Hasvik, NO
temperature icon -3°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Zajimavosti

zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)

Odpovědět

2Hans: dvě výstavy máme proto, že jeden pán ve službách firmy ABF vymyslel a dal do kupy výstavu For fishing v Letňanech (dle mého dobrou)a tím zlikvidoval jinou pražskou rybářskou výstavu v Praze - Petrův zdar, kterou pořádala firma Terinvest. No a tento pán letos z ABF odešel, kupodivu do firmy Terinvest, kde organizuje novou rybářskou výstavu v Holešovicích - Moderního rybáře. Sice se tak snaží zabít své "dítě", ale koho chleba jíš, toho píseň zpívej.... Pořadatelům výstav jde jen o byznys, zájmy vystavovatelů a potažmo rybářské veřejnosti (protože 2 výstavy v jednom místě a termínu jsou totál blbost)je moc nezajímají.

No prochor52 nastolil dilema - na kterou výstavu jít. Musíme si asi položit otázku co obsahuje pojem moderní rybář. Je to vybavení nebo způsob lovu atd. Nevím. Jednou v Rakousku mě jedna paní - manželka rybáře říkala, že ten její každý rok nakupuje lepší (rozuměj modernější) vybavení - jezdil i na Pálavu- aby měl v lovu úspěch. V museu v Norsku jsou vystavené ryb. pruty s nimiž lovili dosti velké lososi. Vím, že můj děda a otec lovili na bambusáky a měli úspěch. Tím nejsem proti novým materiálům. Asi jde o to spíše rozumět "vodě" já říkám číst vodu.

prenesla jsem prispevek pana Prochora a ted i Kima do chlivecku o tech veletrzich - nevadi?

At to zustane v jednom vlaknu ..

2 ZM: možná máš pravdu, mně to vždycky připadalo úchylný něco takovýho zkoušet, jen jednou jsem měl v práci (ještě v CZ) na návštěvě dobrýho kamaráda kterej jinak nedal než že si musí z nádrže chytit na prut, měli jsme tam sumce. Samozřejmě napíchnul granuli, takže ho měl do dvou vteřin a já se pak dalších 5 minut modlil ať ho neurve protože měl půjčenej můj prut se slabým vlascem, nechtěl jsem zažít při přelovování nějakou nutnost vysvětlovat bossovi proč nám v nádrži v uzavřeném objektu plave sumec s háčkem v tlamě a vlascem za sebou. Modlení bylo úspěšný, vytáhnul ho a dodneška z toho má zážitek jak malý děcko z vánoc.

[yt=Yo7w_jSioP8&feature=yt]Yo7w_jSioP8&feature[/yt]

Bouře Dagmar na Atlantské cestě...wow to bylo klidné,když sem sa tama procházel...;-)

A ještě k potočákovi dlužno dodat že hovořit o jeho chování v intenzivním chovu je (za předpokladu že se za posledních 15 let něco výzkumem, nebo šlechtěním nezměnilo) čistá teorie, neboť je (byl) považován za rybu k intenzivnímu chovu z vícero důvodů nevhodnou a tudíž intenzivně nechovanou.

Zajímavé videjko z Finska.

Ahoj Michale.

Nemáš nějaké zprávy, zda tam nebylo u Bena něco poničené tou bouří?

Vše nej v roce 2012 Láďa L.

pro northwolfa - ještě k tomu potočákovi - zkrátka by zabral.

:-D 2 ZM - je to teorie, ale můj názor je že to vůbec nejni jistý. Trochu jsem nad tím přemýšlel a přirovnám-li ho k lososům tak můžu odpřísáhnout že jak kdy. Z vlastní zkušenosti z práce na lososí farmě ( Lødingen 2009, plůdek/násada na sladké vodě ) vím že jsem měl v popisu práce (a boss byl nejradši když jsem tak činil i po pracovní době ) kon trolovat jak žerou, byly dny kdy jsem kromě tabulkové krmné dávky z krmítka přikrmoval protože žrali, a byly dny kdy jsem škrtil krmítka, protože granule propadávaly na dno a lososi o ně neměli zájem. Příčiny proč to kdy bylo tak nebo tak jsem nevypozoroval, ale i ti již zmiňovaní sumci fungovali stejně.

To Šroubek: Tiež si tú cestu pamatám trochu inak....

Zaujímalo by ma, čo urobí s autom morská voda.

[citace]Rk napsal:

mthead napsal:

To Sim : Rozměr těchto ryb mi celkem vyrazil dech, tak se chci zeptat odborníků, zda je to způsobeno tím, že to jsou třeba jikernačky a nebo ten vesele se usmívající chovatel je prostě nechal systematicky přežrat?

Spíš čím je krmil, nějakými růstovými hormony přidanými do žrádla?

Je vůbec možné, aby potočák dorostl takových rozměrů?[/citace]

ano je,světový rekord pstruha potočního je 18.20kg,bohužel neuvádí délku,v ČR byl uloven pstruh v roce 1974 85cm a 7.20kg,v Rakousku zase byl uloven pstruh o váze 16.50kg a ve Švédsku v roce 1993 byl uloven pstruh 15.26kg,a dovedu si klidně představit v zajetí,že doroste do toho co sem dal SIM.Já sem ulovil v roce 2009 tady u nás dokonce pstruha potočního 62cm,60cm a 58cm,všichni plavou dál ;-)

tento pstruh byl uloven v Irsku v roce 2010 a měl 90cm

2 stipko: osolí ho :-D

Nemyslím že by způsobila víc škod než způsobuje sůl běžně používaná k údržbě silnic v zimním období. Tedy samozřejmě za předpokladu že v ní to auto nebudeš používat jako ponorku.

Včera chycen nedaleko odtud nejvetsi morsky das - 115 kilo, svetovy rekord, chycen do site, rybaruv prvni das, vyjel si na tresky, ted je smutnej, ze uz nemam moc sanci svuj ulovek vylepsit ;-)

http://www.kvinnheringen.no/nyhende/article5872985.ece

a

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Dette-er-verdensrekord-2637318.html

• Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.

Aktuálně v diskuzi

Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!