Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vláčecí prut 30-40g na polaky

• Toto téma obsahuje celkem 61 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel jigin1 a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 62)
  • Autor
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Taky názor…když se dělají speciály na kapry,sumce,pstruhy,candáty,štiky,bassy a nevím jěště na co,tak proč by nemohl být speciál na polaky??….sám mám 6 shimman a 2 daivy a ani jeden mi nevyhovoval…jezdím 4krát ročně do Norska na polaky a za ty léta jsem toho už fakt vyzkoušel…a po pravdě vybrat si z cca 200 přívlačáků od shimmana a daivy je fest těžké…proto jsem postavil speciál a zatím jsou všichni spokojeni…při lovu umíme vyselektovat technikou že až 95% ryb jsou Poláci,tak proto si myslím že speciál je na místě…

Pepek Blahu
    Účastník
    (30 odpovědí)

Dle osobní zkušenosti ti doporučuji tento. Mám ho dva roky a nedám na něj dopustit. Má křížově vinutý blank do zmijovky. Na sluníčku se budeš kochat, že držíš v ruce rybářský šperk. Má citlivou špici a velmi zajímavou cenu 2049,-kč. Zátěž je přesně, jak potřebuješ, snese max 50g hlavičky, ale nejlépe se cítí 20-40g zátěží. http://www.topfishing.eu/ninja-spin-2-4m-50-100g-dvoudil.html Pokud bys chtěl investovat více peněž, tak tyto dva jsou extra třída… http://www.topfishing.eu/vyhledavani/vyhledej.htm?search=prut+ballistic&x=0&y=0

Mám ochytanou tu Ninju a je to fantastický prut. Nejen na polaky, ale na všechno.

sachlj
    Účastník
    (401 odpovědí)

Domnívám se, že těžko se bude hledat konkurence prutu Sportex Kev Spin 2403

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

20-40 gr je tak na děti polaků,  pokud potřebuješ otočit tak 85cm polaka ,tak jseš v koncích

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

20-40 gr je tak na děti polaků, pokud potřebuješ otočit tak 85cm polaka ,tak jseš v koncích

Ahoj. Mam Westin 8 15-45 g a je s nim parada chytat polaky 85++super akce prutu. S tvrdsim co mam od Daiwa tak to neni uplne ono

sachlj
    Účastník
    (401 odpovědí)

Pokud polámu Sportex tak pověsím rybařinu na hřebík..To co zvládne mrsknout do vody není to co dokáže s rybou na prutu..mám na kapry od Sportexu legendu f.b.c. a to jsou pruty se kterými se vytáhlo několik dvoumetrových sumců. Ne já ale při testech na Slovensku. Nicméně je poprvé vytáhnu a smočím řekněme 13.4. a snad se zadaří nějakou pěknou rybu vytáhnout. Poreferuji..a pokud mi protočí 85cm penn slammer a přetrhne pletenku a owner trojhák tak pak jo…dám za pravdu..won totiž ten prut byl právě na tresky chytané na gumy z mola udělanej..pro němce na balt.. https://issuu.com/jonylarri/docs/sportex_catalogue_2009/9

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 8 měsíci uživatelem sachlj.
    meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Jo to stačí, ale ne například do chaluh. Velkou rybu vytáhneš i na pstruhařský prut, ale musíš mít prostor a ten na moři vždy nemáš.

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Všeobecně lze říct, že čím lehčí cajk, tím lepší zážitek pro rybáře, ale to nemusí platit o úspěšnosti rybolovu

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 8 měsíci uživatelem meky.
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Ice: samozřejmě že vyrábět pruty na polaky je totální blbost. Dnes se vyrábí tak pestrá škála prutů od mnoha a mnoha výrobců, že si musí každý,jemu vyhovující prut na 100% vybrat.Navíc polak není zas až tak specifická ryba,která by měla vyžadovat speciální přístup,natož speciální prut. Konkrétně z lovu  polaka,nejsnáze a nejběžněji chytané ryby v Norsku, se zde snaží dělat doslova vědu. Polak je právě naopak rybou,která se nechá chytat na běžně používané vláčecí pruty od jakéhokoliv výrobce naprosto bez problému. V tomto případě se spíše jedná o nějakou obchodní strategii, zaměřenou pouze na neznalé,kteří uvěří tomu,že lovu polaků je složitý a tento prut  nutně potřebují. Je ale samozřejmě věcí výrobce jaký obchoní tah volí a jak výrobek uvádí na trh. Konkurence je velká a třeba bude tato taktika zaměřená na naivitu kupujícího úspěšná…

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Je zajímavé že všichni co mají pruty ode mně jsou zkušení Norci.. Koukal jsem do seznamu je tam jen jeden nováček😁😁…Kamarád  dělá už spousta let mušáky, ale proč to dělá?, Když jsou obchody plné mušáků a ty jeho pod 20tis.nejdou.Pernamentně nestíhá vyrábět a to se stím neživí…Proč se píšou knížky a časáky o lovu kaprů????však je to nejpočetnější a nejlovenější ryba😁😁😁stačilo by napsat ,,je to hloupá a lehce ulovytelná ryba,,a nepotřebujete speciální nářadí a veškeré diskuse o kaprech je jen plácání do větru.😁😁Děda chytal celý život s tonkinami,táta s lipnami.My jsme vycvičení s osmdesátych let,když jsme si museli spousta věcí sami vyrábět nic se nedalo koupit .Ak si chtěl uspět na závodech musel jsi si upravovat pruty,háčky a pořád něco vymýšlet.Proč jsou Češi a Slováci nejúspěšnější závodníci v rybaření???Protože nestačí si vše jenom nakoupit v obchodech,ale je ktomu třeba přidat i svou vlastní  práci a kumšt.Sám jsem 25 let závodil a rybařím od 1978.To platí i v mořském rybolove.Trend poslední doby je specializovat se na konkrétny druh ryby a k tomu přispůsobovat náčiní a nástrahy.Taky jsme jezdili na začátku jen s pilkrami a pěříčkami a lovili naslepo a dnes???To ,na jaké specializace se připravují popřední rybářské firmy se nám ani nesní..trochu do toho vidím, ale s klasickým rybařením to už nebude mít co společného…V ČR je spousta skvělých drobných výrobců,kteří nikde nedělají reklamu a jsou ve světě pojem😁😁jinak ty poznatky o lovu polaků, jsme rozebírali tak před deseti rokami tady na webech,tak už se všechno opakuje a asi nic nového se v nejbližší době neobjeví.To neznamená aby se o polácích nepsalo😁..toď vše

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Máš svého koníčka  a nikdo ti ho zakazovat nechce. Zkoumej si co chceš a piš si o čem chceš. Ostatně i Jára Cimrman  vedl v obci Liptákov svůj vlastní vědecký výzkum a je to hezké, humorné počtení. Jen mám obavy, že Tvoji náročnou,dlouholetou práci a vědecké závěry na kusy rozmetá parta malých dětí, která přijede na Veiholmen se svými pruty na které v Čechách chytají okouny  štiky. Sám podnikám, proto i tobě přeji co nejvíce prodaných, tebou vyvynutých prutů na polaky …. (-:

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Tvl Hanzi … soutěžíš s nesprávnou osobou 😀 Celkem chápu co chceš sdělit, ale zkus se na to podívat z Jiginovy perspektivy -> léta jezdí středozápad a ještě se v 80% pobytu stará o nováčky a učí základy několik posádek lodí najednou. Pro tuhle komunitu rybářů je i 65cm polak úžasný zážitek(y) a zápas(y). Pokud tyhle lidičky naučí jak je chytat opakovaně, tak je pro ně guru oprávněně. Učit nováčky je mimořádně namáhavý a za mě respekt – já bych z nich zešílel a o ni ze mě taky. Stejně tak si myslím, že pokud loví jen jedním způsobem na víceméně jenom typu místa a za víceméně stejných podmínek, tak se dá celkem snadno definovat požadavek na „ideální vybavení“ – tj. lze v pohodě říct o nějakém prutu, že je to speciál „na polaky do trav“. Že se skoro neliší od klacku na štiky … no nic … ať žije lov polaků velikosti do akvárka a jiných nástražních rybiček 😀

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Ahoj Miloši.

Promiň ale prut na polaky mi bude vždy a všude kde o něm uslyším, vyvolávat úsměv ve tváři….

Ty nejznámější světové značky mají po celém světe celé týmy stejně spičkových testovacích profesionálních rybářů a celé týmy inženýrů a vývojářů,včetně špičkově vybavených laboratoří. Těžko uvěřit tomu,že by se mezi nimi nenašel prut vhodný k lovu polaků.

Ale nic proti tomu,každý si může vyvíjet a zkoumat co chce a nic mi do toho není. To jestli učí nováčky je také jeho věc,možná dokonce záliba.

Takže s nikým nesoutěžím,jen mě prut na polaky mírně řečeno zaujal,částečně i pobavil a proto jsem si neodpustil k němu napsat pár řádek .

Měj se Honza.

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Že někdo staví pruty je jeho věc, ale tvrdit, že jsou určeny pouze na nějakou rybu je jeho prodejní tah. Když tomu někdo věří, tak ať je kupuje i za tu vysokou cenu, protože víra tvá tě uzdraví.  Mě by spíše u těchto samo-malo-výrobců zajímalo, zda si vyrábí i blancy.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

No vidíte a tom to je.Pro mně je taky jezdit suv-ečkami po městě totálně blbost a vyrábí se.Když opadne zájem o polakové pruty,tak se projekt pohřbí a jde se dál.😁😁vemte si takový ultralight spinning u nás,není úchylné chytat 10cm rybičky vláčením?a předse se uchytil na trhu… u nás je běžné ,že když něco nového vypustí na trh,tak se hned najde opozice a to je dobře, to posouvá lidstvo dál…jen budete asi nemile překvapení…Pokud mám správně informace,tak jedna zahraniční firma už speciály na polaky připravuje a v nejbližší době se to ,asi objeví jako novinka na trhu.Když si to najde své zákazniky,tak proč to nevyrábět?Jen jsem zvědav, jak jim budete psát,že je to pitomost😂😂😂Hol biznis je biznis

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 62)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Vláčecí prut 30-40g na polaky

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...