Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -1°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 2°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 4°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Zajimavosti

« Předchozí 1 … 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 … 233 Další »
janka
23.08.2009 ID: 523658

zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)

0
Odpovědět
ZM
12.03.2013 ID: 1055565

A s těmi sítěmi je to jak?

0

Odpovědět

info@aonity.cz
12.03.2013 ID: 1055566

[citace]Preparator napsal:

To je vidět že víš hovno :) to platí jen na volném moři a tam se Ty nikdy nedostaneš:)[/citace]

preparatore to je vidět že slušná pravidla diskuze o námořním právu nevíš zhola nic . To prostě platí na moři , zkoušky a zkušenosti nemáš žádné a jsi jako většina tady , barevná kombinéza , multiplikátor , ideálně elektrickej a filetování mrtvol (flekatejch ) ve fileťárně. Ale proč tak konfrontačně? , není důvod se zlobit když někdo zkušenější řekne názor a pravidla .

0

Odpovědět

info@aonity.cz
12.03.2013 ID: 1055568

[citace]ZM napsal:

A s těmi sítěmi je to jak?[/citace]

Sítě a pravidla rybolovu s nima jsou upraveny místníma a právníma podmínkama . For je v tom že horší je lovit a pouštět tresky ze stometrových hloubek a ty pak chcípnou a nebo si chytit pár krabu a humru případně sleĎu dle místních pravidel . Je to tradiční místní rybolov a nejen v Norsku ale na celém severu

0

Odpovědět

Northwolf
12.03.2013 ID: 1055570

A neříkají ty místní a právní podmínky náhodou to že turistům není dovoleno vrše a sítě v jakékoli podobě v Norsku k lovu používat ?

0

Odpovědět

info@aonity.cz
12.03.2013 ID: 1055571

[citace]northwolf napsal:

A neříkají ty místní a právní podmínky náhodou to že turistům není dovoleno vrše a sítě v jakékoli podobě v Norsku k lovu používat ?[/citace]

No a to je přesně případ výkladu emigranta Janky , prostě všude se to liší dle místních podmínek a poplatků .Třeba v oblasti jižního Norska a řadě jezer ve Finsku místní úpravy tento lov umožňují . Ale na druhou stranu nikoho nenutím si je kupovat . Prostě někdo si nechce kraba a humra nebo platýze ochutnat , no problémo .Jen dneska sem jich prodal 7 ks

0

Odpovědět

janka
12.03.2013 ID: 1055576

Znovu opakuju, ze turiste maji v Norsku zakazano lovit do siti, kosu, na long line ...

Severske staty maji kazdy jine predpisy! Ve Finsku napr. si muzete na lov siti koupit licenci.

Tradicni mistni rybolov v Norsku je neco jineho nez sportovni rybolov. Nespolehejte se na nejake "jedna pani povidala" a "nas Nor rikal..." Predpisy najdete tady http://www.fiskeridir.no/fritidsfiske, na turistickych informacich zakladni udaje i v jinych jazycich. Odkazy jsem tu uz davala.

0

Odpovědět

Matty
12.03.2013 ID: 1055577

Kbfotoservis: hochu ty jsi normálně mrdlej. S tebou bych chtěl mít společnej dvojdomek a se zahradou. Na mrku je taky jeden takovej, říká si Netipa. Ale do něj máš ještě daleko. Všechno vím, všechno znám, všude jsem byl. A kde jsem náhodou ještě nebyl, tak tam se chystám viď? Věřím, že zkušenosti máš, proč by ne. Ale tak to tu k...a každýmu necpi. :-P:-

V jedné myšlence s tebou ale sympatizuji. A to že vláčák je lepší jak pilkrovací tyčka k rajčatům. I když ten tvůj vláčák na videu dorsch 112cm? Možná pilkrák s přívlačovým navijákem.

0

Odpovědět

ZM
12.03.2013 ID: 1055579

kbfotoservis - musím se přiznat,že má otázka byla ironická.Sítě mně nezajímají,nepotřebuju je.Tvůj vstup do diskuze mě pobavil,pěkná provokace.Nelíbí-li se ti standardní mořské kombinézy,navrhni jiné.Taktéž můžeš provést osvětu k filetování ryb pro ty,kteří to podle tebe provádějí špatně. Multiplikátory patří k letité standardní výbavě v celém světě a je každého věc,používá-li je.Já třeba tak 10% času z norského rybaření...A hlavně nenapadej diskutující,více pochopení a třeba i pokory.:-?

0

Odpovědět

info@aonity.cz
12.03.2013 ID: 1055582

[citace]Matty napsal:

Kbfotoservis: hochu ty jsi normálně mrdlej. S tebou bych chtěl mít společnej dvojdomek a se zahradou. Na mrku je taky jeden takovej, říká si Netipa. Ale do něj máš ještě daleko. Všechno vím, všechno znám, všude jsem byl. A kde jsem náhodou ještě nebyl, tak tam se chystám viď? Věřím, že zkušenosti máš, proč by ne. Ale tak to tu k...a každýmu necpi. :-

V jedné myšlence s tebou ale sympatizuji. A to že vláčák je lepší jak pilkrovací tyčka k rajčatům. I když ten tvůj vláčák na videu dorsch 112cm? Možná pilkrák s přívlačovým navijákem. [/citace]

to je zlomenej vláčák ..2,4 metru 100 gramu . Prvních 20 cm je pryč

0

Odpovědět

janka
12.03.2013 ID: 1055583

Hehe, nez jsme napsala prispevek, uz se to tu zase zmenilo.

To fbfotoservis

Kdyz tak vsechno vite, muzete mi prozradit kdy a kam jsem emigrovala???

Docela by me to zajimalo, pridam si to do zivotopisu ...

Kdyz se vas nekdo pta, tak mu odpovezte konkretne a neohanejte se obecnymi vyrazy o mistnich pomerech, ktere plati jinak pro obyvatele, jinak pro sportovni rybare a jinak pro zahranicni turisty!

0

Odpovědět

info@aonity.cz
12.03.2013 ID: 1055585

[citace]ZM napsal:

kbfotoservis - musím se přiznat,že má otázka byla ironická.Sítě mně nezajímají,nepotřebuju je.Tvůj vstup do diskuze mě pobavil,pěkná provokace.Nelíbí-li se ti standardní mořské kombinézy,navrhni jiné.Taktéž můžeš provést osvětu k filetování ryb pro ty,kteří to podle tebe provádějí špatně. Multiplikátory patří k letité standardní výbavě v celém světě a je každého věc,používá-li je.Já třeba tak 10% času z norského rybaření...A hlavně nenapadej diskutující,více pochopení a třeba i pokory.[/citace]

Tak já jen dávám příspěvky bo na moře jezdím ještě od dob kdy 95% tady diskutujících si pletlo EHK s onačením v tuzexu . Barevné kombinézy ,elektrické mulťáky a podobně mi přijdou fakt směšný , bo v květnu a září se party vypraví na tresky aby v létě , kdy jim dovolí manželky valí do teplých moří . Ne fakt , je to z mého pohledu k pousmání a některé rady , odpočty a fileťárny a techniky , co dodat Pražáci přijeli , mámo vybal sváteční povlečení u sousedu mají slintavku :-P

0

Odpovědět

rybarik
12.03.2013 ID: 1055586

TO JANKA, mozno ma BOSATT V NORSKU, potom moze chytat ,ale nie PREDAVAT ,alebo odovzdal ceske obcianstvo. a ma NORSKE potom moze aj prebavat .

0

Odpovědět

otapa
12.03.2013 ID: 1055588

[citace]kbfotoservis napsal: Preparator napsal:

vamor napsal:

To LUM : plavba na moři je povolena pouze od východu do západu slunce, konec konců i průkaz VMP opravňuje jeho majitele k plavbě pouze ve dne.

Ahoj, četl jsem to samé, dokonce nám i jeden Norský majitel zakázal v noci jet na ryby a vůbec ho nezajímalo že mám kapit. zkoušky. Škoda :) cejtil jsem velké kellery :)

Ps na rozdíl od Vás všech tady mám VMP + kapitánský zkoušky + příbřežní plavbu . Jestli majitel kempu nebo Nor něco vyhlásí nemá v námořním právu žádnou váhu

jo a pro všechny zdejší příležitostné plavce ..Jeden zákon co by vás mohl zaskočit . Pokud z nějakého důvodu (porucha motoru atd ) vás vezme loď do vleku a pomůže Vám dostat se z mělčiny nebo problému , tak podle PLATNÝCH námořních pravidel a práva , patří polovina nákladu a vaší lodě vlečné lodi. [/citace]

Ahoj kbfotoservis - buď úplně v klidu ,opravdu nejsi jediný tady,kdo takové průkazy má.....a možná i víc-:))

0

Odpovědět

info@aonity.cz
12.03.2013 ID: 1055593

Ahoj kbfotoservis - buď úplně v klidu ,opravdu nejsi jediný tady,kdo takové průkazy má.....a možná i víc-:))[/citace]

Opravdu ne , ale skoro nikdo tu nemá vlastní lod pro plavbu na moři kat C , a nikdo tady nemá skoro žádné zkušenosti s plavbou s vyjímkou předaných od správců kempu a Janky .

0

Odpovědět

jan
12.03.2013 ID: 1055598

Škoda že zlikvidovali také zábavné časopisy akými boli na Slovensku Roháč a v Čechách Dikobraz. Poniektorí by tam kľudne mohli prispievať.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 … 233 Další »
  • Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.
favicon

Kinetic Fluorocarbon 20m 0,45mm 12,3kg Clear

Sleva 10 Kč
Kinetic Fluorocarbon 20m 0,45mm 12,3kg Clear
209 Kč
199 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Westin Sandy Andy Curltail Jig 122g 22cm 8/0 Rainbow

Sleva 140 Kč
Westin Sandy Andy Curltail Jig 122g 22cm 8/0 Rainbow
499 Kč
359 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Fluo korálky zelená 18mm

Sleva 4 Kč
Fluo korálky zelená 18mm
53 Kč
49 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.