Hasvik, NO
temperature icon -3°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Vlkouš – mořská kočka

Specializuje se někdo z vás na ně? Rád bych ji někdy chytil ve středním Norsku okolo Hitry. Podělíte se o zkušenosti?

V knížkách doporučují pruban s mušlema, ale prý už to není "IN". V jakých hloubkách je hledat a hlavně jak poznám na echolotu to správné mušlové místo???

Uvítám jakoukoliv osobní zkušenost.

Odpovědět

To Doki: že má maso vynikající, je věc názoru a hlavně chuti. Nám víc chutná t. obecná nebo halibut. Vynikající maso má ďas (ten se ale nedá chytat cíleně) a okouník.

Souhlasím,také si nemyslím,že má maso vynikající.I když jsem ho vykuchal

okamžitě,filety marinoval v citronu,je to smraďoch.Výhodou citronu bylo,že z něj vylezlo několik hlístic,což chuti nepřidá...Ještě horší je po zmrazení. Ďas je jednička.

Ja mám skúsenosť, že mäsko je výborné, ale je potrebné čo najskôr vyfiletovať a hlavne ODSTRÁNIŤ KOŽU!!! S kožou je to hnusný SMRAĎOCH. Čistá fileta - môže byť.

Kocka stazena z kuze je podle mne vybrana pochoutka.Za jeden den na Soroyi ,kdyz foukalo ,tak jsme se s Dorsakem schovali do Kocici zatoky a ulovili jich 14 ks nad 6 kg.Ty mensi jsme pousteli.Byl to nadherny zazitek a vecer jsme na skousku pripravili filety na panvici a moc nam chutnalo.Dufam ze Dorsak doplni nejake foto.A kdyz ne tak se tesim na nove fotky,protoze tam za par dni odjizdi

S kočkou je to tak napůl. Má velmi zvláštní maso a ne každému chutná. Obecně by se dalo říct, že jsou pouze dvě skupiny. Buď to někomu chutná a považuje to pak za kulinářskou lahůdku, nebo jsou to osoby, kterým kočka prostě nevoní a jíst ji nebudou. Nic mezitím není.

Pravda, pokud se peče vcelku, má zvláštní "vůni"...lehce mi připomíná pach halibuta. Ten si taky člověk nesplete.

Takže filety stahuju z kůže, a pak mě to jejich maso přijde jako lehce "našlehané" kuřecí prsa... Parazity jsem u nich moc nevídal,ale to asi bude pomalu nastejno: často lezou i ze svaloviny tresky obecné.

Zajímavost: Benn Wahl z Bakkanu nám na dotaz, kterou rybu má nejradši, řekl, že když si s kamarádama chtějí udělat "bene", koupí si právě kočku...

[citace]dedo145 napsal:

Kocka stazena z kuze je podle mne vybrana pochoutka.Za jeden den na Soroyi ,kdyz foukalo ,tak jsme se s Dorsakem schovali do Kocici zatoky a ulovili jich 14 ks nad 6 kg.Ty mensi jsme pousteli.Byl to nadherny zazitek a vecer jsme na skousku pripravili filety na panvici a moc nam chutnalo.Dufam ze Dorsak doplni nejake foto.A kdyz ne tak se tesim na nove fotky,protoze tam za par dni odjizdi[/citace]

Bojím se , že Doršák foto do konce víkendu nedá, jelikož odjel na lov Jeseterů.

Samozřejmě,že ji stahuju.Jím ji,většinou sám (ostatní odmítají),ale jsou lepší ryby.Třeba treska obecná,polak,....

[citace]ZM napsal:

Samozřejmě,že ji stahuju.Jím ji,většinou sám (ostatní odmítají),ale jsou lepší ryby.Třeba treska obecná,polak,....[/citace]

Já slyšel, že je to chutná ryba. Proč ji ostatní nejedí, kvůli vzhledu ...? Jak jí upravit? Díky

Nechutná jim.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!