?
respi napsal:
husky19 napsal: Naki napsal:
Včerejší kuriózní nehoda v Norsku na E3,kousek za Elverumem.
článek
Také jsem to četl. Je to na 3 (trojce) kousek za Koppangem (benzina “U tetřeva”). Jezdíme tudy pravidelně na Hitru. Je to sice velká kuriozita, ale nerad bych se toho účastnil. A to asi ten pacholek sledoval toho losa no a doplatil na to(myslím toho medvěda) ale osobně nevím co bychom dělali,postihnout to nás!!
Raději ani nemyslet 8-O. Byla by to naprosto zbytečná komplikace. Sice by o nás psala celá Evropa, ale já si raději tuto popularitu odpustím :-):-D
Já používám plastový “SCOTTY”, který nemá na nastavení úhlu tisícihran, který se brzy omete, ale 5-ti milimetrové západky, které nepustí. Mám ho již mnoho let a ještě mne nesklamal. Pro jistotu mám ale část držáku ve které je prut, jištěn provázkem 😀
Naki napsal:
Včerejší kuriózní nehoda v Norsku na E3,kousek za Elverumem.
článek
Také jsem to četl. Je to na 3 (trojce) kousek za Koppangem (benzina “U tetřeva”). Jezdíme tudy pravidelně na Hitru. Je to sice velká kuriozita, ale nerad bych se toho účastnil.
WOHANKA-TEAM napsal:
husky19 napsal:
Pojištěním pro jednoho člena v lodi vrtuli asi vyřešíš, ale případnou záchrannou akci asi ne. Pojištění se bude vstahovat pouze na jednoho, jediného pojištěného člena posádky!!
Bohužel, to si mnoho lidí vůbec neuvědomuje. Pojistka jsou nejblbějc investovaný peníze do doby než se něco stane.
Došky
Naprostý souhlas, Došky. 😯
Také jsem se na toto téma snažil získat odpověď, ale zatím nikdo nereagoval. :-(:-(
prochor52 napsal:
Teda Elvara znám pár let, je to slušnej, vstřícnej a seriózní chlap, nějak se mi na něj nezdá, že by vymýšlel takové šachy s vrtulema… Nicméně ano, nafotit si to při přebírce lodě a je klid. Jinak pojištění pro tuhle oblast je za stovku na den, což už není taková rána, když to stačí pro 1 člověka v lodi. A je klid tuplovanej, nejen pro případ vrtule, ale i horších věcí.
Pojištěním pro jednoho člena v lodi vrtuli asi vyřešíš, ale případnou záchrannou akci asi ne. Pojištění se bude vstahovat pouze na jednoho, jediného pojištěného člena posádky!!
Sim napsal:
alan1 napsal:
Na rozloučenou se podařilo chytnout polaky 75 a 66 cm.Díky moře a Bene.
Tak šťastnou cestu domů. Jeď opatrně tento týden 2 auta kamarádů havarovaly na stejném úseku Drážďany – hranice ČR. V obou případech za to mohl mikrospánek a vyčerpaný řidič. Naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn, ale auta na sračku.
Toho se bojím, i já před pár lety hobloval svodidla v Dánsku. Naštěstí to odnesly jen plechy.:-?
petras napsal:
husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
Makrely jsem nesolil,kolega tvrdil,že moc změknou.Už po týdnu kosti u sleďů měknou a po jednom dni v kyselém nálevu se dají jíst.Zrovna jsem dodělal další várku rybího salátu.
Kosti v soli nikdy nezměknou. Sůl se dává jako konzervant a hlavně zajistí “odvodnění” ryby. Tím se ryba “utáhne” a drží pohromadě. Toto jde v omezené míře dělat i se sladkovodními rybami, ale v soli musejí být déle. Bez soli by se ti např. cejni úplně rozpadli na bláto. Měknutí kostí způsobuje v tomto případě pouze ocet (odbourává vápník) – viz vajíčko v octě přijde o skořápku.
petras napsal:
husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako “očka”. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na “sardelpastu” a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
Nikde jsem se nemohl dočíst,jak dlouho nasolení sledi vydrží,mám je v čisté soli,pustili vodu,krásně voní.Nemusím se tedy obávat,že se po půl roce zkazí?
Rozhodně se neboj. Pokud chceš mít naprostou jistotu, drž je hodně zatížené (na makrely polož prkénko a na prkénko velkou dlažební kostku – jako když nakládáš zelí) ať se dostane ven všechen vzduch. Vodu, která se odpaří můžeš klidně dolít. Jen stále držet v soli!!
-
AutorPříspěvky