zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
Tohle chytit na lodi, tak se podělám... natož na kajaku
[yt=v6gQbJiSGNA=yt]v6gQbJiSGNA[/yt]
Odpovědět
Na dvore rodinného domu si chcem postaviť malú "garáž" sklad pre "hračky" do Nórska, kosačku na trávu a záhradné náradie v štýle červeno-bieleho nórskeho domčeka s trávnatým povrchom strechy. Prosím kolegov o detaily (foto) dreveného obloženia stavieb v NO, detaily osadenia okien a dverí, aký druh farby použiť,(odtieň je jasný :-D), aký druh trávy vysiať a ako riešiť zemný zásyp na streche + izolácie. Každé foto a informáciu-skúsenosť rád prijmem a budem za ňu vďačný.
Ak sa Vám moja prosba zdá čudná, chápem to, ale asi sa jedná o ťažký stupeň závislosti. Tejto sa neviem a asi ani nechcem zbaviť.:-D;-)
Tak pomôžte prosím!!!!
Odpovědět
Nový světový rekord ???
http://www.angelpiloten.de/faenge/kapitaler-lumb-aus-norwegen-neuer-weltrekord-1554
Odpovědět
[citace]vojtko napsal:
aký druh farby použiť,(odtieň je jasný )[/citace]
Cervena barva je faluröd viz. http://www.sverige.cz/svedska-cervena-resp-falurod/ a da se koupit v kazdem svedskem obchode. Staci se cestou z Norska zastavit v nejakem obchodu s barvami (Ekholms) nebo v hobby marketech (napr. Biltema, Jula apod).
Odpovědět
Nedavno jsem si vzpoměl že jsem jako malej kluk viděl u jednoho rybáře mini udírnu tak jsem jí udělal.Je to plechová krabice ve které je asi v polovině výšky vyndavací rošt.Na dno se nasypou piliny,vloží se rošt a na něj ryby,krabice se uzavře poklopem a dá se nad otevřený oheň.Piliny bez přístupu kyslíku jen doutnaj.Neni to na uzení do zásoby ale na rychlou a dobrou pochoutku.:-D:-D:-D:-D
Odpovědět
Doufám,že na makrely už pojedeme s touto výbavou.Začátkem září snad ještě nebude tak chladno.Jinak se dá sehnat i zaizolovaná.Na rozdíl od Ottovy udírny tato potřebuje 230V.
Odpovědět
[citace]otta napsal:
Nedavno jsem si vzpoměl že jsem jako malej kluk viděl u jednoho rybáře mini udírnu tak jsem jí udělal.Je to plechová krabice ve které je asi v polovině výšky vyndavací rošt.Na dno se nasypou piliny,vloží se rošt a na něj ryby,krabice se uzavře poklopem a dá se nad otevřený oheň.Piliny bez přístupu kyslíku jen doutnaj.Neni to na uzení do zásoby ale na rychlou a dobrou pochoutku.[/citace]
Tohle mam doma. Akorat koupene v obchode. :-D Jediny rozdil je v tom, ze nad pilinami je jeste jeden plech. To doporucuji, protoze kdyz ti zacne tuk kapat na piliny, tak to nedela dobrotu...
Par fotek podobneho modelu je tady
Odpovědět
Mam ji dělanou ale jen z černýho plechu,za těch skoro už 40 roků mám už čtvrtou protože se časem propálí dno,projela snama hodně dovolených ale používame ji i doma ,da se v tom dělat kuře králik buřt ale nejlepši je ryba.Jen opatrně s hoblinama stačí trochu na dno.
Odpovědět
[citace]fola napsal:
Viděli jste kurs norské koruny ? 2.98!![/citace]
Viděl, ale nemám z toho všeho kolem, co je toho původcem, vůbec dobrý pocit.
Odpovědět
Orlici na Smöle nam brzy vyleti. Na tomto videu muzete videt, jak si Nille zkousi kridla.
Tady je primy prenos z hnizda
Jmena orlu:
Baron Blå - Modry baron (ma modry krouzek na noze)
Baronesse Barfot - Bosa baronka
jejich potomci: Jeppe a Nille
[yt=j3LGY1DDFA4=yt]j3LGY1DDFA4[/yt]
Odpovědět