Hasvik, NO
temperature icon 11°C
slabý déšť
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 34°C
oblačno

Zajimavosti

zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)

Odpovědět

Aktualni kurz 1 NOK = 3,00 CZK. Minimum za poslednich x let. Cas nakupovat? :-)

to bestík: včera jsem to zkoušel u tří směnáren nejmenší kurz 3,06, ale nic jsem nekoupil - neměli. :-(

[citace]janka napsal:

Lososi se krmi granulemi (rybi moucka + rostlinna slozka)

V posledni dobe rostlinne slozky stale vice pribyva, coz sice snizuje cenu, ale podle nekterych studii take obsah omega 3 v lososim mase.

Mimochodem, pokud by vam slo obsah omega 3 v rybim mase, tak na prvnim miste je tunak, pak makrela, sled a pak teprve losos. [/citace]

Test lososů :

Test lososů

[citace]zok napsal:

to bestík: včera jsem to zkoušel u tří směnáren nejmenší kurz 3,06, ale nic jsem nekoupil - neměli. [/citace]

Já jsem si včera koupil 700NOK za 3,06Kč/NOK v Ostravě v Kauflandu u Karoliny. Myslím si ještě NOK měli. Víc jsem nepotřeboval. Ale NOK pořád padá, jsem zvědavý jestli a jak hluboko to prolomí magickou hranici 3,00Kč/NOK. Kdyby to vydrželo dlouho pod 3 Kč/NOK a díky zlevňujícím PHM by i to ježdění lodí vyšlo zajímavěji8-).

to mthead: včera koupeno 3000 nok / 3,10 za tuhle cenu je mají na Václaváku směnárna Terez. Výlet na sever si žádá větší zásobu, tak nakupuji průběžně no a na jaře jako když to najdu.:-)

Zdravím kolegy,

mám dotaz k trajektu Flak-Rorvik: jaký má jízdní řád v r.2015 a zná někdo cenu za vozidlo do 6m a pět osob?

Dík za zprávu.

Tak kurz k NOK je aktuálně pod 3,00 Kč...

to je pěkný ale nikde je nemaj:-(:-x:-x

To Nerez

jizdni rad na 2015 se obvykle zverejnuje koncem dubna 15.

do 1.5. 2015 jizdn rad je zde: jizdni rad Flakk Rorvik

ceny jsou pod tim. Auto do 6 m stoji 212 NOK

tento trajekt byl zahrnut do systemu Autopass, nicmene vloni probehly nejake zmeny v systemu placeni Ted by se zase mel prejezd platit primo na palube a nebo fakturou. Pak je mozna smlouva Autopass s Fjord1, meli byste dostat slevu 50% a fakturu digitalni postou (nutne prihlaseni) a nebo pomoci "avtalegiro".

Jak to ted presne probiha bohuzel nevim. V kazdem pripade si vytisknete potvrzovaci mail, ze jste (pokud tedy budete) prihlaseni do Autopassu a vemte si ho s sebou.

Pak nam tu prosim napiste, jak to dopadlo. Mozna jel letos nekdo a informace doplni.

Kdo ma chip (krabicku) Autopassu, bude mu prejezd automaticky strzen z konta jako ostatni placene prejezdy.

informace - v norstine - jsou tady

Zpoplatněné německé dálnice od roku 2016

Zajímavé jsou i ceny nafty v zahraničí.Jen v Norsku padla na 41,70.Jen ať to vydrží!!!

Děda

Když už jsme u těch cen PHM. Pro zjištění cen v Německu používám tyto stránky : Tankování v Německu

Aktualizace 3x denně, vyhledávání čerpacích stanic dle obce, přehledné ceny. Používám při plánování tankování průjezdu Německem. Lze ušetřit i celkem slušnou částku (myšleno za obě cesty Německem).

Aktuálně třeba ve Stralsundu cena dieslu 1.149 EUR/L - 1.179 EUR/L, kdežto třeba v Greifswaldu (což je cca 15 km zajížďka) 1.109 EUR/L

Dnes koupeny norky v České spořitelně v Plzni ve Františkánské za 3,01, a mají jich ještě dost.

:-D:-D:-D

Mifak: Pod 3 Kč za norku pouze ČNB, CSOB a Exchange, jinak banky taky 3,04 - 3,07.

Norsko je krásná zem ale poslední dobou tady Norská sociálka KRADE CIZINCŮM děcka za hlouposti:-x

Cestou po Indonesii jsem konečně poznal Arapaimu Gigas a musím říct, že jedna z nejkrásnějších ryb, které jsem měl v ruce :)

• Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.