Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zachranne vesty povinne!!!!
- Toto téma obsahuje celkem 183 odpovědí. Do diskuze (58 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jan Kalanin a poslední změna proběhla před 9 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#106322 29.3.2015 v 12:42
Tak opravdu nehrozí, že se v tomto hávu pitný režim utopí, naopak bude přijatelně vychlazený.
#106365 30.3.2015 v 11:15Prohlížel jsem si samonafukovací vesty a jejich ceny a ptal jsem se co stojí výměna tablety a bombičky a za jak dlouho se má vyměnit. Cena setu tablety a bombičky je různá dle výrobce a vztlaku vesty a to cca +/- 1.000,- Kč, měnit by se měla každé 2 roky. Za těchto podmínek bych uvítal půjčování takovýchto vest v Norsku za přiměřenou cenu cca do 300,-Kč na 10 dní, neboť bych nic nevozil a o nic se nemusel starat. Povinnost deklarovat funkčnost vesty by byla na provozovateli půjčovny.
Čekám, zda bude nějaká prováděcí vyhláška k tomuto opatření a to hlavně k tomu, jaký vztlak vesty musím být k váze osoby a prostředí ve kterém se pohybuje.
#106368 30.3.2015 v 11:50Pozadal jsem o vyjadreni Redningsselskapet. Plovouci oblek je plnohodnotna alternativa k zachrane veste. Pokud tedy mate plovouci oblek, nemusite mit vestu. Musíte ho mit ale obleceny.:-P
#106372 30.3.2015 v 12:07Velmi zajímavá informace 🙂 🙂
#106374 30.3.2015 v 12:30Tak teď jsem zvědavý co vypukne.:-P
#106377 30.3.2015 v 12:37Jelikož hlavní sezóna propukne až od května, je ještě relativně dost času na to, aby nám to nedočkaví dubnoví kolegové zjistili a upřesnili dle praxe 🙂 🙂
#106380 30.3.2015 v 12:40zdeneko napsal: Tak teď jsem zvědavý co vypukne.
Aj ja, lebo doterajšie informácie sú protichodné. Asi budeme musieť počkať na definitívnu podobu zákona, poprípade nejaku vykonávaciu vyhlášku (ak to aj tam majú vo zvyku, že zákon nie je jednoznačný ani pre autora):-D:-D:-D
#106392 30.3.2015 v 14:19Ahoj lidi, co pořád řešíte nákup vesty !
Vždyť si ji můžete i půjčit (na týden za 250,- Kč nebo dva týdny za 350,- Kč). Máte jistotu, že bude OK a po revizi.
Mrkněte na tenhle odkaz:
#106406 30.3.2015 v 15:39marap napsal:
Pozadal jsem o vyjadreni Redningsselskapet. Plovouci oblek je plnohodnotna alternativa k zachrane veste. Pokud tedy mate plovouci oblek, nemusite mit vestu. Musíte ho mit ale obleceny.
Troufnu si tvrdit, že máte tak napůl pravdu. Jsou plovoucí obleky, které spadají do kategorie záchraných.
Ale jsou i plovoučáky, které tuto formuli nesplňují. Bohužel jsou to ty plovoucí obleky, které má nakoupena drtivá většina z nás rybářů.
Norma myslím uvádí vztlakovou sílu, kterou musí záchranný prostředek splňovat a ta je 150N. Tu splňují většinou jen profesionální obleky.
Je to pár let co jsme to tu probírali snad ze všech stran, možná si na to někteří vzpomenou.
Rád bych se mýlil a proto si počkám až na finální podobu znění zákona a podle toho se zařídím. Investice do půjčení správného záchranného prostředku je opravdu minimální – 300 Kč je fakt v porovnání s celkovou sumou co utratíme za výpravu plivnutím do moře 🙂
#106415 30.3.2015 v 17:09Asi jsem rebel, ale nemohu se stále zbavit pocitu, že by to měla být starost pronajímatele aby tam ty vesty byly. A pokud je pronajímatel seriozní a jde mu o zákazníky i do budoucna tak by asi měl pořídit vesty co vyhovují jeho zákazníkům. Když se u nás zavedla povinnost zimních zimních pneu. Tak půjčovny také nechtěli aby si zákazník přinesl své.
#106454 30.3.2015 v 19:27No jo, ale ty vesty nejsou součástí lode, bez nich se na lodi nechá jezdit, auto bez kol neodjede. Na druhou stranu by majitel lodí měl mít zájem na tom, aby se klienti cítili dobře a bez problemů si užili dovolenou. Myslím si, že majitelé budou zákon respektovat, vesty opatří a budou je pronajímat. To je však budu sušit na pokoji, aby se nepoškodily nebo nevyměnily ve společné sušárně. Bude to zřejmě rozdílé u jednotlivých majitelů. Asi by se měla vyžadovat nějaká vratná záloha za půjčení. Uvidíme.
#106466 30.3.2015 v 20:52Já to pane kim myslel tak, že v zimě vám nepůjčují auto na letních. Jezdit se na nich dá ale odporuje to zákonu. Tady by to asi mělo být obdobné bez vesty by neměl pustit pronajímatel loď na vodu.
#106472 31.3.2015 v 3:31Takže vesta jako povinná výbava lodi – tak s tím souhlasím. Ještě, aby ty vesty měly předepsané parametry, jako ty zimní pneumatiky. Má to logiku. Ten nový právní předpis to však podle mně vztahuje na osoby na lodi. Z cestování po mořích vím, že když se přepravujeme loděmi z ostrova na ostrov vesty tam mají uložené a v některých případech je musíme mít na sobě.
#106529 31.3.2015 v 12:09Doteď byla povinnost mit prislusny počet vest v lodi. Takze jedine co se zmeni, je to, ze je budete muset mit na sobe, nikoliv jen v lodi.
Například všechny destinace od Dinturu mají vesty k dispozici odjakživa a to zdarma… uprimne receno aby někdo pujcoval vesty za poplatek mi prijde dost hloupe a aby vesty nebyly na miste k dispozici skoro neomluvitelne.
Jinak mam super zkusenosti s automatickou vestou CrewSaver 150N – neprekazi a funguje spolehlive, vyzkouseno.
#106537 31.3.2015 v 13:52Asi to bude znít hloupě, ale je jisté že ten zákon platí i ve fjordech
ne jen na otevřeném moři?. Tam platí RYA na cele Zemi
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zachranne vesty povinne!!!!