Už jsme o tom tady sice psali,ale – já jsem používal,používám jednoháček na silonovém návazci 0,9-1mm.Dal jsem ho tam spíš z důvodů “pocitových” než praktických,připadalo mi,že velký ripper (+20cm)má jigový háček příliš vepředu.Na 25-ti cm nástrahy není tolik záběrů a občas tam “něco” chvíli visí ,a pak spadne,což budí různé představy o velkých rybách.Jsem přesvědčen,že jde o ryby malé.Přídavným háčkem ztratíme selektivnost nástrahy a zasekneme i malé ryby,kterým se chceme vyhnout.Pro velkou tresku obecnou není 20+ nástraha problémem,mám zkušenost,že v době aktivního braní se na ni chytí i 80cm (Soroya).U halibutů – tam kde je hledáme, nebývají jiné ryby,velký zabere i na 10-ti cm ripper,červa ZOOM.Doporučuju DVD Halibut Queen,žádné přídavné háčky tam nedávají,resp.doteď nedávali.A soustřeďují se na trofejní ryby,proto velké nástrahy,metroví nejsou žádoucí.Kdo chce chytit každou rybu útočící na velkou selektivní nástrahu,ať neseká hned,tak jako by chytal na ZOOM.A nebo tam dejte nástrahu do 15-ti cm s dostatečně dlouhým jigovým háčkem,zaseknete každou rybu od 30-ti cm.
Před poškozením nástrahu stejně neuchráníme,když se vlkouš rozhodne,že se na ni zavěsí a nepustí…