Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 13°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 19°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 26°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Výběr vláčáku

« Předchozí 1 2 3 Další »
kaqpa
14.08.2011 ID: 524594

Nazdar chlapi, vím, že už se to tu řešilo, ale třeba má někdo po letošní sezóně zase nové poznatky. Hledám vláčecí prut, nějaký univerzál s akcí cca 50-200g. Aby byl použitelný i na vláčení s menšíma riperama, tak i 150g pilkříky, popř. větší gumy na halíky. Mám 3 favority. Uvítal bych jakékoli info, osobní zkušenosti i rady. Díky.

1.)klasika - charisma 2,7m 50-190g ... cena 2700,-

2.)Shimano BeastMaster BX Spinning 2,7m 50-100g ... cena 2300,-

3.)Prut DRAGON Millenium Dorsz 2,70m 60-150g, 120-250g ... 2 špice, cena 1800,-

teď se dívám ještě tady do eshopu na tento:

4.)WFT Baltic Pilk 2.6m 30-150g dvoudílný ... cena 2700,-

Odkazy tu dávat nebude, aby to nebylo bráno jako reklama.

Díky za každý příspěvek.

0
Odpovědět
zdeneko
16.08.2011 ID: 1023515

Charismy mám dvě, 50-190, 120-420 a musím potvrdit názor Strofta. Nejsem spokojen. Za ty peníze " sračka". Výměna výplně prvního očka proběhla už celkem 4x a to za 3 roky, navíc poslední rok na ně téměř nechytám. Dle mě mají charismy akci tak za 480,- Kč. Teď to vím. Je to dáno naprosto nedostatečným počtem oček. Navíc, za cca 2500, očekávám jakousi kvalitu a spolehlivost, v ruce porozumění a v hlavě jistotu, že tento prut je ten nej. Dnes 90% vláčky obstarám s prutem Abu suveren a bez problémů má za sebou cca 10x tolik vláčhodin než předtím charismy a bez servisního zásahu. Navíc samozřejmě naprosto nesrovnatelná kvalita v ruce. Včera jsem si udělal radost

Sportex Black stream 240 zátěž 35-49g. Má 9 oček. Dá se koupit za cca 1800,- Kč. Kdo říká, že je spokojený s charismou, tak v ruce neměl jiný prut( samozřejmě myslím cenově srovnatelný). Každý prut za 2500,-, některé i za méně, je lepší než charisma. Je potřeba hledat. Než se do mě pustíte "CHARISMACI" tak si nejdřív vyskoušejte něco jiného.

Už se těším až vyzkouším Savage extrem a některého z Dragonů. Pravděpodobně mě kombinace těchto prutů bude stát tolik, jako mě stála jedna Charisma a dle, pro mě důvěryhodných zdrojů ( Honza Dufek, Naki, Petr,) budu spokojený. Všem doporučuji ABU SUVEREN 15-65 g 270 cm. Naprosto nevšední zážitek. Opravdu nevšední.Ještě bych rád doporučil Vaší pozornosti Cormorán red pilk. Má ho kamarád a rád musím připustit, že "za málo peněz hodně muziky". Měl jsem ho v ruce a nabídl jsem výměnu za Charismu. Kamarád samozřejmě nesouhlasil. Pro informaci - Cormoran stojí o cca 1000 Kč,- méně.

0

Odpovědět

Skval
17.08.2011 ID: 1023518

Za týden vyrážíme na polaky, takže otestujeme výše uvedené Sportexe Black Stream. Máme je v gramážích 40 a 60 gramů - ta gramáž je ale výrazně podhodnocena, obecně si myslím, že budu zvládat dvojnásobek.

0

Odpovědět

Marek
17.08.2011 ID: 1023522

Vážení, Zdenko mne docela překvapuje... :-)) Třeba i já časem změním názor ale mám charismu 120-420 a jsem s ní zatím maximálně spokojen... Jak říkám, třeba časem změním názor... Jediné co mě nas... ale to je kosmetická vada, že mi odpadla gumová patka z rukojeti (fakt blbě přilepená) ale to spraví chemoprén... Nicméně, v této kategorii by to být nemělo..

Naopak, koupili jsme (pro přítelkyni) WFT (a teď nevím jaký model z havy,) za asi 3600,- a nepřežil prvního sumejše na slapech a to se nijak moc neohýbal... To ale asi byla nějaká vada materiálu protože byl ohnutý ani ne jako banán a rupnul asi za 3. očkem...:-( Tak půjde na reklamaci...:-( Takže ono těžko vybírat mám pocit... chjo...

Halibutům zdar a šťastnou ruku při výběru :-))

Mára

0

Odpovědět

sroubek282
17.08.2011 ID: 1023535

je to o názoru.....sto lidí sto názorů...

já měl taky kdysi Dragona a už nikdy...potom Ticu,ta šlapala dobře,ale blb sem si na ni šlápnul a bylo to..

potom přišla Charisma a WFT a je vymalováno,nebudu měnit....

nejlepší je,když si každý najde svůj proutek a je s ním spokojený...

myslím,že ve výběru prutů se málo rybářů zhodne,ale tak to má být chlapiska.....;-)

takže pro nováčky...zajděte si do obchodu,nebo ke známému,kdo už v Norsku byl,vemte prut do ruky a zkouška třeba na zahradě a je to...

TROLUM ZDAR...8-)

0

Odpovědět

stroft
17.08.2011 ID: 1023536

Prut není o názoru(promiň sroubku) je to o jeho vlastnostech.Charisma je o výborném, takřka nezlomitelném blanku. Ale pro rybáře kteří, očekávají více, než odolnost, je to prut, který svou akci a odhozovou hmotností nemůže soupeřit s daleko levnějšími proutky konkurence. Taky jsem ho kupoval, pro ohlasy zde ve foru ale brzy jsem vystřízlivěl. Všem radím, vyzkoušejte jiné značky a pak srovnávejte. Domluvil jsem.:-E

0

Odpovědět

sroubek282
18.08.2011 ID: 1023537

[citace]stroft napsal:

Prut není o názoru(promiň sroubku) je to o jeho vlastnostech.Charisma je o výborném, takřka nezlomitelném blanku. Ale pro rybáře kteří, očekávají více, než odolnost, je to prut, který svou akci a odhozovou hmotností nemůže soupeřit s daleko levnějšími proutky konkurence. Taky jsem ho kupoval, pro ohlasy zde ve foru ale brzy jsem vystřízlivěl. Všem radím, vyzkoušejte jiné značky a pak srovnávejte. Domluvil jsem.[/citace]

no právě,každý si vyzkouší vlastnosti prutu a potom zde řekne svůj názor,zde nejdou ukázat vlastnosti prutu,ale pouze napsat názor na tyto vlastnosti prutu....:-)

0

Odpovědět

Jakub Svacina
18.08.2011 ID: 1023545

Který je podle vás lepší na lehkou vláčku.PENN OVERSEAS nebo WFT BALTIC PILK?

0

Odpovědět

zdeneko
18.08.2011 ID: 1023547

Svaco - zkus Sportex black stream. Vezmeš ho do ruky a koupíš.

0

Odpovědět

Kejra
18.08.2011 ID: 1023549

Souhlas ze Stroftem a Zdenekem,Charismy jsem se taktéž zbavil-málo muziky za hodně peněz,navíc deklarované rozpětí gramáží vůbec nodpovídá realitě.Někomu asi může vyhovovat,ale za ty peníze pořídím skoro dva pruty v neskonale jiné kvalitě,třeba již zmiňovanou řadu Milenium od Dragonu.Třeba XH-pilk 180-400g 2.50m,který vlastním, mohu jenom vřele doporučit-krásná práce od 100g jigů až po 300g pilkry.

0

Odpovědět

Jakub Svacina
19.08.2011 ID: 1023568

Zdeneko-diky za radu dneska si ho pujdu vyzkouset do obchodu a uvidim. .

0

Odpovědět

zdeneko
19.08.2011 ID: 1023578

Svaco, napiš jestli sis vybral.

0

Odpovědět

Jakub Svacina
20.08.2011 ID: 1023604

zdeneko_nakonec jsem si vybral shimano beast master 50_100g tak ho za 14 dní prubnu v Norsku a uvidím. Ale ten sportex vypadá dobře ale nakonec to vyhrálo shimano

0

Odpovědět

kaqpa
21.08.2011 ID: 1023626

Já vybral Dragona..tak uvidíme, nevypadá vůbec zle.. ještě aby ho nějaká pořádná otestovala.. odjezd za 10 :-P

0

Odpovědět

kaqpa
12.09.2011 ID: 1024396

Otestován Dragon Millenium Dorsz. Je to o zvyku, ale po 2 dnech mi "přirostla" k ruce. Můžu jen doporučit. Obecná 122cm/15kg vytažena bez větších problémů na tu jemnější špičku (60-150g).

0

Odpovědět

Marek
13.09.2011 ID: 1024409

... podruhé se nám podařilo teď v Norsku zlomit špičku u přítelkyniného WFT Millenium...:-(( Pravda, to trojspřeží makrel jsem do lodi nedával moc šetrně... takže to nedávám za vinu prutu.. ale stejně, za 3500 by "něco" vydržet mohl...

... Naopak, pro sebe jsem si jako "lehčí" vláčák k charismě 120-400 se kterou jsem spokojen pořídil Dragona Millenium Senja 75-150 a jsem megamaximálně spokojený, na gumy a pilkry do 30 do 80-100g je naprosto skvělý, jedna z nejlepších hraček se kterou jsem chytal a cena okolo 1300,- Fakt pohoda...A bude skvěle použitelný i u nás na štiky atd... :-))

Halibutům zdar

Mára

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.