Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Vláčecí prut 30-40g na polaky
- Toto téma obsahuje celkem 61 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel jigin1 a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#300771 3.9.2018 v 15:57
Taky názor…když se dělají speciály na kapry,sumce,pstruhy,candáty,štiky,bassy a nevím jěště na co,tak proč by nemohl být speciál na polaky??….sám mám 6 shimman a 2 daivy a ani jeden mi nevyhovoval…jezdím 4krát ročně do Norska na polaky a za ty léta jsem toho už fakt vyzkoušel…a po pravdě vybrat si z cca 200 přívlačáků od shimmana a daivy je fest těžké…proto jsem postavil speciál a zatím jsou všichni spokojeni…při lovu umíme vyselektovat technikou že až 95% ryb jsou Poláci,tak proto si myslím že speciál je na místě…
#301370 25.9.2018 v 13:24Dle osobní zkušenosti ti doporučuji tento. Mám ho dva roky a nedám na něj dopustit. Má křížově vinutý blank do zmijovky. Na sluníčku se budeš kochat, že držíš v ruce rybářský šperk. Má citlivou špici a velmi zajímavou cenu 2049,-kč. Zátěž je přesně, jak potřebuješ, snese max 50g hlavičky, ale nejlépe se cítí 20-40g zátěží. http://www.topfishing.eu/ninja-spin-2-4m-50-100g-dvoudil.html Pokud bys chtěl investovat více peněž, tak tyto dva jsou extra třída… http://www.topfishing.eu/vyhledavani/vyhledej.htm?search=prut+ballistic&x=0&y=0
Mám ochytanou tu Ninju a je to fantastický prut. Nejen na polaky, ale na všechno.
#306494 27.3.2019 v 10:43Domnívám se, že těžko se bude hledat konkurence prutu Sportex Kev Spin 2403
#306502 27.3.2019 v 13:0520-40 gr je tak na děti polaků, pokud potřebuješ otočit tak 85cm polaka ,tak jseš v koncích
#306505 27.3.2019 v 13:3620-40 gr je tak na děti polaků, pokud potřebuješ otočit tak 85cm polaka ,tak jseš v koncích
Ahoj. Mam Westin 8 15-45 g a je s nim parada chytat polaky 85++super akce prutu. S tvrdsim co mam od Daiwa tak to neni uplne ono
#306507 27.3.2019 v 13:38Pokud polámu Sportex tak pověsím rybařinu na hřebík..To co zvládne mrsknout do vody není to co dokáže s rybou na prutu..mám na kapry od Sportexu legendu f.b.c. a to jsou pruty se kterými se vytáhlo několik dvoumetrových sumců. Ne já ale při testech na Slovensku. Nicméně je poprvé vytáhnu a smočím řekněme 13.4. a snad se zadaří nějakou pěknou rybu vytáhnout. Poreferuji..a pokud mi protočí 85cm penn slammer a přetrhne pletenku a owner trojhák tak pak jo…dám za pravdu..won totiž ten prut byl právě na tresky chytané na gumy z mola udělanej..pro němce na balt.. https://issuu.com/jonylarri/docs/sportex_catalogue_2009/9
#306517 27.3.2019 v 14:56Jo to stačí, ale ne například do chaluh. Velkou rybu vytáhneš i na pstruhařský prut, ale musíš mít prostor a ten na moři vždy nemáš.
#306518 27.3.2019 v 14:56#306519 27.3.2019 v 15:17Ice: samozřejmě že vyrábět pruty na polaky je totální blbost. Dnes se vyrábí tak pestrá škála prutů od mnoha a mnoha výrobců, že si musí každý,jemu vyhovující prut na 100% vybrat.Navíc polak není zas až tak specifická ryba,která by měla vyžadovat speciální přístup,natož speciální prut. Konkrétně z lovu polaka,nejsnáze a nejběžněji chytané ryby v Norsku, se zde snaží dělat doslova vědu. Polak je právě naopak rybou,která se nechá chytat na běžně používané vláčecí pruty od jakéhokoliv výrobce naprosto bez problému. V tomto případě se spíše jedná o nějakou obchodní strategii, zaměřenou pouze na neznalé,kteří uvěří tomu,že lovu polaků je složitý a tento prut nutně potřebují. Je ale samozřejmě věcí výrobce jaký obchoní tah volí a jak výrobek uvádí na trh. Konkurence je velká a třeba bude tato taktika zaměřená na naivitu kupujícího úspěšná…
#306528 27.3.2019 v 22:52Je zajímavé že všichni co mají pruty ode mně jsou zkušení Norci.. Koukal jsem do seznamu je tam jen jeden nováček😁😁…Kamarád dělá už spousta let mušáky, ale proč to dělá?, Když jsou obchody plné mušáků a ty jeho pod 20tis.nejdou.Pernamentně nestíhá vyrábět a to se stím neživí…Proč se píšou knížky a časáky o lovu kaprů????však je to nejpočetnější a nejlovenější ryba😁😁😁stačilo by napsat ,,je to hloupá a lehce ulovytelná ryba,,a nepotřebujete speciální nářadí a veškeré diskuse o kaprech je jen plácání do větru.😁😁Děda chytal celý život s tonkinami,táta s lipnami.My jsme vycvičení s osmdesátych let,když jsme si museli spousta věcí sami vyrábět nic se nedalo koupit .Ak si chtěl uspět na závodech musel jsi si upravovat pruty,háčky a pořád něco vymýšlet.Proč jsou Češi a Slováci nejúspěšnější závodníci v rybaření???Protože nestačí si vše jenom nakoupit v obchodech,ale je ktomu třeba přidat i svou vlastní práci a kumšt.Sám jsem 25 let závodil a rybařím od 1978.To platí i v mořském rybolove.Trend poslední doby je specializovat se na konkrétny druh ryby a k tomu přispůsobovat náčiní a nástrahy.Taky jsme jezdili na začátku jen s pilkrami a pěříčkami a lovili naslepo a dnes???To ,na jaké specializace se připravují popřední rybářské firmy se nám ani nesní..trochu do toho vidím, ale s klasickým rybařením to už nebude mít co společného…V ČR je spousta skvělých drobných výrobců,kteří nikde nedělají reklamu a jsou ve světě pojem😁😁jinak ty poznatky o lovu polaků, jsme rozebírali tak před deseti rokami tady na webech,tak už se všechno opakuje a asi nic nového se v nejbližší době neobjeví.To neznamená aby se o polácích nepsalo😁..toď vše
#306529 28.3.2019 v 4:12Máš svého koníčka a nikdo ti ho zakazovat nechce. Zkoumej si co chceš a piš si o čem chceš. Ostatně i Jára Cimrman vedl v obci Liptákov svůj vlastní vědecký výzkum a je to hezké, humorné počtení. Jen mám obavy, že Tvoji náročnou,dlouholetou práci a vědecké závěry na kusy rozmetá parta malých dětí, která přijede na Veiholmen se svými pruty na které v Čechách chytají okouny štiky. Sám podnikám, proto i tobě přeji co nejvíce prodaných, tebou vyvynutých prutů na polaky …. (-:
#306533 28.3.2019 v 8:56Tvl Hanzi … soutěžíš s nesprávnou osobou 😀 Celkem chápu co chceš sdělit, ale zkus se na to podívat z Jiginovy perspektivy -> léta jezdí středozápad a ještě se v 80% pobytu stará o nováčky a učí základy několik posádek lodí najednou. Pro tuhle komunitu rybářů je i 65cm polak úžasný zážitek(y) a zápas(y). Pokud tyhle lidičky naučí jak je chytat opakovaně, tak je pro ně guru oprávněně. Učit nováčky je mimořádně namáhavý a za mě respekt – já bych z nich zešílel a o ni ze mě taky. Stejně tak si myslím, že pokud loví jen jedním způsobem na víceméně jenom typu místa a za víceméně stejných podmínek, tak se dá celkem snadno definovat požadavek na „ideální vybavení“ – tj. lze v pohodě říct o nějakém prutu, že je to speciál „na polaky do trav“. Že se skoro neliší od klacku na štiky … no nic … ať žije lov polaků velikosti do akvárka a jiných nástražních rybiček 😀
#306539 28.3.2019 v 10:16Ahoj Miloši.
Promiň ale prut na polaky mi bude vždy a všude kde o něm uslyším, vyvolávat úsměv ve tváři….
Ty nejznámější světové značky mají po celém světe celé týmy stejně spičkových testovacích profesionálních rybářů a celé týmy inženýrů a vývojářů,včetně špičkově vybavených laboratoří. Těžko uvěřit tomu,že by se mezi nimi nenašel prut vhodný k lovu polaků.
Ale nic proti tomu,každý si může vyvíjet a zkoumat co chce a nic mi do toho není. To jestli učí nováčky je také jeho věc,možná dokonce záliba.
Takže s nikým nesoutěžím,jen mě prut na polaky mírně řečeno zaujal,částečně i pobavil a proto jsem si neodpustil k němu napsat pár řádek .
Měj se Honza.
#306540 28.3.2019 v 10:19Že někdo staví pruty je jeho věc, ale tvrdit, že jsou určeny pouze na nějakou rybu je jeho prodejní tah. Když tomu někdo věří, tak ať je kupuje i za tu vysokou cenu, protože víra tvá tě uzdraví. Mě by spíše u těchto samo-malo-výrobců zajímalo, zda si vyrábí i blancy.
- Odpověď byla upravena před 5 roky a 8 měsíci uživatelem meky.
#306544 28.3.2019 v 11:11No vidíte a tom to je.Pro mně je taky jezdit suv-ečkami po městě totálně blbost a vyrábí se.Když opadne zájem o polakové pruty,tak se projekt pohřbí a jde se dál.😁😁vemte si takový ultralight spinning u nás,není úchylné chytat 10cm rybičky vláčením?a předse se uchytil na trhu… u nás je běžné ,že když něco nového vypustí na trh,tak se hned najde opozice a to je dobře, to posouvá lidstvo dál…jen budete asi nemile překvapení…Pokud mám správně informace,tak jedna zahraniční firma už speciály na polaky připravuje a v nejbližší době se to ,asi objeví jako novinka na trhu.Když si to najde své zákazniky,tak proč to nevyrábět?Jen jsem zvědav, jak jim budete psát,že je to pitomost😂😂😂Hol biznis je biznis
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Vláčecí prut 30-40g na polaky