To : všichni sportovní rybáři. Toho vlkouše jsme opravdu netrápili, ale byla to kolegova první kočka a jeho i naše i reakce tomu odpovídala. Za to, že ji podsekl, nemohl. Video jsem sem umístil čistě z toho důvodu, abych deklaroval jejich bojovnost. Ale chápu i reakci pana Zapy, mám velmi podobný náhled na chování rybářů k rybám i přírodě vůbec. A plně souhlasím s jeho názorem na umrtvení ryby, speciálně kočky, ještě před vytažením na loď, tím se vše vyřeší. Ostatně ruku na srdce - setkávám se celkem pravidelně s tím, že někteří z nás ryby po vytažení na palubu pouze podříznou - odkrví - a osobně s tímto přístupem mám dost negativní zkušenosti, plno ryb je podříznutých nedostatečně, nejsou ještě mrtvé a po chvíli se začnou ve vaně házet. Osobně to řeším nejdříve ranou topůrkem dřevěného gafu - nebo něčím podobným - do hlavy, kdy dojde k usmrcení ryby a následně ji odkrvím. Chci-li rybu pustit zpět, snažím se ji vyháčkovat ještě ve vodě, aniž bych ji zvedal z vody. Že se mi někdy povede masakr díky podseknutí, není asi třeba rozvádět, komu se to nestává, nejezdí do Norska. A rybu podseklou za oko nemá cenu pouštět zpět, ať už má míru nebo ne. Minimálně se dá použít na živočišnou nástrahu.