Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Zachranne vesty povinne!!!!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 184)
  • Autor
    Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

Lodˇ pluje i pokud stojí:-P:-P:-P:-E

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Jen jsem nahlédl na internet a zadal si plovací vesty. Je jich tam nabízeno x drůhů (některé I pro psy). Některé by asi nesplňovaly nějaká kritéria – např. nosnost a pod. Nevím, zda je nějaký předpis pro vesty používané na moři a konkrétně v Norsku. Asi by bylo řešení naznačit příbuzným, že by to byl vhodný dárek k nějakému výročí. Stejně si lámou hlavu co bylo jako dárek vhodné. Jen to chce tu maličkost zjistit co je na moře vhodné, aby mě s tím policie z lovů nevyhnala. Jde I o to, abych nezkazil den lovu ostatním kolegům na lodi.

frigo
    Účastník
    (120 odpovědí)

to janka

Citace

Romane – nestastne prirovnani .. Auto a i lod ma nejake povinne vybaveni. Zachranna vesta, ale treba i echolot k povinnemu vybaveni lodi nepatri. Zrovna jako kdyz si pujcite auto a oni vam ho daji bez privesneho voziku, polstarku na zadnim sedadle …

………..

Dovolil bych si nesouhlasit.

Pokud nebyly bezpečnostní pásy v autě ze zákona povinné, dokupovaly se při koupi auta jako nadstandart.

Po uzákonění jejich používání jimi byla automaticky vybavena všechna auta.

Mira
    Člen
    (20 odpovědí)

To Kim. Přesně, dokud je člověk nemusel nosit, tak jsem to neřešil. Koukal jsem jen na to, abych si z nabízených vest majitelem, vybral tu správnou ke své váze. Pokud bude ale povinnost ji mít na sobě, tak bych uvažoval třeba i o koupi vlastní, ale nevím, co všechno by vesta měla mít a jaké normy splňovat. Výběr je veliký a člověk se v tom nevyzná :-). Odjezd se blíží a rád bych byl připravený až bude ta povinost platit.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Kim Cobra

prectete si tenhle clanek a budete vedet o vestach skoro vsechno

http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5351

kubah
    Účastník
    (24 odpovědí)

Paní Janko, díky za odkaz, krásně vyčerpávající informace….

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

to Frigo

treba to tak taky dopadne.

Az bude konecne zverejneno cele zneni, budeme vedet vic.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Toto mě dnes poslal kolega: Myslím, že se nebude zlobit, že jsem to sem pověsil.

Koukal jsem trochu na norské portály.Rozhodnutí mělo projít o jeden hlas.

Zákon bude platit od 1.5. (?)

Povinnost nošení odpovídajících vztlakových prostředků ( překladač)- rozumím vesta, kombinéza (??) a ostatní vztlakové prostředky.

Na moři by se měly používat prostředky se vztlakem 150 N ( všeobecně). To kombinéza nemá.

Nejde jen o rybáře.Více lidí myslím provozuje v N. yachting a rekreační plavbu.

Píšou,že 80 % utonulých nemělo na sobě vestu.Minulý rok 27(37) – skleróza ??) utonulých.

Povinost u lodí do 8m.Měl by být i nižší limit alkoholu. ( z 0,8 n a 0,2 promile) Jsem zvědavý jak to bude s kombinézama u rybářů.

Nosit vestu na kombinéze je prakticky nemožné,snad ještě tu podkovu.

Pro studium a přehled posílám pár odkazů na informace o vestách:

http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5351

Vesty se prodávají samozřejmě i u nás.

Pro přehled :

https://www.google.no/search?q=redningsvest&biw=1280&bih=578&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=b14VVfGzLYSs7Aa4voCoCw&ved=0CD4QsAQ

http://www.prisjakt.no/category.php?k=911

Moje zkušenost s kombinézou.Kouil jsem Sundridge v Norsku.Po 6 letech 2x ročně sice ještě vypadá dobře a ale propouští vodu.Být v ní celý den v dešti si nedovedu představit.Nění prodyšná,tak jako většina.V sušárně ani pořádně neuschne.Nastříkal jsem na to už i několik sprejů za nemalý peníz.

Kombinézu už nechci.Jo a vztlak pouze 50N.Promočená pěkně tězká. Na Hitru dle mého (před kombinézou a loni na podzim) postačuje kvalitní vzdušný oděv a dobrá vesta.

Před 14 dny jsem si koupil za dobrý peníz další kalhoty. Barva na nic,ale to na lodi nikdo neřeší. Mají dobré parametry.Koupil si je i kamarád.

Prodávají už jenom XXL, já mám 185 cm a jsou mi. Za ty peníze myslím dobré. Pro baby jsou na obchodě i jiné odstíny a velikosti.

Hezký víkend.

Č.

Lipenak
    Účastník
    (192 odpovědí)

Jezdím 10 let a s vestou nemám problém. Jestli jim budou stačit vesty které jsou běžně u domácích k dispozici tak tu si dávám pod plovoucí oblek a nevím o ní a je i dobrý izolant. To mi víc vadí ten tužší plovoucí oblek 😎

Pak když přijde větší mela (vlny, vítr) nedovedu si představit se převlíkat. Patnáct let jsem také jachtařil tak vím, že jedou za čas je to na hraně i v Norsku mi párkrát lepilo:-D

poteh
    Člen
    (49 odpovědí)

Pokud má kim pravdu a platit bude zákon za měsíc tak by asi bylo opravdu dobré vědět kdo má za povinnost tu vestu zajistit, ať jakoukoliv. Pokud se k tomu postaví pronajímatelé tak jak psala paní janka, která jistě má takovéto informace, čeká nás asi zkažená dovolená.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

To Poteh

Zakon by mel platit od 1.5. 2015

Zkazena dovolena vas jiste neceka, protoze (doufam) vsichni pronajimatele maji vesty pro sve hosty k dispozici (i kdyz mozna nekteri ne zadarmo – vim asi o dvou mistech na severu, kde se vesty plati extra)

Pokud jedete k nekomu do soukromi, stoji za to se na to predem zeptat. Jinak to mate urcite napsano v informacich k vasi ceste.

To Kim

ten alkohol neodhlasovali

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Lipenak napsal:

Jezdím 10 let a s vestou nemám problém. Jestli jim budou stačit vesty které jsou běžně u domácích k dispozici tak tu si dávám pod plovoucí oblek a nevím o ní a je i dobrý izolant. To mi víc vadí ten tužší plovoucí oblek

Pak když přijde větší mela (vlny, vítr) nedovedu si představit se převlíkat. Patnáct let jsem také jachtařil tak vím, že jedou za čas je to na hraně i v Norsku mi párkrát lepilo

Přiznám se bez mučení, že mne nikdy nenapadlo dát si vestu pod plovoučák ;-)8-)

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Myslím si, že Jakabo určitě vymyslí jak by taková kombinace obleků a vest měla vypadat a nějaká karikatura nebo koláž nám napoví jak to vyřešit.

JIMMI
    Účastník
    (531 odpovědí)

Vesta se dá u nás pořídit za 2000kč plus, mínus.(třeba Bohemia Yacht) Kdo jezdí třeba do Anglie, má možnost si ji pořídit za 1500kč. (180N, manuál) Mám ji dva roky, je výborná jak pro transport, tak i pro pohodlí- vůbec neomezuje v pohybu. Trochu bude problém s vyřizováním leteckou přepravou (viz. příspěvky výše), ale to já osobně řešit nemusím.:-)

foto Salmon – září 2013 – Jostolen

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

kim- Niektorí budú v prvom rade riešíť, ako zachrániť pitný režim na lodi.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 184)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Zachranne vesty povinne!!!!

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...