Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vlkouš – mořská kočka

• Toto téma obsahuje celkem 84 odpovědí. Do diskuze (29 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZM a poslední změna proběhla před 12 roky a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 76. až 85. (celkem z 85)
  • Autor
    Norek
    Účastník
    (142 odpovědí)

To Doki: že má maso vynikající, je věc názoru a hlavně chuti. Nám víc chutná t. obecná nebo halibut. Vynikající maso má ďas (ten se ale nedá chytat cíleně) a okouník.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Souhlasím,také si nemyslím,že má maso vynikající.I když jsem ho vykuchal

okamžitě,filety marinoval v citronu,je to smraďoch.Výhodou citronu bylo,že z něj vylezlo několik hlístic,což chuti nepřidá…Ještě horší je po zmrazení. Ďas je jednička.

Vojtko
    Účastník
    (325 odpovědí)

Ja mám skúsenosť, že mäsko je výborné, ale je potrebné čo najskôr vyfiletovať a hlavne ODSTRÁNIŤ KOŽU!!! S kožou je to hnusný SMRAĎOCH. Čistá fileta – môže byť.

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (3572 odpovědí)

Kocka stazena z kuze je podle mne vybrana pochoutka.Za jeden den na Soroyi ,kdyz foukalo ,tak jsme se s Dorsakem schovali do Kocici zatoky a ulovili jich 14 ks nad 6 kg.Ty mensi jsme pousteli.Byl to nadherny zazitek a vecer jsme na skousku pripravili filety na panvici a moc nam chutnalo.Dufam ze Dorsak doplni nejake foto.A kdyz ne tak se tesim na nove fotky,protoze tam za par dni odjizdi

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

S kočkou je to tak napůl. Má velmi zvláštní maso a ne každému chutná. Obecně by se dalo říct, že jsou pouze dvě skupiny. Buď to někomu chutná a považuje to pak za kulinářskou lahůdku, nebo jsou to osoby, kterým kočka prostě nevoní a jíst ji nebudou. Nic mezitím není.

Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

Pravda, pokud se peče vcelku, má zvláštní “vůni”…lehce mi připomíná pach halibuta. Ten si taky člověk nesplete.

Takže filety stahuju z kůže, a pak mě to jejich maso přijde jako lehce “našlehané” kuřecí prsa… Parazity jsem u nich moc nevídal,ale to asi bude pomalu nastejno: často lezou i ze svaloviny tresky obecné.

Zajímavost: Benn Wahl z Bakkanu nám na dotaz, kterou rybu má nejradši, řekl, že když si s kamarádama chtějí udělat “bene”, koupí si právě kočku…

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

dedo145 napsal:

Kocka stazena z kuze je podle mne vybrana pochoutka.Za jeden den na Soroyi ,kdyz foukalo ,tak jsme se s Dorsakem schovali do Kocici zatoky a ulovili jich 14 ks nad 6 kg.Ty mensi jsme pousteli.Byl to nadherny zazitek a vecer jsme na skousku pripravili filety na panvici a moc nam chutnalo.Dufam ze Dorsak doplni nejake foto.A kdyz ne tak se tesim na nove fotky,protoze tam za par dni odjizdi

Bojím se , že Doršák foto do konce víkendu nedá, jelikož odjel na lov Jeseterů.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Samozřejmě,že ji stahuju.Jím ji,většinou sám (ostatní odmítají),ale jsou lepší ryby.Třeba treska obecná,polak,….

Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

ZM napsal:

Samozřejmě,že ji stahuju.Jím ji,většinou sám (ostatní odmítají),ale jsou lepší ryby.Třeba treska obecná,polak,….

Já slyšel, že je to chutná ryba. Proč ji ostatní nejedí, kvůli vzhledu …? Jak jí upravit? Díky

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Nechutná jim.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 76. až 85. (celkem z 85)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vlkouš – mořská kočka

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...