Zde navazuje oblíbené téma již od roku 2009.
Nemyslete si, že jsou celníci v Norsku nějak spravedlivý a nebo že to tam funguje lépe než jinde. Mám vlastní zkušenost, arogance a naschváli. Jeden celník mě tam hrotí za kravinu a druhý nad tím kroutí hlavou co má kolegu za debila, co si o tom myslet :/ Všude je to stejné, ale zrovna na SPZ s CZ jsou vysazení!
Odpovědět
my sme mali stastie na pohodovych colnikov. stacil im pohlad na udice, zje..l ma, ze spim na podlahe dodavky. stacilo mu, ze som sa hned posadil, sklopil usi a zapasal sa. usudil, ze sme uz dost vystraseni a poprial nam stastnu cestu a dobry lov.
Odpovědět
Odpovědět
Nemyslete si, že jsou celníci v Norsku nějak spravedlivý a nebo že to tam funguje lépe než jinde. Mám vlastní zkušenost, arogance a naschváli. Jeden celník mě tam hrotí za kravinu a druhý nad tím kroutí hlavou co má kolegu za debila, co si o tom myslet :/ Všude je to stejné, ale zrovna na SPZ s CZ jsou vysazení!
Musím se ozvat s žádnou arogancí, či vysazenosti proti čechům jsem za 24 let nesetkala vždy kontrola probíhala ve vzájemné slušnosti.Vím však, že v oblibě nemají němce, opilce a suterény-vlastně suverény :-))
Odpovědět
TO JANKA: Ahoj. Prý se bude měnit norská koruna? Stará prý platí do konce roku 2016, je to pravda?
Děkuji
Odpovědět
To Sten 76
Norske koruny se budou menit prubezne v letech 2017 - 1019
Letos konci platnost starych svedskych korun. 20, 50 a 1000 korunove bankovky konci 30.6. 2016. Pak je muzete vymenit za poplatek 100 SEK v Riksbanken a po 30.6. 2017 budou neplatne. https://www.nokas.no/nyheter/nye-sedler-i-sverige/
nejdou mi nahrat obrazky, takze nove norske koruny najdete tady: http://xn--lne-ula.priv.no/wp-content/uploads/2015/08/nye-penger-875x1024.jpg
Odpovědět
Tak jsem dostal zprávu, ale nevím zda je pravdivá, že minulou středu někde v Norsku uteklo cca 36.500 lososů z farmy a vláda nabízí 200 NOK za hlavu, tělo si můžete ponechat. Po dvou dnech začínají být už hladoví a tak je nejvyšší čas vyrazit na sever. :D
Odpovědět
Kuliku, je to tak. Bylo to v Hardangerfjordu.
Odpovědět
Ahoj a prosím Tebe , z jakého důvodu budou platit norci za tyto ulovené a zabité ryby ?? Nějak si to nedokážu přebrat...Nevíš Janko ?
Ota
Odpovědět
Když si přečteš ten článek, tak zjistíš, že se norové obávají, že lososi ze sádek vytlačí z řek stávající přírodní populaci a kromě toho dají asi pokouřit všemu živému, co kolem sebe najdou. Sportovní rybář si může chycenou rybu pochopitelně ponechat + dostane odměnu za tu hlavu, rybáři, které je chytnou do sítí předají lososi na zlikvidování. Účelem je zabránění škod a zmapování, kolik ryb ze sádek se odlovilo a kolik jich ještě v moři/řece zbývá.
Odpovědět
Několik dní po zahájené na lososy se povedlo kamarádovi Teemu ulovit takového atlanťáka.
Odpovědět
Jéééžiš, to musel byť masaker :-)
Tomu hovorím RYBA.
Na ktorej rieke sa mu tak zadarilo?
A v ktorom úseku rieky? Niekde vyššie alebo v dolnej časti u ústia?
Odpovědět
Možná už to sem někdo pověsil, nechce se mi listovat dozadu - ale tohle losí monstrum z leštěného nerezu u silnice A3 je úžasné.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...