Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vláčecí prut 30-40g na polaky

• Toto téma obsahuje celkem 61 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel jigin1 a poslední změna proběhla před 5 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 62)
  • Autor
    meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

A v čem je speciální?

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Je na polaky.

Můj kamarád má Shimano Speed Master 20-60g,270cm (starší) a to je pro mě ideální prut na tuto přívlač,myslím parametry.Délka se hodí k delším hodům a když chytáme na větší lodi.Já měl kratší,240cm a na 6m Kvaernu se mi kvůli vyšším bokům špatně vodila nástraha.Při tomto chytání u břehů ap nerad stojím,nechci být viděn.Co píše Rainer Korn? Měkká parabolická akce,20-50-60g.260cm. Já mu věřím,má nějaké zkušenosti. Jinak se dá chytat s lecčems,my kteří vyrostli na bambusech, víme své.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

O specifikacích prutů vhodných pro lov Poláků se tady diskutovalo dost hodně v starých diskusích.Každý mněl jiné poznatky a vyhovovalo mu něco jiného.Proto jsme se snažili dát něco do hromady a navrhnout vhodný prut .Jen chci upozornit,že s jinými prutami lovíme na podmořských horách a s jinými ne mělčinách.O tom jsme tady už psali hodně.Jeden celý rok jsme se věnovali inlajnovým vláčakům a hned se to zavrhlo, jako na vláčení nevhodné a stále se vyrábějí…Byl jsem jedním s prvních v ČSSR ,kdo v roce 1989 mohl na závodech otestovat inlajnový match prut na plavanou a těch nevýhod bylo tolik ,že po pár letech to šlo do kytek…Rainer ty spcifikace napsal správně.Proč proto rybářům neulehčít výběr prutů ,aby si mohli vybrat,z těh stovek značek a vzorů😁😁.Největší problém je ten ,že zhruba každé dva roky firmy mění vzory prutů a když nějaký pak zlomíte,tak nemáte šanci sehnat díl.Momentálně mám doma 15 spodků na které už neseženu horný díl.

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

pro jigin1- v čem je prut na polaky speciální? Stavitelé prutů blanky dělají či kupují?

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

pro ZM- to jako, že  s ním na štiky a candáty nesmím? To mi na ten prut nebudou brát, nebo, že jejich zdolávání bude tak odlišné, že s prutem křápnu do keře se slovy:to je hnusná chytačka, ten prut je dobrý jen na polaky.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Ale kluci,zacházíte do pitomostí…taky ze specialnymi pruty na kapry se dají chytat i oukleje…😂😂😂jinak pro jagerhanze jsem jedním ze sponzorů akce pro dětičky na Veilhomenu,tak sto procent budou mít všichni  možnost vyzkoušet si moje produkty.Aquantic team, jsme asi jediný mořský tým v ČR s vlastní klubovnou ,dílnou a půjčovnou. Podílíme se přímo na testování a vývoji některých produktů jedné Německé firmy proto jsme docela aktivní v novinkách.Jinak nikoho to z nás neživí je to jen profi koníček…Můžete nás potkávat na různých akcích ,tak se přijeďte v sobotu 6.4. podívat na Československý sraz mořského rybolovu do Plzně a tam to můžeme u piva prodiskutovat.Jinak taky by jsem vás chtěl poznat osobně.Za ty léta se už hodně tady poznáme osobně.  ze spousta klukami jsem si společně zarybařili v Norsku..

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Meky ,Blanky se v Čechách nevyrábějí…Danné firmě jsem zadal přesnou parabolickou charakteristiku ,velikost a rozmístění oček,délku rukojeti, sedlo a typ blanku který chci použít…povedlo se a za dva roky byl prut na světě..základ se dělal v Číně.Další podmínka aby byl do 2tis.czk……Honza Dufek ,taky letos spustil vlastní sérii prutů a představoval ji na For fishingu v Praze…takže nejsem ani prvý ani posledný…

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Když se Tě jasně zeptám, tak jsou to pitomosti.  Tak tu važ svoje byznysová slova o tom, že jsou pruty speciálně na polaky a je mi jedno do jaké míry jseš v tomto byznysu zapleten. Možná o to hůř, když jseš zastáncem takového názoru.

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Firmy jsou blbci, kteří neumí z blancu poskládat prut. Takže v blancu už vyjmečný nejseš, což jsem předpokládal, protože výroba blancu se amatérsky moc nedá.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

O specifikacích prutů vhodných pro lov Poláků se tady diskutovalo dost hodně v starých diskusích.Každý mněl jiné poznatky a vyhovovalo mu něco jiného.Proto jsme se snažili dát něco do hromady a navrhnout vhodný prut .Jen chci upozornit,že s jinými prutami lovíme na podmořských horách a s jinými ne mělčinách.O tom jsme tady už psali hodně.Jeden celý rok jsme se věnovali inlajnovým vláčakům a hned se to zavrhlo, jako na vláčení nevhodné a stále se vyrábějí…Byl jsem jedním s prvních v ČSSR ,kdo v roce 1989 mohl na závodech otestovat inlajnový match prut na plavanou a těch nevýhod bylo tolik ,že po pár letech to šlo do kytek…Rainer ty spcifikace napsal správně.Proč proto rybářům neulehčít výběr prutů ,aby si mohli vybrat,z těh stovek značek a vzorů😁😁.Největší problém je ten ,že zhruba každé dva roky firmy mění vzory prutů a když nějaký pak zlomíte,tak nemáte šanci sehnat díl.Momentálně mám doma 15 spodků na které už neseženu horný díl.

Ahoj kamaráde, co se ti nelíbylo na inline prutech? Já měl tady na test 2 modely a byl jsem moc spokojený.

sachlj
    Účastník
    (401 odpovědí)

Je zajímavé že všichni co mají pruty ode mně jsou zkušení Norci.. Koukal jsem do seznamu je tam jen jeden nováček😁😁…Kamarád dělá už spousta let mušáky, ale proč to dělá?, Když jsou obchody plné mušáků a ty jeho pod 20tis.nejdou.Pernamentně nestíhá vyrábět a to se stím neživí…Proč se píšou knížky a časáky o lovu kaprů????však je to nejpočetnější a nejlovenější ryba😁😁😁stačilo by napsat ,,je to hloupá a lehce ulovytelná ryba,,a nepotřebujete speciální nářadí a veškeré diskuse o kaprech je jen plácání do větru.😁😁Děda chytal celý život s tonkinami,táta s lipnami.

máš pravdu v tom, že se dnes vyrábí speciální pruty na specifické ryby..na každá druh rybačky..tak, proč ne speciál na jeden druh tresky pro lov z malé lodě ? určitě si to najde kupce a určitě budou spokojeni. grutuluji k nápadu a k výrobku..je dobré, že češi stále umí něco vyrobit na koleně a ne že se jen výroba zadá do číny…

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

pro ZM- to jako, že s ním na štiky a candáty nesmím? To mi na ten prut nebudou brát, nebo, že jejich zdolávání bude tak odlišné, že s prutem křápnu do keře se slovy:to je hnusná chytačka, ten prut je dobrý jen na polaky.

Ne,byl jsem jen přesný v názvu,jinak je to samozřejmě jedno.  Ale…specializaci se meze nekladou a když to někdo vyrábí,pojmenuje a kupuje se to,tak proč ne.Jsme zatím svobodní rybáři.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Michale čau,první jsem měl match prut online na závody,super akce, ale byl neskutečně náchylný na bordel na vodě.Hlavně chmíří z topolú a vrb bylo na palici.Po roce jsem to vzdal a přeočkovat jsem ho.Teď máme v týmu od Němců několik vláčecích inlajnů…výborný na pěříčka a vertikál.přívlač…nejsou vhodné pro smekací navijáky,jak mají malé nábéhové óčko z cívky do blanku,tak při navíjení prut dostane takovou nepříjemnou vibrací.S malým multíkem to nedělá…další nevýhoda je že šňůra natahuje do vnitřního blanku vodu a ta se pak hromadí v rukojeti.musel jsem vyvrtat malé dírky do spodu aby odtékala.problém že mám pak pořád mokré kalhoty…i přez očko teče voda na ruce a je to docela nepříjemné….přitom koncové má odtékací štěrbiny ale nestačí to….jinak říkám,perfektní akce supr zdolávání a odolnost…

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 8 měsíci uživatelem jigin1.
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Meky,ty Tvoje poslední odpovědi jsem nějak nepochopil….nevím co už mám více napsat jak jsem napsal😁😁chodíš vůbec na ryby?čím si posunul rybaření dál? Já nedělám reklamu nikde.Moje výrobky si musí najít zákazníka samé a jsem rád,že se jim to daří..příklad takové Flashjigi ,v roce 2011 jsem snimi získal 2 místo na výstavě v Brně a v klínil jsem se mezi 4 japonské firmy….V současné době s nimi loví rybáři ve13 státech …na to jsem hrdý😁😁a je dost možné že si chytal i ty snimi😁…je rozdíl mezi výrobci a překupníkmí…já když nejsem v práci tak trávím i 15 hodin v dílně a snažím se posunout dál….je tady spousta borců co dělají neskutečné věci a vážím si jejich práci…vím co za tím stojí, kolik pokusů a omylů..jedno co mně naučila ruční práce je jí si vážit a ohodnotit..nikdy od drobného výrobce nesmlouvám cenu, nebo vím co všechno za tím je a dokážu se vždy těšit nad Milošovími gumami,Hartyho a Romanovými pilkříkmi…a jinými …mají vždy  čestné místo v mojí dílně…

JanS
    Účastník
    (60 odpovědí)

<span style=”color: #000000; font-family: sans-serif; font-size: 12.8px;”>Ahoj, </span>

<span style=”color: #000000; font-family: sans-serif; font-size: 12.8px;”>chtěl bych vám všem poděkovat za příspěvky k tomuto tématu. Cílem bylo nechat se inspirovat názory zkušenějších před výběrem a koupí prutu vhodného pro lov polaků. Po předchozích třech návštěvách středního Norska se zdaleka necítím jako odborník na tuto krásnou rybu, proto jsem zvolil tuto cestu, jak si nechat poradit. Vašich názorů si vážím, ač ne se všemi souhlasím a některé reakce, obzvlášť na Jiginovy příspěvky, mi přišly zbytečně ostré. </span>

<span style=”color: #000000; font-family: sans-serif; font-size: 12.8px;”>Na začátku tohoto vlákna jsem popsal, co od prutu čekám.</span><span style=”color: #000000; font-family: sans-serif; font-size: 12.8px;”>Musím říct, že nejvíce přínosnou se ukázala návštěva veletrhu For Fishing, kde jsme si s kolegy „osahali“ tolik prutů, až nám z toho šla hlava kolem. Do nejužšího výběru se nakonec dostaly pruty od značek Daiwa a Savage Gear, i když výběr byl opravdu velký a podmínky našeho „výběrového řízení“ splňovaly modely více značek (musím zmínit alespoň Major Craft). Roli samozřejmě hrály i peníze. Když budu konkrétní, sobě jsem pořídil Savage Gear Salt CCS 260/7-28, svému začínajícímu synovi Daiwa Ninja Spin 240/10-30, a moji kolegové se rozhodli pro Daiwa Ballistic X-spin 240/10-30 a Savage Gear MPP2 251/12-35. </span>

<span style=”color: #000000; font-family: sans-serif; font-size: 12.8px;”>Do našeho odjezdu na Mausund (za 125 dní) je určitě otestujeme v domácích podmínkách (dolní Labe, Ohře, Nechranice), ač tloušť či bolen se svou bojovností polakům rovnat nemohou </span><span style=”color: #000000; font-size: 12.8px;”><span style=”font-family: Wingdings;”>:-)</span></span><span style=”color: #000000; font-family: sans-serif; font-size: 12.8px;”> </span>

<span style=”color: #000000; font-family: sans-serif; font-size: 12.8px;”>Přeji vám všem hodně krásných zážitků nejen v Norsku a nejen u vody, a děkuji za čas, který jste věnovali tomuto tématu. </span>

<span style=”color: #000000; font-family: sans-serif; font-size: 12.8px;”>Honza</span>

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 62)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vláčecí prut 30-40g na polaky

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...