Začnu popisovat průběh zájezdu. Počasí - dva dny jsme nejeli na vodu - dosti silný déšť. Podmínky pro lov nebyly ideální- převážně voda jak olej a doslova se nehýbala. V celém zájezdu byly utopeny dva pruty. Dále pak nešťastná událost s halíkem. Kolega přivezl do přístavu metrového halíka. Vytáhl ho z lodě na gafu ovšem tak nešťastně, že se mu vysmýkl a spadl zpět do vody. Samozřejmě záchrana úlovku nebyla možná. Měl jsem letos na lodi nováčka nerybáře. Mrzí mě, že na Halleveretu přišel asi o dosud životní rybu. Pral se s ní co to šlo, ovšem technika zdolávání byla nešťastná, protože při dovíjení skláněl prut příliš rychle k vodě a nestačil navíjet. Často jsme ho na tuto chybu upozorňovali. Nemá návyky. Přesto byl spokojen. Něčemu se naučil a byl velmi užitečný. Asi jsme to měli za něho převzít, ale to by nebylo fér. Mám pocit, že letos tam bylo hodně polaků, kteří brali jednak na přívlač, nebo na poskakování nástrahou nad chaluhami. Ovšem dost nám jich při tomto způsobu lovu popadalo. Opravdu si to letos posádka na mém člunu užívala. Konečně jsem nebyl velitelem lodi a tak jsem se mohl kochat. Další pozitivum je, že tam s námi na další lodi byli dva nováčkové na Hitře. Dříve jezdili na Smolu a zde se jim zalíbilo a příští rok s nimi budu na lodi. Musím je pochválit jsou to vytrvalci. Vzali jsme je s sebou na dobrá místa a byli spokojeni, protože za jeden výjezd s námi nalovili tolik jako tři dny před tím, kdy rejdili po vodě sami. Pokračování bude následovat, až soustředím fota od ostatních spřátelených posádek. Filetovací prkno se nám na lodi velmi osvědčilo - vešli jsme se k němu dva a šlo nám to od ruky. Jeden konec byl položen na okraji lodi a druhý na bedně, která byla částečně zaplněna vodou, aby se nehýbala. Tím, že bylo impregnované stolním olejem nesáklo vodu a nekroutilo se.