zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)
[citace]Respi napsal:
ty vado,trilobiti se vrátili tak tohle jsme konzumovali v Prvohorách[/citace]
Historie se vrací:-D
Odpovědět
Patrani po 22-letem mladikovi stale pokracuje, jen akce se ted zmenila ze zachranne na patraci. :-(
Patraci okruh se ted rozsiril az po Smölu a jeji okoli.
Kluk se ztratil v pondeli odpoledne - nasla se jen jeho plachetnice.
Odpovědět
Pátrací akce musím potvrdit. Při včerejším rybolovu jsme zaznamenali nezvyklý pohyb policejních vrtulníků. :-?:-?:-?:-?:-? Jeden z nich nám málem přistál na hlavě. :-|:-|:-|:-|:-| Bylo evidentní, že se na nás přiletěli podívat, co jsme zač. Letěli od pevniny rovnou k nám, zakroužili nám nad hlavou (poměrně nízko nad námi) a frčeli zpět. Předpokládám, že to má souvislost s tou smutnou událostí. :-|:-|:-|
Odpovědět
Odpovědět
[citace]janka napsal:
proto jsem ti vcera psala - mejte oci otevrene! [/citace]
Teď už to chápu. :-?
Odpovědět
[citace]Duke napsal:
Tak toho parazita co se tady řešil, myslím že Honzak ho měl i vyhocenýho v Japonsku považujou za delikatesu.[/citace]
Ano, byl to Honzak a byl jsem u toho jak vylezl z tresky a pěkně kouše potvora jedna..
Bylo to v září na Soroya 2013. O fotky jsem bohužel přišel, když jsem si krásně kliknul na formátování disku, ale Honzak je určitě má.
[/citace]
Odpovědět
[citace]Duke napsal:
Tak toho parazita co se tady řešil, myslím že Honzak ho měl i vyhocenýho v Japonsku považujou za delikatesu.[/citace]
Cymothoa exigua je parazitický korýš, který napadá ryby. Dorůstá délky 3–4 cm a je to jediný parazit, který je schopen nahradit orgán svého hostitele.
Jako malý jedinec se Cymothoa přichytí rybě na jazyk a z něj pak saje krev. Jazyk se nedostatkem krve zmenšuje (atrofuje) až je z něj nakonec jen malý pahýlek. Korýš se na něj napojí a nahradí tak napadené rybě jazyk, který ryba může používat. Cymothoa přitom z pahýlku dál vysává krev a živí se i rybím slizem.
Odpovědět
Nezežere. Vytáhneš ju pekne za jazyk a možeš ju šetrne pustit.;-)
Odpovědět
Ahoj Norci. Nevím do jakého vlákna mám vznést tento dotaz, tak ho dávám sem. Letos jedeme s partou a budeme využívat dvě lodě. Chtěl jsem se zeptat, jestli je nějaké omezení při používání amatérských vysílaček v Norsku. Vím, že u nás a v EU omezení nejsou. Dík George.
Odpovědět