Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 19°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 27°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Vse o Hitra a Dolmoy

« Předchozí 1 … 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 … 98 Další »
kulik
11.12.2012 ID: 525029

Vážení Norkové,

na přání mého kamaráda kima jsem si dovolil založit toto nové vlákno a moc bych si přál, aby nezaniklo a bylo to nejúspěšnější, nejkrásnější a nejvyhledávanější a tak prosím všechny příznivce těchto lokalit ať mi v tom pomůžou. Petrův a Poseidonův zdar všem. Kulik

0
Odpovědět
kim
17.09.2013 ID: 1071338

Ty makrelové filety vypadají náramně. Je na Huskym, aby mě sdělil, proč je solí - snad na uzení, ale to je lepší mít celé kusy. Zdvořile se ptám. Je v tom asi něco co nevím. Mě však nevoní to mytí filetů ve sladké vodě pokud se nemýlím.

0

Odpovědět

husky19
17.09.2013 ID: 1071340

To Kim: filety se solí, aby pustili vodu a ryba se "utáhla". Pokud by se tato fáze vynechala, ryba by se v octě a nálevu úplně rozpadla.

A jinak Kulík má pravdu. Dělali jsme "bochte". Makové, tvarohové a povidlové. Jen jsem trochu popletl množství cukru, tak jsou o něco méně sladké. Ale jinak pohoda. :-D

Všechny zdravím a večer snad zase něco málo fotek z dnešního dne. Pokud se tedy uklidní vítr. :-?

0

Odpovědět

kulik
17.09.2013 ID: 1071341

Jirko a co ty houby, rostou?:-x

0

Odpovědět

husky19
17.09.2013 ID: 1071342

[citace]kulik napsal:

Jirko a co ty houby, rostou?[/citace]

Zapomněl jsem se zmínit o houbách. :-x

Houby rostou jako divé, neboť jen na dvou čůracích zastávkách jsme cestou našli několik hřibů, lišek, kozáků a křemenáčů. Hned po příjezdu jsme udělali výbornou bramboračku.

Tady na Dolmoy jsme zatím na houbách nebyli.

0

Odpovědět

kim
17.09.2013 ID: 1071344

Husky. Tak nyní to chápu. Nevěděl jsem, že makrely nakládáte. Jsem přesvědčen, že naložené makrely budou specifické svou vůní. Učíme se celý život.

0

Odpovědět

petras
17.09.2013 ID: 1071347

[citace]kim napsal:

Husky. Tak nyní to chápu. Nevěděl jsem, že makrely nakládáte. Jsem přesvědčen, že naložené makrely budou specifické svou vůní. Učíme se celý život.[/citace]

Letos jsem si dovezl nasolené makrely,loni to byli sledi,už po třech dnech jsem udělal zavináče a rybí salát,nemá to chybu.Maso je až moc tuhé,na rozdíl od sleďů,u těch mi ocet rozpustí kůži.Nakládali jsme menší celé makrely bez hlavy a ocasu,nebyl čas dělat filety,jsou ale míň tučné.Jinak sledi z loňska jsou stále lepší,vydrží při pokojové teplotě,mám posledních dvacet.

0

Odpovědět

kulik
17.09.2013 ID: 1071348

Jirko a to ty makrely necháš v soli a vezeš domů a nebo je už v Norsku naložíš do octové vody a vezeš domů a nebo je tam zpracuješ a sníte. Nechápu to proč jsou už nyní v soli. Já, když dělám salát bebo filety v zelenině z kelerů, tak je vezu zamražené a solím po rozmrazení doma před použitím.:-?

0

Odpovědět

kim
17.09.2013 ID: 1071349

Několikrát jsem dovezl kyblík nasolených sleďů a asi po měsíci jsem je nakládal do oleje. Bylo to výborné. Pokud se příští rok zadaří makrely zkusím je také naložit, ale asi ne do oleje - mají dost svých nenasycených mastných tuků. Vždy jsem ryby převáželi nasolené a vydržely.

0

Odpovědět

husky19
17.09.2013 ID: 1071351

[citace]kulik napsal:

Jirko a to ty makrely necháš v soli a vezeš domů a nebo je už v Norsku naložíš do octové vody a vezeš domů a nebo je tam zpracuješ a sníte. Nechápu to proč jsou už nyní v soli. Já, když dělám salát bebo filety v zelenině z kelerů, tak je vezu zamražené a solím po rozmrazení doma před použitím.[/citace]

Nasolené ryby dáme druhý den do octa a další den do nálevu a za pár dní jsou připravené ke konzumaci. Potom co sníme to sníme. Domů je vezeme už hotové v cibuli. Přidáváme i kolečka mrkve. Jsou stejné jako kupované zavináče, jen o třídu lepší. :-D

0

Odpovědět

husky19
17.09.2013 ID: 1071352

[citace]kim napsal:

Několikrát jsem dovezl kyblík nasolených sleďů a asi po měsíci jsem je nakládal do oleje. Bylo to výborné. Pokud se příští rok zadaří makrely zkusím je také naložit, ale asi ne do oleje - mají dost svých nenasycených mastných tuků. Vždy jsem ryby převáželi nasolené a vydržely. [/citace]

Máš naprostou pravdu Kime. I já vozím makrely v soli a vydrží i několik let. Nesmíš ale přidat olej!! Olej samozřejmě ano, ale až před konzumací. Jinak se objeví plíseň. Já je uchovávám ve stavu jako jsem je přivezl a nemusí být ani v lednici. V soli (opravdu hodně, hodně, hodně) vydrží všechno a nekazí se. Letos jsem dojídal makrely 3 roky staré a byly stále skvělé. 8-)

0

Odpovědět

kulik
17.09.2013 ID: 1071353

Tak to neznám a jsem pln údivu a nevěřil bych, kdybych Vás neznal.Jak říká Kim, člověk se neustále učí. Takže filety např. ze sleďů, makrel či kelerů nasolit(hodně) a nechat v chladnu a temnu a vydrží i roky a nezkazí se a jsou poživatelné bez následků na zdraví a životě. Vlastně takto konzervoval ryby už Columbus. Taky to musím příští rok zkusit. Seženu uzavíratelné kbelíky od salátů a budu nasolovat.:-P

0

Odpovědět

Naki
17.09.2013 ID: 1071355

[citace]husky19 napsal:

kulik napsal:

Jirko a to ty makrely necháš v soli a vezeš domů a nebo je už v Norsku naložíš do octové vody a vezeš domů a nebo je tam zpracuješ a sníte. Nechápu to proč jsou už nyní v soli. Já, když dělám salát bebo filety v zelenině z kelerů, tak je vezu zamražené a solím po rozmrazení doma před použitím.

Nasolené ryby dáme druhý den do octa a další den do nálevu a za pár dní jsou připravené ke konzumaci. Potom co sníme to sníme. Domů je vezeme už hotové v cibuli. Přidáváme i kolečka mrkve. Jsou stejné jako kupované zavináče, jen o třídu lepší. [/citace]

Jirko, už se těším na ochutnávku !!!! :-D

0

Odpovědět

husky19
17.09.2013 ID: 1071360

[citace]Naki napsal:

husky19 napsal:

kulik napsal:

Jirko a to ty makrely necháš v soli a vezeš domů a nebo je už v Norsku naložíš do octové vody a vezeš domů a nebo je tam zpracuješ a sníte. Nechápu to proč jsou už nyní v soli. Já, když dělám salát bebo filety v zelenině z kelerů, tak je vezu zamražené a solím po rozmrazení doma před použitím.

Nasolené ryby dáme druhý den do octa a další den do nálevu a za pár dní jsou připravené ke konzumaci. Potom co sníme to sníme. Domů je vezeme už hotové v cibuli. Přidáváme i kolečka mrkve. Jsou stejné jako kupované zavináče, jen o třídu lepší.

Jirko, už se těším na ochutnávku !!!! [/citace]

Jasně. Přivezu ti vzorek až pojedu vrátit auto. Připrav si chuťové buňky. :-D

0

Odpovědět

husky19
17.09.2013 ID: 1071423

Tak dnes se opravdu vyjet nedalo. Přesněji, vyjet se dalo, ale byl by to takový drift, že jsme to ani nezkoušeli. Do hloubek bychom se stejně nedostali a makrely již máme. 8-)

Teď večer vítr ještě zesiluje. Zítra v poledne to má ale končit a pozítří již prakticky bez větru.

Dnešní den jsme proto věnovali výrobě návazců, odpočinku a grilování. K večeři grilovaná krkovice na roštu. ;-);-);-)

Tak připojím pár fotek z dnešního dne.

0

Odpovědět

husky19
17.09.2013 ID: 1071424

Servis musí být.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 … 98 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.