Hasvik, NO
temperature icon -3°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 6°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Zajimavosti

Zde navazuje oblíbené téma již od roku 2009.

Odpovědět

Nemyslete si, že jsou celníci v Norsku nějak spravedlivý a nebo že to tam funguje lépe než jinde. Mám vlastní zkušenost, arogance a naschváli. Jeden celník mě tam hrotí za kravinu a druhý nad tím kroutí hlavou co má kolegu za debila, co si o tom myslet :/ Všude je to stejné, ale zrovna na SPZ  s CZ jsou vysazení!

my sme mali stastie na pohodovych colnikov. stacil im pohlad na udice, zje..l ma, ze spim na podlahe dodavky. stacilo mu, ze som sa hned posadil, sklopil usi  a zapasal sa. usudil, ze sme uz dost vystraseni a poprial nam stastnu cestu a dobry lov.

Dobrý den, nevíte zda je již průjezdná Trolí Stezka. Pojedeme v pondělí z Veiholmenu na Alesund a pak chceme přez 63 a pak směr Lilehamer. Minulý týden to bylo prý úzavřené

Trollstigen letos otevreli 25.5.

Nemyslete si, že jsou celníci v Norsku nějak spravedlivý a nebo že to tam funguje lépe než jinde. Mám vlastní zkušenost, arogance a naschváli. Jeden celník mě tam hrotí za kravinu a druhý nad tím kroutí hlavou co má kolegu za debila, co si o tom myslet :/ Všude je to stejné, ale zrovna na SPZ s CZ jsou vysazení!

Musím se ozvat s žádnou arogancí, či vysazenosti proti čechům jsem za 24 let nesetkala vždy kontrola probíhala ve vzájemné slušnosti.Vím však, že v oblibě nemají němce, opilce a suterény-vlastně  suverény :-))

Sroubek seknul s rybarinou a otevrel si restauraci 😅😅😅😅😅

TO JANKA: Ahoj. Prý se bude měnit norská koruna? Stará prý platí do konce roku 2016, je to pravda?

Děkuji

To Sten 76

Norske koruny se budou menit prubezne v letech 2017 - 1019

Letos konci platnost starych svedskych korun. 20, 50 a 1000 korunove bankovky konci 30.6. 2016. Pak je muzete vymenit za poplatek 100 SEK v Riksbanken a po 30.6. 2017 budou neplatne.  https://www.nokas.no/nyheter/nye-sedler-i-sverige/

nejdou mi nahrat obrazky, takze nove norske koruny najdete tady: http://xn--lne-ula.priv.no/wp-content/uploads/2015/08/nye-penger-875x1024.jpg

Tak jsem dostal zprávu, ale nevím zda je pravdivá, že minulou středu někde v Norsku uteklo cca 36.500 lososů z farmy a vláda nabízí 200 NOK za hlavu, tělo si můžete ponechat. Po dvou dnech začínají být už hladoví a tak je nejvyšší čas vyrazit na sever. :D

Kuliku, je to tak. Bylo to v Hardangerfjordu.

clanek o tech lososech

Ahoj a prosím Tebe ,  z jakého důvodu budou platit norci za tyto ulovené a zabité ryby ?? Nějak si to nedokážu přebrat...Nevíš Janko ?

Ota

Když si přečteš ten článek, tak zjistíš, že se norové obávají, že lososi ze sádek vytlačí z řek stávající přírodní populaci a kromě toho dají asi pokouřit všemu živému, co kolem sebe najdou. Sportovní rybář si může chycenou rybu pochopitelně ponechat + dostane odměnu za tu hlavu, rybáři, které je chytnou do sítí předají lososi na zlikvidování. Účelem je zabránění škod a zmapování, kolik ryb ze sádek se odlovilo a kolik jich ještě v moři/řece zbývá.

Několik dní po zahájené na lososy se povedlo kamarádovi Teemu ulovit takového atlanťáka.

Jéééžiš, to musel byť masaker :-)

Tomu hovorím RYBA.

Na ktorej rieke sa mu tak zadarilo?

A v ktorom úseku rieky? Niekde vyššie  alebo v dolnej časti u ústia?

Možná už to sem někdo pověsil, nechce se mi listovat dozadu - ale tohle losí monstrum z leštěného nerezu u silnice A3 je úžasné.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!