Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vlkouš – mořská kočka

  • Toto téma obsahuje celkem 84 odpovědí. Do diskuze (29 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZM a poslední změna proběhla před 12 roky a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 76. až 85. (celkem z 85)
  • Autor
    Příspěvky
  • #37114
    Norek
    Účastník
    (142 odpovědí)

    To Doki: že má maso vynikající, je věc názoru a hlavně chuti. Nám víc chutná t. obecná nebo halibut. Vynikající maso má ďas (ten se ale nedá chytat cíleně) a okouník.

    #37117
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    Souhlasím,také si nemyslím,že má maso vynikající.I když jsem ho vykuchal

    okamžitě,filety marinoval v citronu,je to smraďoch.Výhodou citronu bylo,že z něj vylezlo několik hlístic,což chuti nepřidá…Ještě horší je po zmrazení. Ďas je jednička.

    #37125
    Vojtko
    Účastník
    (325 odpovědí)

    Ja mám skúsenosť, že mäsko je výborné, ale je potrebné čo najskôr vyfiletovať a hlavne ODSTRÁNIŤ KOŽU!!! S kožou je to hnusný SMRAĎOCH. Čistá fileta – môže byť.

    #37128
    Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (3572 odpovědí)

    Kocka stazena z kuze je podle mne vybrana pochoutka.Za jeden den na Soroyi ,kdyz foukalo ,tak jsme se s Dorsakem schovali do Kocici zatoky a ulovili jich 14 ks nad 6 kg.Ty mensi jsme pousteli.Byl to nadherny zazitek a vecer jsme na skousku pripravili filety na panvici a moc nam chutnalo.Dufam ze Dorsak doplni nejake foto.A kdyz ne tak se tesim na nove fotky,protoze tam za par dni odjizdi

    #37131
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    S kočkou je to tak napůl. Má velmi zvláštní maso a ne každému chutná. Obecně by se dalo říct, že jsou pouze dvě skupiny. Buď to někomu chutná a považuje to pak za kulinářskou lahůdku, nebo jsou to osoby, kterým kočka prostě nevoní a jíst ji nebudou. Nic mezitím není.

    #37133
    Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

    Pravda, pokud se peče vcelku, má zvláštní “vůni”…lehce mi připomíná pach halibuta. Ten si taky člověk nesplete.

    Takže filety stahuju z kůže, a pak mě to jejich maso přijde jako lehce “našlehané” kuřecí prsa… Parazity jsem u nich moc nevídal,ale to asi bude pomalu nastejno: často lezou i ze svaloviny tresky obecné.

    Zajímavost: Benn Wahl z Bakkanu nám na dotaz, kterou rybu má nejradši, řekl, že když si s kamarádama chtějí udělat “bene”, koupí si právě kočku…

    #37136
    007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

    dedo145 napsal:

    Kocka stazena z kuze je podle mne vybrana pochoutka.Za jeden den na Soroyi ,kdyz foukalo ,tak jsme se s Dorsakem schovali do Kocici zatoky a ulovili jich 14 ks nad 6 kg.Ty mensi jsme pousteli.Byl to nadherny zazitek a vecer jsme na skousku pripravili filety na panvici a moc nam chutnalo.Dufam ze Dorsak doplni nejake foto.A kdyz ne tak se tesim na nove fotky,protoze tam za par dni odjizdi

    Bojím se , že Doršák foto do konce víkendu nedá, jelikož odjel na lov Jeseterů.

    #37143
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    Samozřejmě,že ji stahuju.Jím ji,většinou sám (ostatní odmítají),ale jsou lepší ryby.Třeba treska obecná,polak,….

    #37186
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    ZM napsal:

    Samozřejmě,že ji stahuju.Jím ji,většinou sám (ostatní odmítají),ale jsou lepší ryby.Třeba treska obecná,polak,….

    Já slyšel, že je to chutná ryba. Proč ji ostatní nejedí, kvůli vzhledu …? Jak jí upravit? Díky

    #37206
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    Nechutná jim.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 76. až 85. (celkem z 85)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vlkouš – mořská kočka

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...