Hasvik, NO
temperature icon -5°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno

Zajimavosti

zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)

Odpovědět

Pár foto za včerejška z Alty.Norové si to užívali..

Rychlá cesta

Věděl jsem, že teď někdy v květnu mají Noři velký oslavy a průvody jak na Prvního máje, ale nevěděl jsem proč a co přesně slaví a tak jsem se trochu vzdělával a pátral. Vím, že se tu jejich svátky probíraly, ale nevím kde to hledat, takže jsem si našel toto a už vím "vo co goo". Příští rok to bude dvousté výročí a tak to bude asi velký.

odkaz svátek 17.květen

Ovšem ta pěkná fotka s lodí k rychlé cestě není z Norska. Tučňáci žijí pouze na jižní polokouli a lední medvědi na severní. Jedině, že by je tam vysadili.

[citace]kim napsal:

Ovšem ta pěkná fotka s lodí k rychlé cestě není z Norska. Tučňáci žijí pouze na jižní polokouli a lední medvědi na severní. Jedině, že by je tam vysadili.[/citace]

...Norsko a tučňáci..hahahahaha:-D

[citace]honza dufek napsal:

kim napsal:

Ovšem ta pěkná fotka s lodí k rychlé cestě není z Norska. Tučňáci žijí pouze na jižní polokouli a lední medvědi na severní. Jedině, že by je tam vysadili.

...Norsko a tučňáci..hahahahaha[/citace]

Jo jsou ale v mořském akváriu :-D:-D:-D

[citace]honza dufek napsal:

kim napsal:

...Norsko a tučňáci..hahahahaha[/citace]

Není,to je pravda...:-):-):-)

Dufek aby se nesmál...:-D:-D:-D

Jak to Šroubku myslíš. Opravdu tučňáci žijí pouze na jižní polokouli. Nejseverněji se vyskytují někde snad na obratníku kozoroha a to jen na jednom ostrově u jižní Ameriky - jeden druh. To že by je do Norska vysadili bylo myšleno ironicky. Proto konstatuji, že ta fotka se nemůže vztahovat ke komentáři - rozvoz pošty, který u ní je.

Taky mě to hned napadlo, že je to asi fotomontáž, buď tučňáci nepatří do Norska a nebo Hurtigrutka nepatří na Jižní pól. Leda že by se opičili po České poště a zavedli "Balíček do ruky" a vezli to adresátovi na Jižní pól.

Tučňáci žijí jen na jižní polokouli (jen výjimečně se populace žijící u rovníku dostanou kousek na sever). Drží se kolem Antarktidy a na pobřežích kontinentů a ostrovů, které omývají studené proudy mířící od Antarktidy na sever. Spolu s těmito proudy se tučňáci dostávají až k rovníku. Nejsevernější populace je známa na Galapágách a i zde jsou hlavně na ostrovech na jih od rovníku.

Tolik citace. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Však pod tou fotkou bylo,že ta loď byla na jižním polu :-)

• Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!