Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Výběr vláčáku

• Toto téma obsahuje celkem 43 odpovědí. Do diskuze (26 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 4 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 44)
  • Autor
    zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Charismy mám dvě, 50-190, 120-420 a musím potvrdit názor Strofta. Nejsem spokojen. Za ty peníze ” sračka”. Výměna výplně prvního očka proběhla už celkem 4x a to za 3 roky, navíc poslední rok na ně téměř nechytám. Dle mě mají charismy akci tak za 480,- Kč. Teď to vím. Je to dáno naprosto nedostatečným počtem oček. Navíc, za cca 2500, očekávám jakousi kvalitu a spolehlivost, v ruce porozumění a v hlavě jistotu, že tento prut je ten nej. Dnes 90% vláčky obstarám s prutem Abu suveren a bez problémů má za sebou cca 10x tolik vláčhodin než předtím charismy a bez servisního zásahu. Navíc samozřejmě naprosto nesrovnatelná kvalita v ruce. Včera jsem si udělal radost

Sportex Black stream 240 zátěž 35-49g. Má 9 oček. Dá se koupit za cca 1800,- Kč. Kdo říká, že je spokojený s charismou, tak v ruce neměl jiný prut( samozřejmě myslím cenově srovnatelný). Každý prut za 2500,-, některé i za méně, je lepší než charisma. Je potřeba hledat. Než se do mě pustíte “CHARISMACI” tak si nejdřív vyskoušejte něco jiného.

Už se těším až vyzkouším Savage extrem a některého z Dragonů. Pravděpodobně mě kombinace těchto prutů bude stát tolik, jako mě stála jedna Charisma a dle, pro mě důvěryhodných zdrojů ( Honza Dufek, Naki, Petr,) budu spokojený. Všem doporučuji ABU SUVEREN 15-65 g 270 cm. Naprosto nevšední zážitek. Opravdu nevšední.Ještě bych rád doporučil Vaší pozornosti Cormorán red pilk. Má ho kamarád a rád musím připustit, že “za málo peněz hodně muziky”. Měl jsem ho v ruce a nabídl jsem výměnu za Charismu. Kamarád samozřejmě nesouhlasil. Pro informaci – Cormoran stojí o cca 1000 Kč,- méně.

Skval
    Člen
    (7 odpovědí)

Za týden vyrážíme na polaky, takže otestujeme výše uvedené Sportexe Black Stream. Máme je v gramážích 40 a 60 gramů – ta gramáž je ale výrazně podhodnocena, obecně si myslím, že budu zvládat dvojnásobek.

Marek
    Účastník
    (145 odpovědí)

Vážení, Zdenko mne docela překvapuje… :-)) Třeba i já časem změním názor ale mám charismu 120-420 a jsem s ní zatím maximálně spokojen… Jak říkám, třeba časem změním názor… Jediné co mě nas… ale to je kosmetická vada, že mi odpadla gumová patka z rukojeti (fakt blbě přilepená) ale to spraví chemoprén… Nicméně, v této kategorii by to být nemělo..

Naopak, koupili jsme (pro přítelkyni) WFT (a teď nevím jaký model z havy,) za asi 3600,- a nepřežil prvního sumejše na slapech a to se nijak moc neohýbal… To ale asi byla nějaká vada materiálu protože byl ohnutý ani ne jako banán a rupnul asi za 3. očkem…:-( Tak půjde na reklamaci…:-( Takže ono těžko vybírat mám pocit… chjo…

Halibutům zdar a šťastnou ruku při výběru :-))

Mára

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

je to o názoru…..sto lidí sto názorů…

já měl taky kdysi Dragona a už nikdy…potom Ticu,ta šlapala dobře,ale blb sem si na ni šlápnul a bylo to..

potom přišla Charisma a WFT a je vymalováno,nebudu měnit….

nejlepší je,když si každý najde svůj proutek a je s ním spokojený…

myslím,že ve výběru prutů se málo rybářů zhodne,ale tak to má být chlapiska…..;-)

takže pro nováčky…zajděte si do obchodu,nebo ke známému,kdo už v Norsku byl,vemte prut do ruky a zkouška třeba na zahradě a je to…

TROLUM ZDAR…8-)

stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

Prut není o názoru(promiň sroubku) je to o jeho vlastnostech.Charisma je o výborném, takřka nezlomitelném blanku. Ale pro rybáře kteří, očekávají více, než odolnost, je to prut, který svou akci a odhozovou hmotností nemůže soupeřit s daleko levnějšími proutky konkurence. Taky jsem ho kupoval, pro ohlasy zde ve foru ale brzy jsem vystřízlivěl. Všem radím, vyzkoušejte jiné značky a pak srovnávejte. Domluvil jsem.:-E

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

stroft napsal:

Prut není o názoru(promiň sroubku) je to o jeho vlastnostech.Charisma je o výborném, takřka nezlomitelném blanku. Ale pro rybáře kteří, očekávají více, než odolnost, je to prut, který svou akci a odhozovou hmotností nemůže soupeřit s daleko levnějšími proutky konkurence. Taky jsem ho kupoval, pro ohlasy zde ve foru ale brzy jsem vystřízlivěl. Všem radím, vyzkoušejte jiné značky a pak srovnávejte. Domluvil jsem.

no právě,každý si vyzkouší vlastnosti prutu a potom zde řekne svůj názor,zde nejdou ukázat vlastnosti prutu,ale pouze napsat názor na tyto vlastnosti prutu….:-)

Jakub Svacina
    Účastník
    (23 odpovědí)

Který je podle vás lepší na lehkou vláčku.PENN OVERSEAS nebo WFT BALTIC PILK?

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Svaco – zkus Sportex black stream. Vezmeš ho do ruky a koupíš.

Kejra
    Účastník
    (62 odpovědí)

Souhlas ze Stroftem a Zdenekem,Charismy jsem se taktéž zbavil-málo muziky za hodně peněz,navíc deklarované rozpětí gramáží vůbec nodpovídá realitě.Někomu asi může vyhovovat,ale za ty peníze pořídím skoro dva pruty v neskonale jiné kvalitě,třeba již zmiňovanou řadu Milenium od Dragonu.Třeba XH-pilk 180-400g 2.50m,který vlastním, mohu jenom vřele doporučit-krásná práce od 100g jigů až po 300g pilkry.

Jakub Svacina
    Účastník
    (23 odpovědí)

Zdeneko-diky za radu dneska si ho pujdu vyzkouset do obchodu a uvidim. .

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Svaco, napiš jestli sis vybral.

Jakub Svacina
    Účastník
    (23 odpovědí)

zdeneko_nakonec jsem si vybral shimano beast master 50_100g tak ho za 14 dní prubnu v Norsku a uvidím. Ale ten sportex vypadá dobře ale nakonec to vyhrálo shimano

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Já vybral Dragona..tak uvidíme, nevypadá vůbec zle.. ještě aby ho nějaká pořádná otestovala.. odjezd za 10 😛

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Otestován Dragon Millenium Dorsz. Je to o zvyku, ale po 2 dnech mi “přirostla” k ruce. Můžu jen doporučit. Obecná 122cm/15kg vytažena bez větších problémů na tu jemnější špičku (60-150g).

Marek
    Účastník
    (145 odpovědí)

… podruhé se nám podařilo teď v Norsku zlomit špičku u přítelkyniného WFT Millenium…:-(( Pravda, to trojspřeží makrel jsem do lodi nedával moc šetrně… takže to nedávám za vinu prutu.. ale stejně, za 3500 by “něco” vydržet mohl…

… Naopak, pro sebe jsem si jako “lehčí” vláčák k charismě 120-400 se kterou jsem spokojen pořídil Dragona Millenium Senja 75-150 a jsem megamaximálně spokojený, na gumy a pilkry do 30 do 80-100g je naprosto skvělý, jedna z nejlepších hraček se kterou jsem chytal a cena okolo 1300,- Fakt pohoda…A bude skvěle použitelný i u nás na štiky atd… :-))

Halibutům zdar

Mára

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 44)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Výběr vláčáku

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...