Hasvik, NO
temperature icon -3°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 5°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Výměna bankovek v Norsku v r. 2018

Nedokážu najít diskuzi o výměně bankovek příští rok. Dokáže někdo poradit? Předem díky.

Odpovědět

http://www.mzv.cz/oslo/cz/obchod_a_ekonomika/aktualni_ekonomicke_zpravodajstvi/novy_vzor_norskych_bankovek_1.html

Milane díky. Nenapadlo mě hledat na norském vyslanectví. Byl jsem myšlenkově vázán jen na tuto diskuzi.

Zdravím, to budu muset vyměnit 100 a 200 bankovky do Osla ? Děkuji za odpověď

Již jsem kupoval NOK na rok 2018 a.....poslali mi měnu, která bude platit jen do května! Navíc norci to prý mají tak, že v květnu staré končí a v červnu již s nimi nezaplatíte. Paní v bance tedy poslala moje staré NOK zpět se žádostí, aby poslali ty nové. Poslali je. Tudíž je potřeba při žádosti zdůraznit, že chcete ty nové. Jedete-li někdy v průběhu června 2018 nebo dýl, stačí požádat začátkem června. Takto mě informovala paní za přepážkou v bance.

ve které bance měníš

Ahoj. Taky řeším výměnu bankovek. Sami směnárnici si s Noky moc nevědí  rady. Oficiálně nevím o platnosti 500 Nok skoro nic, ale většinou se hovoří o platnosti do roku 2019. Menší bankovky do dubna 2018. Důkazem je, že tyto bankovky už dostanete ve směnárně nové, 500 staré. Já to řešil selským rozumem. Zašel jsem do směnárny s pěknou mladou dívkou a požádal o výměnu. Řek jsem jí, že jezdím do Norska na ryby a že bych to už s použitím starých nestihl. Poměrně ochotně mi 100 a 200Nok vyměnili , ale 500 neměli. Říkala, že někdy prodávají i staré menší hodnoty. Myslím si, že je to cesta, ale zavčas. Po novém roce už by možná tak ochotni nebyli, protože prodávat bankovky s platností několik týdnů by nebylo solidní.

Ale pokud mám ještě staré 100 a 200 bankovky, tak kde je vyměním ?

vendys- psal jsem, ve směnárně, ty bankovky jsou stále platné!  Nevím, proč nyní někteří řešíte nějaké banky'

OK super Díky za info. V.

Já jsem chtěl vyměnit 100 a 200 NOK v Brně. Obešel jsem 6 směnáren a nikde jsem nepochodil. Nemáme, neměníme, nikdo vám to nevymění...Tak jsem šel do banky, v první taky nic, ve druhé mně řekli, že jedině vrátit a koupit nové. Už jsem neměl náladu na další obchůzky, tak jsem se ztrátou prodal a příští rok musím koupit nové. Hlava mně to nebere.

Mně to taky hlava nebere. Platební kartu ovšem v Norsku berou všude a proto nechápu, proč kupovat nové a podstupovat další "boj".  Navíc kurz při platbě kartou je velmi výhodný.

To Ivan

priste vemte bonbonieru a pani strasne nestastne vysvetlete, ze mate bankovky, jejichz platnost pristi rok konci, ale vy se tam dostanete az po uzaverce platnosti. A jestli by byla tak strasne hodna, laskava a mila a bankovky vam za ty novejsi smenila, pokud ma, nebo vam nejak pomohla, protoze ona je ta vase posledni zachrana ...  Kurna, chlapi, to vam musim radit, jak na zenske???? :-) Pusu, bonbonieru nebo kytku ...!  Kdyz tam bude ve smenarne chlap, s pusou to radeji nezkousejte! Pro jistotu mejte krabicku cigaret nebo neco jako lahvinku po ruce. Vyberte si vetsi smenarny, kde norske koruny bezne maji, ne ty, kde je musi objednavat! Vymenit vam bankovky za nove neni jejich povinnost.

A na prodej mate jeste cas, az kurz zase stoupne!

Kdo by s výměnou měl problém, můžu vyměnit, ale pouze Olomouc, posílat poštou je riziko a poštovné také něco stojí. Nebo třeba na srazu ve Spálově, jestli bude...

Jakou máte zkušenost s koupí NOKů a kurzem? Kdy to je nejvýhodnější, když odjíždíme v červenci do Norska?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno