pp napsal:
Ahoj Zerpíku Tyhle návazce jsou super na makrely a na kelery. Chytali jsme na ně už loni a předloni a jsou opravdu povedený jen mají velikou úmrtnost. Za to stojí jen pár kaček a dají se navazovat, tak, že doporučuji
To pp : Ta “úmrtnost” těchto perfektních návazců mě taky štvala, makrely nebo velcí keleři to orvali většinou po druhém třetím náhozu. Takže jsem pro letošek nelenil a udělal následující drobnou úpravu. Stříbrné střapce a stříbrnou trubičku jsem stáhnul co nejvíc k očku háčku. Na ramínko háčku jsem dal trošku sekunďáku a střapce pustil do původního tvaru a stříbrnou trubičku přimáčkl na háček. Po zaschnutí jsem ještě přimotal pár muškařských vlasů na konec ramínka háčku (zbytky co jsem doma našel-Spectra Twist Hair, Angel Hair …) a zafixoval nějakým zbytkem pletenky. Podstatné bylo, aby těch původních stříbrných střapců a stříbrné trubičky kolem ramínka bylo vidět co nejvíc. Tato drobná úprava zajistila to, že tento návazec vydržel celý pobyt, pokud to nerozerval nějaký větší keler nebo obecňačka. Navíc originální návazce půlíme, protože tahat 5-6 makrel zamotá návazec tak, že to nerozplete ani pražské kriminálka 😀 . Zesílení vlasce, jak uvádí Zerp, jedině vítám :-).