Hasvik, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 29°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 26°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 25°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Zajimavosti

zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)

Odpovědět

[citace]Respi napsal:

ty vado,trilobiti se vrátili tak tohle jsme konzumovali v Prvohorách[/citace]

Historie se vrací:-D

Patrani po 22-letem mladikovi stale pokracuje, jen akce se ted zmenila ze zachranne na patraci. :-(

Patraci okruh se ted rozsiril az po Smölu a jeji okoli.

Kluk se ztratil v pondeli odpoledne - nasla se jen jeho plachetnice.

clanek

clanek

Pátrací akce musím potvrdit. Při včerejším rybolovu jsme zaznamenali nezvyklý pohyb policejních vrtulníků. :-?:-?:-?:-?:-? Jeden z nich nám málem přistál na hlavě. :-|:-|:-|:-|:-| Bylo evidentní, že se na nás přiletěli podívat, co jsme zač. Letěli od pevniny rovnou k nám, zakroužili nám nad hlavou (poměrně nízko nad námi) a frčeli zpět. Předpokládám, že to má souvislost s tou smutnou událostí. :-|:-|:-|

proto jsem ti vcera psala - mejte oci otevrene!

Chcete vyhrat pobyt v severnim Norsku?

Poslete vas film z rybolovu

podrobnosti v clanku

[citace]janka napsal:

proto jsem ti vcera psala - mejte oci otevrene! [/citace]

Teď už to chápu. :-?

[citace]Duke napsal:

Tak toho parazita co se tady řešil, myslím že Honzak ho měl i vyhocenýho v Japonsku považujou za delikatesu.[/citace]

Ano, byl to Honzak a byl jsem u toho jak vylezl z tresky a pěkně kouše potvora jedna..

Bylo to v září na Soroya 2013. O fotky jsem bohužel přišel, když jsem si krásně kliknul na formátování disku, ale Honzak je určitě má.

[/citace]

[citace]Duke napsal:

Tak toho parazita co se tady řešil, myslím že Honzak ho měl i vyhocenýho v Japonsku považujou za delikatesu.[/citace]

je toto ono?

Cymothoa exigua je parazitický korýš, který napadá ryby. Dorůstá délky 3–4 cm a je to jediný parazit, který je schopen nahradit orgán svého hostitele.

Jako malý jedinec se Cymothoa přichytí rybě na jazyk a z něj pak saje krev. Jazyk se nedostatkem krve zmenšuje (atrofuje) až je z něj nakonec jen malý pahýlek. Korýš se na něj napojí a nahradí tak napadené rybě jazyk, který ryba může používat. Cymothoa přitom z pahýlku dál vysává krev a živí se i rybím slizem.

Já bych řekl že je to ta potvora.

8-O

:-|to je hnus co.?velebnosti...brrrrr:-E

Na háček s ním.:-(

2Dub. No to určitě. A sežere mi ti to rybu :-x

Nezežere. Vytáhneš ju pekne za jazyk a možeš ju šetrne pustit.;-)

A místo mucholapek začneme používat jazykolapky ;-)

Ahoj Norci. Nevím do jakého vlákna mám vznést tento dotaz, tak ho dávám sem. Letos jedeme s partou a budeme využívat dvě lodě. Chtěl jsem se zeptat, jestli je nějaké omezení při používání amatérských vysílaček v Norsku. Vím, že u nás a v EU omezení nejsou. Dík George.

• Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.