Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 3,493 odpovědí. Do diskuze (275 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 511. až 525. (celkem z 3,494)
  • Autor
    prochor52
    Účastník
    (120 odpovědí)

2Hans: dvě výstavy máme proto, že jeden pán ve službách firmy ABF vymyslel a dal do kupy výstavu For fishing v Letňanech (dle mého dobrou)a tím zlikvidoval jinou pražskou rybářskou výstavu v Praze – Petrův zdar, kterou pořádala firma Terinvest. No a tento pán letos z ABF odešel, kupodivu do firmy Terinvest, kde organizuje novou rybářskou výstavu v Holešovicích – Moderního rybáře. Sice se tak snaží zabít své “dítě”, ale koho chleba jíš, toho píseň zpívej…. Pořadatelům výstav jde jen o byznys, zájmy vystavovatelů a potažmo rybářské veřejnosti (protože 2 výstavy v jednom místě a termínu jsou totál blbost)je moc nezajímají.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

No prochor52 nastolil dilema – na kterou výstavu jít. Musíme si asi položit otázku co obsahuje pojem moderní rybář. Je to vybavení nebo způsob lovu atd. Nevím. Jednou v Rakousku mě jedna paní – manželka rybáře říkala, že ten její každý rok nakupuje lepší (rozuměj modernější) vybavení – jezdil i na Pálavu- aby měl v lovu úspěch. V museu v Norsku jsou vystavené ryb. pruty s nimiž lovili dosti velké lososi. Vím, že můj děda a otec lovili na bambusáky a měli úspěch. Tím nejsem proti novým materiálům. Asi jde o to spíše rozumět “vodě” já říkám číst vodu.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

prenesla jsem prispevek pana Prochora a ted i Kima do chlivecku o tech veletrzich – nevadi?

At to zustane v jednom vlaknu ..

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

2 ZM: možná máš pravdu, mně to vždycky připadalo úchylný něco takovýho zkoušet, jen jednou jsem měl v práci (ještě v CZ) na návštěvě dobrýho kamaráda kterej jinak nedal než že si musí z nádrže chytit na prut, měli jsme tam sumce. Samozřejmě napíchnul granuli, takže ho měl do dvou vteřin a já se pak dalších 5 minut modlil ať ho neurve protože měl půjčenej můj prut se slabým vlascem, nechtěl jsem zažít při přelovování nějakou nutnost vysvětlovat bossovi proč nám v nádrži v uzavřeném objektu plave sumec s háčkem v tlamě a vlascem za sebou. Modlení bylo úspěšný, vytáhnul ho a dodneška z toho má zážitek jak malý děcko z vánoc.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

[yt=Yo7w_jSioP8&feature=yt]Yo7w_jSioP8&feature[/yt]

Bouře Dagmar na Atlantské cestě…wow to bylo klidné,když sem sa tama procházel…;-)

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

A ještě k potočákovi dlužno dodat že hovořit o jeho chování v intenzivním chovu je (za předpokladu že se za posledních 15 let něco výzkumem, nebo šlechtěním nezměnilo) čistá teorie, neboť je (byl) považován za rybu k intenzivnímu chovu z vícero důvodů nevhodnou a tudíž intenzivně nechovanou.

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Zajímavé videjko z Finska.

Láďa Levinský
    Účastník
    (281 odpovědí)

Ahoj Michale.

Nemáš nějaké zprávy, zda tam nebylo u Bena něco poničené tou bouří?

Vše nej v roce 2012 Láďa L.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

pro northwolfa – ještě k tomu potočákovi – zkrátka by zabral.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

😀 2 ZM – je to teorie, ale můj názor je že to vůbec nejni jistý. Trochu jsem nad tím přemýšlel a přirovnám-li ho k lososům tak můžu odpřísáhnout že jak kdy. Z vlastní zkušenosti z práce na lososí farmě ( Lødingen 2009, plůdek/násada na sladké vodě ) vím že jsem měl v popisu práce (a boss byl nejradši když jsem tak činil i po pracovní době ) kon trolovat jak žerou, byly dny kdy jsem kromě tabulkové krmné dávky z krmítka přikrmoval protože žrali, a byly dny kdy jsem škrtil krmítka, protože granule propadávaly na dno a lososi o ně neměli zájem. Příčiny proč to kdy bylo tak nebo tak jsem nevypozoroval, ale i ti již zmiňovaní sumci fungovali stejně.

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

To Šroubek: Tiež si tú cestu pamatám trochu inak….

Zaujímalo by ma, čo urobí s autom morská voda.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Rk napsal:

mthead napsal:

To Sim : Rozměr těchto ryb mi celkem vyrazil dech, tak se chci zeptat odborníků, zda je to způsobeno tím, že to jsou třeba jikernačky a nebo ten vesele se usmívající chovatel je prostě nechal systematicky přežrat?

Spíš čím je krmil, nějakými růstovými hormony přidanými do žrádla?

Je vůbec možné, aby potočák dorostl takových rozměrů?

ano je,světový rekord pstruha potočního je 18.20kg,bohužel neuvádí délku,v ČR byl uloven pstruh v roce 1974 85cm a 7.20kg,v Rakousku zase byl uloven pstruh o váze 16.50kg a ve Švédsku v roce 1993 byl uloven pstruh 15.26kg,a dovedu si klidně představit v zajetí,že doroste do toho co sem dal SIM.Já sem ulovil v roce 2009 tady u nás dokonce pstruha potočního 62cm,60cm a 58cm,všichni plavou dál 😉

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

tento pstruh byl uloven v Irsku v roce 2010 a měl 90cm

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

2 stipko: osolí ho 😀

Nemyslím že by způsobila víc škod než způsobuje sůl běžně používaná k údržbě silnic v zimním období. Tedy samozřejmě za předpokladu že v ní to auto nebudeš používat jako ponorku.

Jirka Slama
    Člen
    (10 odpovědí)

Včera chycen nedaleko odtud nejvetsi morsky das – 115 kilo, svetovy rekord, chycen do site, rybaruv prvni das, vyjel si na tresky, ted je smutnej, ze uz nemam moc sanci svuj ulovek vylepsit 😉

http://www.kvinnheringen.no/nyhende/article5872985.ece

a

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Dette-er-verdensrekord-2637318.html

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 511. až 525. (celkem z 3,494)

Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...