Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 19°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 17°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Vlkouš – mořská kočka

« Předchozí 1 2 3 4 5 6
frisbee
29.12.2009 ID: 523848

Specializuje se někdo z vás na ně? Rád bych ji někdy chytil ve středním Norsku okolo Hitry. Podělíte se o zkušenosti?

V knížkách doporučují pruban s mušlema, ale prý už to není "IN". V jakých hloubkách je hledat a hlavně jak poznám na echolotu to správné mušlové místo???

Uvítám jakoukoliv osobní zkušenost.

0
Odpovědět
Norek
03.05.2012 ID: 1037114

To Doki: že má maso vynikající, je věc názoru a hlavně chuti. Nám víc chutná t. obecná nebo halibut. Vynikající maso má ďas (ten se ale nedá chytat cíleně) a okouník.

0

Odpovědět

ZM
04.05.2012 ID: 1037117

Souhlasím,také si nemyslím,že má maso vynikající.I když jsem ho vykuchal

okamžitě,filety marinoval v citronu,je to smraďoch.Výhodou citronu bylo,že z něj vylezlo několik hlístic,což chuti nepřidá...Ještě horší je po zmrazení. Ďas je jednička.

0

Odpovědět

Vojtko
04.05.2012 ID: 1037125

Ja mám skúsenosť, že mäsko je výborné, ale je potrebné čo najskôr vyfiletovať a hlavne ODSTRÁNIŤ KOŽU!!! S kožou je to hnusný SMRAĎOCH. Čistá fileta - môže byť.

0

Odpovědět

04.05.2012 ID: 1037128

Kocka stazena z kuze je podle mne vybrana pochoutka.Za jeden den na Soroyi ,kdyz foukalo ,tak jsme se s Dorsakem schovali do Kocici zatoky a ulovili jich 14 ks nad 6 kg.Ty mensi jsme pousteli.Byl to nadherny zazitek a vecer jsme na skousku pripravili filety na panvici a moc nam chutnalo.Dufam ze Dorsak doplni nejake foto.A kdyz ne tak se tesim na nove fotky,protoze tam za par dni odjizdi

0

Odpovědět

MifakM
04.05.2012 ID: 1037131

S kočkou je to tak napůl. Má velmi zvláštní maso a ne každému chutná. Obecně by se dalo říct, že jsou pouze dvě skupiny. Buď to někomu chutná a považuje to pak za kulinářskou lahůdku, nebo jsou to osoby, kterým kočka prostě nevoní a jíst ji nebudou. Nic mezitím není.

0

Odpovědět

Jan Kalanin
04.05.2012 ID: 1037133

Pravda, pokud se peče vcelku, má zvláštní "vůni"...lehce mi připomíná pach halibuta. Ten si taky člověk nesplete.

Takže filety stahuju z kůže, a pak mě to jejich maso přijde jako lehce "našlehané" kuřecí prsa... Parazity jsem u nich moc nevídal,ale to asi bude pomalu nastejno: často lezou i ze svaloviny tresky obecné.

Zajímavost: Benn Wahl z Bakkanu nám na dotaz, kterou rybu má nejradši, řekl, že když si s kamarádama chtějí udělat "bene", koupí si právě kočku...

0

Odpovědět

007krivanek
04.05.2012 ID: 1037136

[citace]dedo145 napsal:

Kocka stazena z kuze je podle mne vybrana pochoutka.Za jeden den na Soroyi ,kdyz foukalo ,tak jsme se s Dorsakem schovali do Kocici zatoky a ulovili jich 14 ks nad 6 kg.Ty mensi jsme pousteli.Byl to nadherny zazitek a vecer jsme na skousku pripravili filety na panvici a moc nam chutnalo.Dufam ze Dorsak doplni nejake foto.A kdyz ne tak se tesim na nove fotky,protoze tam za par dni odjizdi[/citace]

Bojím se , že Doršák foto do konce víkendu nedá, jelikož odjel na lov Jeseterů.

0

Odpovědět

ZM
04.05.2012 ID: 1037143

Samozřejmě,že ji stahuju.Jím ji,většinou sám (ostatní odmítají),ale jsou lepší ryby.Třeba treska obecná,polak,....

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
04.05.2012 ID: 1037186

[citace]ZM napsal:

Samozřejmě,že ji stahuju.Jím ji,většinou sám (ostatní odmítají),ale jsou lepší ryby.Třeba treska obecná,polak,....[/citace]

Já slyšel, že je to chutná ryba. Proč ji ostatní nejedí, kvůli vzhledu ...? Jak jí upravit? Díky

0

Odpovědět

ZM
05.05.2012 ID: 1037206

Nechutná jim.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.