zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
Pro ty, co sleduji orli rodinku na Smöle
prvni mlade by se mohlo vylihnout o tomto vikendu.
Odpovědět
Nejen anglicka kralovska rodina se rozrostla, ale i Baron s Baronkou na Smöle maji prvni prirustek. V nedeli v 8 rano se vyklubalo prvni mlade, na druhe se ceka.
kliknete tady abyste videli live hnizdo.
Odpovědět
Do čeho dáváte filety z ryb na zamražení, pokud nemáte vakuovačku.Bylo mě řečeno, že moda krabic od mléka již skončila.Dík.
Odpovědět
[citace]fridass napsal:
Do čeho dáváte filety z ryb na zamražení, pokud nemáte vakuovačku.Bylo mě řečeno, že moda krabic od mléka již skončila.Dík.[/citace]
Mám pro letošek připraveny krabičky od vlašáku. Cestou tam v nich bude zamražený jídlo a na místě poslouží jako formičky na filátka :-D
Odpovědět
[citace]fridass napsal:
Do čeho dáváte filety z ryb na zamražení, pokud nemáte vakuovačku.Bylo mě řečeno, že moda krabic od mléka již skončila.Dík.[/citace]
Pokud povezeš cca 15 kg filet, tak nemusíš používat žádné formy. Bedna bude poloprázdná.
Odpovědět
Loni jsem balil po 2 kusech filet přesně na šířku pytlíku a pak jsem měl problém, že v modré bedně bylo 18 kg filet, takže nějaké krabičky apod. považuji osobně za zbytečné. Jídlo si vaříme přímo na místě, vozíme pouze suroviny, takže by pro mě jakákoliv krabička byla zbytečná a zabírala by místo.
Odpovědět
Po delším tápání, jak zamražovat a balit, uplatňujeme pro převoz v klasických polystyrenových bednách od lososů z Makra následující :
Filety mrazíme v umělohmotných krabičkách od masa z Lidlu. Druhý den se filety vyklepnou a krabičky uvolní pro další. Formát filet z těchto krabiček vyplňuje bezezbytku vnitřní prostor bedny a o to jde.(Balíčky se skládají do bedny nastojato.) Plná krabička masa obsahuje 2 mikroténové sáčky filet, které jsou vložené do třetího mikroténového sáčku, který drží celý balíček pohdomadě.. Jsou to 2 x 2 porce, což nám s manželkou vyhovuje. Mikroténové sáčky používáme barevné. Dodrš červená, keler - modrá, mník - zelená, polak - žlutá......... atd. Do mrazáku se to doma snadno srovná a v mrazáku se to pak snadno pozná.:-D
Odpovědět
Rybaření na krásném severu trochu jinak.
www.youtube.com/embed/nA3LtXnNIto?feature=player_embedded
Odpovědět
[citace]kloboukatej napsal:
Po delším tápání, jak zamražovat a balit, uplatňujeme pro převoz v klasických polystyrenových bednách od lososů z Makra následující :
Filety mrazíme v umělohmotných krabičkách od masa z Lidlu. Druhý den se filety vyklepnou a krabičky uvolní pro další. Formát filet z těchto krabiček vyplňuje bezezbytku vnitřní prostor bedny a o to jde.(Balíčky se skládají do bedny nastojato.) Plná krabička masa obsahuje 2 mikroténové sáčky filet, které jsou vložené do třetího mikroténového sáčku, který drží celý balíček pohdomadě.. Jsou to 2 x 2 porce, což nám s manželkou vyhovuje. Mikroténové sáčky používáme barevné. Dodrš červená, keler - modrá, mník - zelená, polak - žlutá......... atd. Do mrazáku se to doma snadno srovná a v mrazáku se to pak snadno pozná.[/citace]
filety dáváme do krabic od mléka a dovnitř mikroten sáček.
Krabičku nahoře ustřihnout, dole rohy neodlepovat, aby držela tvar.
Vnitřní hliník chrání maso oproti namrzání, tvar je vhodný do beden. Cena nulová, prázdné se snadno se přepravují.
Odpovědět
Paradni video. Orlovec hnizdi na ostruvku kousek pred nasim domem. Kolik toho nachyta jsem mu zatim nemeril... :-)
[citace]kloboukatej napsal:
Rybaření na krásném severu trochu jinak.
www.youtube.com/embed/nA3LtXnNIto?feature=player_embedded [/citace]
Odpovědět
V Estonsku je už taky na světě
Odpovědět
Tak uz jste se tu novinku dozvedeli - druhe orlatko se vylouplo dnes rano.
Odpovědět
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...