Hasvik, NO
temperature icon -5°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Zachranne vesty povinne!!!!

Vetsinou jednoho hlasu byla dnes v Norsku odhlasovana povinnost mit oblecenou zachrannou vestu v jedouci lodi. Povinnost plati pro deti i dospele.

Vesta nemusi byt oblecena v lodi delsi nez 8 m, pri pohybu osob mezi lodi a pristavem a nebo na zakotvene lodi.

jeden z clanku

Odpovědět

[yt=W2iBQZOeJgg=yt]W2iBQZOeJgg[/yt]

[citace]kulik napsal:

Já to vidím tak, že si už nový plovoucí oblek nekoupím, ale koupím si kvalitní nepromokavé a teplé oblečení a vestu k tomu a mám jistotu, že ji vždy zapnu a budu v pohodě.[/citace]:-| takže adios plovoucí oblečky,výrobci a prodejci zapláčou..:-?:-?:-?

Takže koupaní z lodky třeba v jižním Norsku je už tabu?Protože s tou vestou plavat nějak nejde.

kdyz ta lodka bude zakotvena, nic nestoji v ceste a koupat se muzete :-D

a nebo si ve vode vestu sundate a pak na lodi zase oblecete ;-)

ale opalovani za jizdy na palube lodi kratsi nez 8 metru odpada .. :-( :-(

nevím zda to sem skočí, když ne opravím. Ale tahle má třeba 150N a je manuální, mohla by asi odpovídat.

http://www.marinesport.cz/store/department-716-automaticke-vesty.html

vsechny zachranne vesty odpovidaji.

Tuto automatickou jsem sem dala jako priklad, ze existuje reseni i pro prerostle a prsate :-D:-D

Prosím o radu ohledně automatických vest.

Pokud někdo spadne do vody a bude ji mít na sobě, automaticky se nafoukne pomocí patronky CO2. To je mi jasné. Jak je to ale citlivé na déšť a případné pokropení při rychlejší jízdě ?

A ještě něco ... u automatických vest se musí po nějakém čase nechat udělat přezkoušení. Co to obnáší ?

Kontrola je předepsaná po dvou letech.

Automatická vesta, s iniciací po pádu do vody má následné provozní podmínky.

Vlhkost

Funkční rozsah: až 95% relativní vlhkosti

Skladování Dosah: až 70% relativní vlhkosti

Z toho si udělejte obrázek sám jak je vhodná.

velmi informativni povidani o vestach a jejich systemech a udrzbe najdete tady http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5351

Moc a moc děkuji za naprosto vyčerpávající odkaz ohledně automatických vest paní Jance.

:-?, důkladné prostudování sáhodlouhé odpovědi teda ještě chvíli potrvá. Ještě jednou díky

Keď sú vesty povinné, verím, že to bude povinné vybavenie na každú loď, tak ako som sa s tým stretával doposiaľ a majitelia si s tým určite poradia. Na nás užívateľov pripadá povinnosť záchranné vesty nosiť. Celkom sa s tým vyrovnávam, čo už nám zostáva. Nakoniec tie vesty až si na ne trošku zvykneme nebudeme ani vnímať pri tak adrenalínovej rybačke, akú zažívame v Norsku.:-?

Na podobný dotaz jsem již o něco dříve dostal odpověď. Majitele to nezajímá, se v té odpovědi tvrdí. Pokud si jí předčtete tak Vám bude jasno. Nosit vestu asi tak hrozné nebo ponižující není. Jen si je potřeba podle přístupu připravit o něco více peněz.

[citace]poteh napsal:

Na podobný dotaz jsem již o něco dříve dostal odpověď. Majitele to nezajímá, se v té odpovědi tvrdí. Pokud si jí předčtete tak Vám bude jasno. Nosit vestu asi tak hrozné nebo ponižující není. Jen si je potřeba podle přístupu připravit o něco více peněz.[/citace]

Nechtěl jsem do této diskuze zasahovat, ale nedalo mi to. Jak píše Jana v některém ze svých předchozích příspěvků o povinnostech a nepovinnostech majitelů lodí a kempů. Majitelé kempů nebo jen jednotlivých chat a lodí skutečně nemají za povinnost vybavovat všechny své lodě vestami. Nevím jak v jiných kempech, ale v Betten Rorbuer v Jostolen na Smole, je vest k dispozici dostatek. A postaral se o ně majitel. Otázkou je ovšem jaká vesta, komu a jak vyhovuje. Je-li rybář náročný a nestačí mu vesta, kterou ten, či onen kemp nabízí, nezbývá mu nic jiného, než si koupit vestu vlastní. A to už záleží na něm, jakou si vybere. Jak zde psal Kulík. I koupě kvalitního neplovoucího oblečení ve spojení s vestou, či límcem je řešení. Vyčkejme na další informace a zprávy z Norska a pak se všichni zařiďme tak, jak nám to každému jednomu bude vyhovovat nejlépe. Bude-li tento nový norský zákon skutečně tak striktní, jak to vypadá, asi nám nezbyde nic jiného, než ho dodržovat. :-P:-P

Domnívám se,že nejde vůbec o to,zda rybář je náročný,nebo mu stačí "obyčejná vesta",kterou ten či onen kemp nabízí.Kombinéza ,co vím,nikdy nebyla uznávaná jako záchranný prostředek (povinná výbava lodě).99% u nás prodávaných ať jedno nebo dvoudílných kombinéz splňuje jenom normu EN 393-50N.Používání těchto prostředků je trochu na hraně bezpečnosti.Každý odpoví-nám se nic nestane.Máme suprové lodě s 50 Hp motorem.Pro zajímavost uvedu hodnoty vztlaků záchranných prostředků podle evrop. norem.

EN 393-50N-5,5 kg

EN 395-100N-11 kg

EN 396-150N-16kg

Loni jsem si obstaral samonafukovací podkovu 150N.Je lehká,samozřejmě bezpečná,neobtěžuje.Je to investice,zachraňující život.V ceně,co nás Norsko stojí,tak cena dobrého záchr. prostředku není až tak velká položka.Jsem zvědavý,kdo první je tady začne nabízet.

No prosím to je odpověď. Sám bych to lépe neřekl. Naprosto souhlasím. :-D:-D:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!