Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 194)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Mořská nemoc #1018977

    Sklonění hlavy dolů = nevolnost na lodi. Sledovat obzor a nenechat si „rozhodit“ statoakustické čidlo ve středním uchu – moje zatím 100% prevence.

    Ale – taky poránu vypálime červa, né že ne… Tak vlastně nevím…

    odpověď na: Bakkan Wahl 2011 #1018976

    Třeba na „dobíjení“ Daiwa Seaborg ?????

    odpověď na: Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná #1018975

    Dle nejnovějších tvrzení vědátorů-kardiologů jsou naopak ty MASTNÉ ryby VHODNĚJŠÍ z hlediska dopadu na naše zdraví (ateroskleroza = mrtvice, infarkty, trombóza atd.) – konzumace těchto ryb 1-4x týdně výrazně redukuje riziko těchto neduhů ! A pokud budou plavat v optimálním množství alkoholu (chlapi cca 2-3 piva/půl litru vína/2-3 panáky, ženy o třetinu méně), nemají civilizační choroby žádnou šanci ! :-D:-D:-D A na to byly opakovaně provedeny seriózní studie…

    Proto můj žebříček: 1. halibut

    2. makrela

    3. prase domácí

    odpověď na: co robit s odpadom po filetovani #1018752

    No, to s těmi parazity je zajímavý postřeh. Mně by to rovněž zajímalo: ale z toho, co zatím vím, je víc parazitů spíš v obrovských hejnech ve volném oceánu. A jeden postřeh: trávící šťávy z rybích vnitřností mají pořádnou proteolytickou aktivitu: někdy jsme zakrytou bednu doslova vylévali třeba až 3.den, jak bylo všechno rozloženo enzymy. A patrně to rozloží i ty parazity. Asi hodně záleží na teplotě. Někdy to schválně zkusím. Pak by to možná paradoxně bylo lepší zbytky vyhazovat až za pár dní – krabům to vadit nebude…

    A co tak navrhnout, třeba Bennovi na Bakkanu, aby si sehnal lis, „drtičku“ nebo jak se ta mašina jmenuje, a měl by za sezonu pěkných pár tun rybí moučky pro lososí farmáře ??? Podnikatelé, surfujte ! 😀

    odpověď na: Bezpečnostní pravidla při rybolovu na moři #1018751

    Můj známý – šéf policie ve Stavangeru – má parádní loď, jezdí jako sám ďábel, a řekl mi jednou: moře nemá respekt z tebe, ale ty musíš mít respekt z moře. Povídal mi o záchranné akci, kdy se snažili někoho najít ve 14ti metrových vlnách: a pohled do jeho očí, když o tom hovořil, mi úplně stačil…

    odpověď na: Novinky na trhu #1018347

    Krásné pracovní nožíky, rovněž mám dobrou zkušenost se značkou MORA, ale kluk mi ztratil jeden co i plaval – dutá rukojeť. Otázka na p. Simča: jsou ty na prvních dvou obrázcích rovněž plovoucí?

    odpověď na: Bakkan Wahl 2011 #1018346

    Má tam být „chlapi“,když už – pro přesnost 😀

    Já se sedmi chlapikama budu na Seter Brygge ve stejném termínu. Kousek severněji – něco vám zkusíme nadehnat…

    odpověď na: Maledivy 2011 #1018289

    Co je to za obludu – kapustňák? Nebo nějaký druh žraločí paryby?

    odpověď na: Vlkouš vs. Leopard 1/2 – komentáře ke článku #1018049

    Vzrušující – už se těším, až ty potvory zubatý poškádlím v červnu u Loppy… Mně se ale osvědčilo na Soroyi víc než vláčení použít pilkr cca 300g, s filetkou na trojháku, a lehounce pohupovat-nadnášet nad dnem podmořské jámy s občasným kontaktem dna. V bouřlivých vlnách severu bych se asi načekal, než by malý filet propadl až ku dnu. Takhle to celkem šlo-cíleně jen vlkouš, dvě potvory byly přes 90 cm, dvě menší.

    A k doplnění nomenklatury: Norové kočkám říkají „stein-bit“, což ve volném překladu – kamenožrout 😀

    odpověď na: Co s sebou do Norska? – komentáře ke článku #1018047

    Pro Kejklik: s tou partou jezdíme na ostrůvek, kde obchod není.A jelikož jsou to všechno staří pardálové a myslivci k tomu, bez masa nějak netáhnou… ale ryby jsou samozřejmě taky, a kde se dá i krabi a škeble. Viz Bakkan loni v červenci. Už jsme měli i sushi z makrel.

    Pravda je, že se pokaždé vezou nějaké suroviny zpátky, ač se každý rok množství zásob snažíme omezovat. Ale – lepší mít rezervu pro případ zlého počasí.

    odpověď na: Co s sebou do Norska? – komentáře ke článku #1018026

    Pro vapno:

    HA – odhalil se sám – pašerák brambor !…

    Ale varianta s mražením hotových potravin (včetně chlebů) je v naší partě rovněž oblíbená.Na schůzce odsouhlasíme jídelníček,kolega se domluví se známým řezníkem, ten vše připraví a namrazí, včetně polévek k snídani – dršťková, boršč, gulášovka – do tlačenkových fólií.Takže máme teplé snídaně,obědy,večeře… Akorát že po jídle asi hodinu nedošáhnu na boty, jak jsem přecpaný…

    odpověď na: Kdo?Kdy?A kam jede-rok 2011 #1017956

    Pro Ja:

    Tak tenhle fjord je mi nějak povědomej… tam už jsem byl určitě taky:-D

    odpověď na: Vylovovací kleště #1017925

    Já jsem ryby tahal za čelist rukavicema z neoprenu, bez ujmy na zdraví, pravda vlkouše ne… Ale na ty speciální rukavice bych se rád podíval: žeby něco jak mají řezníci – s drátkama? Byl by nějaký odkaz, prosím?

    odpověď na: Rybareni v USA #1017924

    To je zajímavé – u nás hurikány nemáme, ale baráky stavíme z cihel a betonu. Tam to fučí každou chvíli, ale dům=vyfintěná stodola.

    Z takových špejlí jsem kdysi dělal model Eiffelovky… 😀

    Ale vážně: držím všech deset – neboť tak trochu vím, oč kráčí. Já již stavím 11. rok…

    odpověď na: Vylovovací kleště #1017919

    Bylo by asi nejlepší, kdyby Shark jednou zkusil přece jen do Norska na ryby zavítat: co tam sedí a co ne. A naopak – asi málokterý rybář u nás by nechtěl zkusit lov „big game“ někde v Karibiku – v samém počátku Golfských proudů…proto mají tyto výměny názorů a triků svou cenu, a tak směle do toho 🙂 Snad nás ekonomická situace časem neodsoudí jen k pytlačení do ruky v potoce za vesnicí…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 194)