zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
[citace]Hyse napsal:
Ahojte, diky za tipy. Dnes jsme byli v Rorviku a v Reme 1000 meli pulky padel za 122.9 NOK. Asi naka akce. Cely padla stali 169NOK. Tak tomu moc nerozumim. Tak jsme je skoupili a po ceste se podivame jestli je to celoplosne.[/citace]
Info pro všechny lososozrouty akce bude pravděpodobně ve všech obchodech Rema 1000 i jinde ( Stenkjer snad jsem to dobře napsal ) kilo za 122,90 dokoupeno ještě par kilo a již uhanime trajektem směr Dánsko.
Odpovědět
[citace]MifakM napsal:
A ještě jeden dokument : Seznam mýtných míst (graficky v mapě)
A tady je seznam s možností otevření a zjištění podrobností (cena, kde a jak platit...) Mýtné brány - text[/citace]
Dobrá pomůcka, ale jestli mohu doporučit, využijte AUTOPASS přes kartu. Jeli jsme tak dva krát a bez problémů, nemusíte nikde stát a hledat placení, jen projedete. Jediné co je zapotřeby je tak cca 3 dni před odjezdem přes internet se tam přihlásit, vyplnit dotazník - SPZ auta a další údaje, společně s vaší kartou. A pak jen jedete, nestaráte se. Platíte zvlášť jen určité mosty (např. u Malmo ve Švédsku) a trajekt. Ale mýtné máte tím vyřízené. Moje osobní zkušenost.
Odpovědět
Novy norsky rekord!
Stikozubec 13,22 kg a 119 cm
chycen nedaleko Bergenu v okoli Sotra - kde presne je pry tajemstvi.
Odpovědět
[citace]Folda napsal:
Pecka!! Jaké má maso?[/citace]
Rybí :-D
Odpovědět
[citace]PEN napsal:
Folda napsal:
Pecka!! Jaké má maso?
Rybí [/citace]
Teda musím konstatovat Péťo, že není nad zkušenou radu:-D:-D:-D:-D
Odpovědět
To Folda:
mooc dobre!
a krasne se filetuje!!
jestli sis nekdy koupil "hejka" - tak to je ono ;-)
takze si k tomu jeste predstav z Norska .. cerstva .. mnaaam
Odpovědět
Řekl bych toho k té chuti víc, jenže ryby skoro nejím, takže když už v Norsku ochutnam, tak poznám tak rozdíl mezi makrelou a jinou rybou. Ale vepřové poznám bezpečně
Odpovědět
[citace]PEN napsal:
Řekl bych toho k té chuti víc, jenže ryby skoro nejím, takže když už v Norsku ochutnam, tak poznám tak rozdíl mezi makrelou a jinou rybou. Ale vepřové poznám bezpečně [/citace]
Vždyť jsem to psal, že si znalec:-D
Odpovědět
Pro zajimavost pro vsechny houbare. Ve Svedsku kolem Jonkopingu uz diky teple zime a teplemu pocasi posledni tydny rostou (kremenace, kozaky, lisky), takze brzy to bude i v Norsku. Pri zastavkach cestou do Norska a zpet uz muzete prohledavat okoli odpocivadel... :-D
Odpovědět
[citace]bestik napsal:
Pro zajimavost pro vsechny houbare. Ve Svedsku kolem Jonkopingu uz diky teple zime a teplemu pocasi posledni tydny rostou (kremenace, kozaky, lisky), takze brzy to bude i v Norsku. Pri zastavkach cestou do Norska a zpet uz muzete prohledavat okoli odpocivadel... [/citace]
Bestíku, podzimní treska na houbách neměla loni chybu, takže se můžeme těšit letos i na letní:-D
Dobrý tip:-P
Odpovědět
Od pátku 13.6. se v Norsku může jezdit legálně až 110 km/h. Tedy jen na několika málo kilometrech dálnic, ale i tak je to přelom. Hlavně se to týká dálnice E6 od hraničního mostu ve Svinesundu po Sarpsborg, dále třech úseků E18 na jihu Norska.
Odpovědět
Odpovědět