Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti
- Toto téma obsahuje celkem 3,493 odpovědí. Do diskuze (275 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#55649 12.3.2013 v 20:43
kbfotoservis napsal:
Pafka napsal:
Hmmm, od profika bych fakt cekal vic …
a co bys čekal ? padák ?
Nezlob se, ale opakuji – od profika, ktery se tim zivi, bych pod oznacenim nejlepsi fotka z Norska ocekaval vice. Takovou fotku udela pri pouziti spraneho objektivu prakticky kazdy – staci najit nekoho, kdo je schopen povyskocit. Neni problem zaostrit konkretni objekt (obvzlaste pri vyuziti nejvyssi rady digitalnich zrcadlovek CANON s expozici mnoha snimku za vterinu) a ostatni (v tvem pripade pozadi) se rozostri samo 🙁
O to ale vubec nejde – ta fotka nema diky kompozici (hlavni objekt uprostred fotky) a nevyrazne pozadi zadnou dynamiku, zadny naboj. Prohledni si misto novych prispevku fotogalerii a najdes tam desitky fotek, ktere jsou podstatne vyssi kvality. Je to muj nazor, za kterym si stojim. A jestli si vezmes padak, je to na tobe, v Norsku se treba bude hodit 🙂
#55651 12.3.2013 v 20:50Anonymní uživatelNeaktivní(83 odpovědí)Pafko pafko tak se předved 🙂 když to je tak jednoduchý a jde to samo 🙂
#55652 12.3.2013 v 20:52Anonymní uživatelNeaktivní(83 odpovědí)Preparator napsal:
O.k. to asi nemá fakt cenu a já kurva táhnul v létě slováky cca 20 m zpátky do přístavu a měli tam i ženskou, to vědět,že je to moje právo, tak jsem po ní hned šáhnul gafem
Jo preparator , for je v tom že by ses měl dělit ještě s tím kdo Ti lod pronajal , ale schválně si zagoogli námořní právo a uvidíš že nekecám a ti na tý lodi to ještě dluží :-P.
#55653 12.3.2013 v 20:53Anonymní uživatelNeaktivní(83 odpovědí)Pafka napsal:
kbfotoservis napsal:
Pafka napsal:
Hmmm, od profika bych fakt cekal vic …
a co bys čekal ? padák ?
Pafko a já se tím neživím sice prodávám stovky fotek za měsíc,ale je to pro mně hobby , ten na jaře hlavně prodávám sítě 🙂
#55654 12.3.2013 v 20:55Anonymní uživatelNeaktivní(83 odpovědí)Preparator napsal:
O.k. to asi nemá fakt cenu a já kurva táhnul v létě slováky cca 20 m zpátky do přístavu a měli tam i ženskou, to vědět,že je to moje právo, tak jsem po ní hned šáhnul gafem
jen pro ilustraci preparator
#55655 12.3.2013 v 20:59Já jsem občas taky něco cvaknul a netvrdím že tahle je má nejlepší, ale padák má 😀
Vesterålen, léto 2009.
#55656 12.3.2013 v 20:59Tak chlapci to je fakt škoda slov. Znám hodně lidí co sem píšou a velkou část obdivuji za jejich znalosti. Našel jsem díky tomu hodně kamarádů a jsem za to moc rád. Takže oddělme zrno od plev a buďme v klidu a těšme se na sraz RYBOLOV NORSKO ve Spálově. Šroubek má mraky práce a tak mu každý vymyslete nějakej dárek Třeba síť nebo klec….. nabo past, nebo granáty….. :-D:-D:-D:-D:-D
#55657 12.3.2013 v 21:01Anonymní uživatelNeaktivní(83 odpovědí)2. Záchranná služba na moři
Záchrannou službu organizuje každý pobřežní stát na základě vlastních předpisů. O tom, že každý stát vytváří pátrací
a záchrannou službu za účelem zajištění bezpečnosti na moři hovoří Ženevská Úmluva o volném moři v článku 12. Poskytnuti
pomoci na moři je kromě této Úmluvy uvedeno rovněž v článku 11 Bruselské Úmluvy o pomoci na moři a záchranné službě na
moři uzavřené v roce 1919 a v Mezinárodní Úmluvě o bezpečnosti života na moři SOLAS 1974 a Protokolu k této Úmluvě
z roku 1978.
Všechny tyto Úmluvy uvádějí že každý kapitán plavidla je povinen poskytnout pomoc osobě nebo plavidlu, které se
nachází na moři v nebezpečí, jestliže toto může učinit bez vážného ohrožení svého plavidla, posádky nebo cestujicích.
Záchranna lidského života na moři je bezplatná, za úspěšnou záchranu plavidla, které je v nebezpečí, náleží za-
chránci přiměřená odměna. Tato odměna však nesmí přesahovat hodnotu zachráněného majetku. Jak tedy vyplývá z předpi-
sů, odměnu lze požadovat, jestliže se prokáže, že existovalo nebezpečí a jestliže záchranná akce byla úspěšná. Platí zde pravi-
dlo “no cure, no pay”, to znamená, že za záchrannou akci, která nebyla úspěšná, nelze požadovat odměnu.
Jestliže se Vaše plavidlo skutečně nenachází v nebezpečí, nepřijímejte raději pomoc od cizího plavidla.,
celý odkaz zde
#55658 12.3.2013 v 21:13Už jsem to psal jednou a napíšu to znova. UŽ ABY NĚKDO VYRAZYL NA SEVER A PODÁVAL POŘÁDNÉ RAPORTY.
#55659 12.3.2013 v 21:13Pafko až budu v Čr tak sem hodím několik fotek z absolutně jiného tématu a očekávám takovou krásnou kritiku jako byla uvedená výše. Chvilku jsem si focenim přivydělával ta naprosto souhlasím s tím co jsi napsal. Udeláš mi kritika? A výběru fotky které Čtk dobře prodala.
#55660 12.3.2013 v 21:21to kbfotoservis
tak jste si krasne dohledal odmeny za zachraneni, ted si zkuste dohledat pouzivani siti ve skandinavskych zemich – hlavne pri lovu krabu a humru 😉 😀
#55662 12.3.2013 v 21:26Zacala sezona a uz je tu zase smutna udalost
40-lety sportovni rybar u Hitry.
http://www.tk.no/Innenriks/article6546869.ece
Kzdy rok zemre v Norsku na mori ca 40 osob, z toho zhruba tretina turistu.
Vsem vam preju jen krasny a bezpecny pobyt!
#55663 12.3.2013 v 21:28kbfotoservis napsal:
Ps na rozdíl od Vás všech tady mám VMP + kapitánský zkoušky + příbřežní plavbu . Jestli majitel kempu nebo Nor něco vyhlásí nemá v námořním právu žádnou váhu
jo a pro všechny zdejší příležitostné plavce ..Jeden zákon co by vás mohl zaskočit . Pokud z nějakého důvodu (porucha motoru atd ) vás vezme loď do vleku a pomůže Vám dostat se z mělčiny nebo problému , tak podle PLATNÝCH námořních pravidel a práva , patří polovina nákladu a vaší lodě vlečné lodi.
Tak jak to tedy je ? Polovina nebo až celá loď ? Automaticky patří, nebo mohou požadovat? A jaká je praxe ?
Udělej si v tom jasno, neb teoreticky můžeš být jeden z mála koho se to tady týká – pokud si přivezeš loď.
Já mám za to že převážná většina zdejších návštěvníků si lodě pronajímá – tzn. v případě že jim nejde nastartovat motor prostě volají majiteli ať se stará.
Pokud Tvůj výstup tady má být demonstrací odborné způsobilosti řídit loď (resp. jí velet), tak mám pocit že se příliš nepovedl, když ani v té teorii nemáš jasno.
Pokud bys snad k danému tématu potřeboval nějaké informace, zkus zdejší diskusi propátrat trochu do historie, věř mi že tyhle informace zde najdeš – a jednoznačně formulované ;o).
#55665 12.3.2013 v 21:45Anonymní uživatelNeaktivní(83 odpovědí)northwolf nauč se číst , to pomůže:-) pokud přijdeš o pronajatou lod at pulku nebo celou nebo pulku nákladu nebo celý , tak jí zaplatíš a pak se řeší pojištění 🙂
#55666 12.3.2013 v 21:51kbfotoservis – Tak jsi to přečti znovu! V mezinárodních vodách! Já vím že to existuje, ale né u břehu :))
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti