Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 3,493 odpovědí. Do diskuze (275 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,396. až 1,410. (celkem z 3,494)
  • Autor
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

A s těmi sítěmi je to jak?

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (83 odpovědí)

Preparator napsal:

To je vidět že víš hovno 🙂 to platí jen na volném moři a tam se Ty nikdy nedostaneš:)

preparatore to je vidět že slušná pravidla diskuze o námořním právu nevíš zhola nic . To prostě platí na moři , zkoušky a zkušenosti nemáš žádné a jsi jako většina tady , barevná kombinéza , multiplikátor , ideálně elektrickej a filetování mrtvol (flekatejch ) ve fileťárně. Ale proč tak konfrontačně? , není důvod se zlobit když někdo zkušenější řekne názor a pravidla .

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (83 odpovědí)

ZM napsal:

A s těmi sítěmi je to jak?

Sítě a pravidla rybolovu s nima jsou upraveny místníma a právníma podmínkama . For je v tom že horší je lovit a pouštět tresky ze stometrových hloubek a ty pak chcípnou a nebo si chytit pár krabu a humru případně sleĎu dle místních pravidel . Je to tradiční místní rybolov a nejen v Norsku ale na celém severu

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

A neříkají ty místní a právní podmínky náhodou to že turistům není dovoleno vrše a sítě v jakékoli podobě v Norsku k lovu používat ?

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (83 odpovědí)

northwolf napsal:

A neříkají ty místní a právní podmínky náhodou to že turistům není dovoleno vrše a sítě v jakékoli podobě v Norsku k lovu používat ?

No a to je přesně případ výkladu emigranta Janky , prostě všude se to liší dle místních podmínek a poplatků .Třeba v oblasti jižního Norska a řadě jezer ve Finsku místní úpravy tento lov umožňují . Ale na druhou stranu nikoho nenutím si je kupovat . Prostě někdo si nechce kraba a humra nebo platýze ochutnat , no problémo .Jen dneska sem jich prodal 7 ks

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Znovu opakuju, ze turiste maji v Norsku zakazano lovit do siti, kosu, na long line …

Severske staty maji kazdy jine predpisy! Ve Finsku napr. si muzete na lov siti koupit licenci.

Tradicni mistni rybolov v Norsku je neco jineho nez sportovni rybolov. Nespolehejte se na nejake “jedna pani povidala” a “nas Nor rikal…” Predpisy najdete tady http://www.fiskeridir.no/fritidsfiske, na turistickych informacich zakladni udaje i v jinych jazycich. Odkazy jsem tu uz davala.

Matty
    Člen
    (107 odpovědí)

Kbfotoservis: hochu ty jsi normálně mrdlej. S tebou bych chtěl mít společnej dvojdomek a se zahradou. Na mrku je taky jeden takovej, říká si Netipa. Ale do něj máš ještě daleko. Všechno vím, všechno znám, všude jsem byl. A kde jsem náhodou ještě nebyl, tak tam se chystám viď? Věřím, že zkušenosti máš, proč by ne. Ale tak to tu k…a každýmu necpi. :-P:-

V jedné myšlence s tebou ale sympatizuji. A to že vláčák je lepší jak pilkrovací tyčka k rajčatům. I když ten tvůj vláčák na videu dorsch 112cm? Možná pilkrák s přívlačovým navijákem.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

kbfotoservis – musím se přiznat,že má otázka byla ironická.Sítě mně nezajímají,nepotřebuju je.Tvůj vstup do diskuze mě pobavil,pěkná provokace.Nelíbí-li se ti standardní mořské kombinézy,navrhni jiné.Taktéž můžeš provést osvětu k filetování ryb pro ty,kteří to podle tebe provádějí špatně. Multiplikátory patří k letité standardní výbavě v celém světě a je každého věc,používá-li je.Já třeba tak 10% času z norského rybaření…A hlavně nenapadej diskutující,více pochopení a třeba i pokory.:-?

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (83 odpovědí)

Matty napsal:

Kbfotoservis: hochu ty jsi normálně mrdlej. S tebou bych chtěl mít společnej dvojdomek a se zahradou. Na mrku je taky jeden takovej, říká si Netipa. Ale do něj máš ještě daleko. Všechno vím, všechno znám, všude jsem byl. A kde jsem náhodou ještě nebyl, tak tam se chystám viď? Věřím, že zkušenosti máš, proč by ne. Ale tak to tu k…a každýmu necpi. :-

V jedné myšlence s tebou ale sympatizuji. A to že vláčák je lepší jak pilkrovací tyčka k rajčatům. I když ten tvůj vláčák na videu dorsch 112cm? Možná pilkrák s přívlačovým navijákem.

to je zlomenej vláčák ..2,4 metru 100 gramu . Prvních 20 cm je pryč

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Hehe, nez jsme napsala prispevek, uz se to tu zase zmenilo.

To fbfotoservis

Kdyz tak vsechno vite, muzete mi prozradit kdy a kam jsem emigrovala???

Docela by me to zajimalo, pridam si to do zivotopisu …

Kdyz se vas nekdo pta, tak mu odpovezte konkretne a neohanejte se obecnymi vyrazy o mistnich pomerech, ktere plati jinak pro obyvatele, jinak pro sportovni rybare a jinak pro zahranicni turisty!

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (83 odpovědí)

ZM napsal:

kbfotoservis – musím se přiznat,že má otázka byla ironická.Sítě mně nezajímají,nepotřebuju je.Tvůj vstup do diskuze mě pobavil,pěkná provokace.Nelíbí-li se ti standardní mořské kombinézy,navrhni jiné.Taktéž můžeš provést osvětu k filetování ryb pro ty,kteří to podle tebe provádějí špatně. Multiplikátory patří k letité standardní výbavě v celém světě a je každého věc,používá-li je.Já třeba tak 10% času z norského rybaření…A hlavně nenapadej diskutující,více pochopení a třeba i pokory.

Tak já jen dávám příspěvky bo na moře jezdím ještě od dob kdy 95% tady diskutujících si pletlo EHK s onačením v tuzexu . Barevné kombinézy ,elektrické mulťáky a podobně mi přijdou fakt směšný , bo v květnu a září se party vypraví na tresky aby v létě , kdy jim dovolí manželky valí do teplých moří . Ne fakt , je to z mého pohledu k pousmání a některé rady , odpočty a fileťárny a techniky , co dodat Pražáci přijeli , mámo vybal sváteční povlečení u sousedu mají slintavku 😛

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

TO JANKA, mozno ma BOSATT V NORSKU, potom moze chytat ,ale nie PREDAVAT ,alebo odovzdal ceske obcianstvo. a ma NORSKE potom moze aj prebavat .

otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

kbfotoservis napsal: Preparator napsal:

vamor napsal:

To LUM : plavba na moři je povolena pouze od východu do západu slunce, konec konců i průkaz VMP opravňuje jeho majitele k plavbě pouze ve dne.

Ahoj, četl jsem to samé, dokonce nám i jeden Norský majitel zakázal v noci jet na ryby a vůbec ho nezajímalo že mám kapit. zkoušky. Škoda 🙂 cejtil jsem velké kellery 🙂

Ps na rozdíl od Vás všech tady mám VMP + kapitánský zkoušky + příbřežní plavbu . Jestli majitel kempu nebo Nor něco vyhlásí nemá v námořním právu žádnou váhu

jo a pro všechny zdejší příležitostné plavce ..Jeden zákon co by vás mohl zaskočit . Pokud z nějakého důvodu (porucha motoru atd ) vás vezme loď do vleku a pomůže Vám dostat se z mělčiny nebo problému , tak podle PLATNÝCH námořních pravidel a práva , patří polovina nákladu a vaší lodě vlečné lodi.

Ahoj kbfotoservis – buď úplně v klidu ,opravdu nejsi jediný tady,kdo takové průkazy má…..a možná i víc-:))

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (83 odpovědí)

Ahoj kbfotoservis – buď úplně v klidu ,opravdu nejsi jediný tady,kdo takové průkazy má…..a možná i víc-:))[/citace]

Opravdu ne , ale skoro nikdo tu nemá vlastní lod pro plavbu na moři kat C , a nikdo tady nemá skoro žádné zkušenosti s plavbou s vyjímkou předaných od správců kempu a Janky .

jan
    Účastník
    (88 odpovědí)

Škoda že zlikvidovali také zábavné časopisy akými boli na Slovensku Roháč a v Čechách Dikobraz. Poniektorí by tam kľudne mohli prispievať.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,396. až 1,410. (celkem z 3,494)

Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(180)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...