Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 270 odpovědí. Do diskuze (56 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 271)
  • Autor
    berny72
    Účastník
    (208 odpovědí)

Ahoj kluci,

gratujuju k úlovkům, je to super, že se dá lovit i v takhle extrémních podmínkách.

Doufám, že nám bude taky přáno a dostaneme se příští týden na vodu.

Budeme mít i místo v autě, dnes mi to jeden kolega zrušil.

Kdyby měl tedy někdo zájem, může s námi v pátek vyrazit na Veiholmen !!!

berny72
    Účastník
    (208 odpovědí)

Ještě bych se chtěl vrátit k údajnému hájení okouníků,

informace mi hledal kamarád Nor přímo na stránkách Norského rybářského institutu a žádnou takovou informaci nenašel.

Rád bych tedy požádal o upřesnění, kde je to možné dohledat.

Díky za info.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Ten kamarad nor i vsichni ostatni si to muze  docist zde: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Fredete-arter

Okounik se nesmi chytat (s vyjimkou na “jukse” – viz obrazek) 1.6.-31.8. od 62. rovnobezky nahoru. To je zhruba Maloy – pod Alesundem

Ted je chraneny halibut 20.12.-31.3. taky od 62. rovnobezky nahoru

a morsky das 20.12.-20.5.  od 64 rovnobezky nahoru (zhruba Linesoya)

Pokud tyto ryby v dobe hajeni chytite, neni to trestne, ale nemeli byste je cilene chytat.

berny72
    Účastník
    (208 odpovědí)

Děkuji Janko za vyčerpávající informace. Okouník teď tedy hájený není. Chlapci na Veiholmenu mohou být v klidu 🙂

Bowhunter
    Účastník
    (242 odpovědí)

Tak zimní výprava je pomalinku za námi .Opět hodnotím lokalitu na Veiholmenu jako místo kde neexistuje období kdy by se nedalo jet na ryby.
    Počasí hodnotím v tomto týdnu jako rozfoukané ale i tak nám dovolilo dostat se na hloubky a také vyzkoušet mělčiny.Jako nástrahu jsme vyzkoušeli ZOOMY Big Critter Craw napodobující obsah žaludku tresek obecných které po minulých zkušenostech byly plné krabů a blešivců atd .
    Tato strategie se celkem vydařila a přinesla ovoce v podobě krásných zlatých tresek obecných z chaluch.Na hloubkách jsme z obecňačkama moc štěstí neměli
    Po ujištění odborníků na Norsko že okouník v této době a této lokalitě NENÍ hájen jsme vyzkoušeli jejich lov na hloubkách .Byli jsme překvapeni jak jemné záběry od okouníků přicházely .Vzhledem k tomu že jsme na tento lov použili pouze manuální navijáky byly naše úlovky tvrdě vydřeny .Okouníci se začali objevovat od hloubek 200 m a níže .I poslední den byl korunován úspěchem v podobě krásných  “rudochů ” a semtam se pověsil žralok sleďový  .
    Vzhledem k tomu že jsme na zimní termín jeli jen z duvodu abstinenčních příznaků po rybařině tak odjíždíme maximálně spokojeni ale i tak  už ted zase spřádáme strategie na letní termín .
    Loučíme se Martin a Zdenek

• Odpověď byla upravena před 6 roky a 9 měsíci uživatelem Bowhunter.
    Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

Super report a jsem rád, že je i v tuto dobu Veiholmen v plném proudu. Klidnou cestu domů borci.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Ten kamarad nor i vsichni ostatni si to muze docist zde: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Fredete-arter Okounik se nesmi chytat (s vyjimkou na „jukse“ – viz obrazek) 1.6.-31.8. od 62. rovnobezky nahoru. To je zhruba Maloy – pod Alesundem Ted je chraneny halibut 20.12.-31.3. taky od 62. rovnobezky nahoru a morsky das 20.12.-20.5. od 64 rovnobezky nahoru (zhruba Linesoya) Pokud tyto ryby v dobe hajeni chytite, neni to trestne, ale nemeli byste je cilene chytat.

Jani neni to obracene, ze se nesmi lovit od 1.9 do 1.6 ???

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

hmmmmm .. kdo umi norsky??

Nord for 62°N er det forbudt å fiske uer, med unntak av fiske med jukse fra og med 1. juni til og med 31. august.

Kdyz to tak rikas… , podle ceskeho pravopisu by tam mela byt carka navic  …  ja se radsi zeptam 🙂

Ale Bowhunter o kousek vys psal, ze ho “odbornici na Norsko” ujistili… tak mozna ti odbornici budou vedet vic  …

Hombre75
    Účastník
    (279 odpovědí)

Dnes jsem to zjišťoval u místních rybářů (jsem v Norsku 🙂 ) a všichni mi potvrdili, že se lovit smí. Omezení se týká pouze velkých rybářských lodí.

D

berny72
    Účastník
    (208 odpovědí)

Pokud ho nyní vykupují ve Fishfabrik ve Veiholmenu od profi rybářů, což mi potvrdil dnes Thomas Adler(dlouholetý zaměstnanec podniku) tak opravdu hájený není. tečka,konec! 🙂

cenda
    Účastník
    (188 odpovědí)
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Já osobně se přikláním k tomu, že správně je “zákaz cíleného lovu platí od 1.9 do 31.5.” Je to podle mě i logické. Tato ryba je živorodá. Doba páření je od října do listopadu a tře se v dubnu až červnu.  Z toho lze odvodit kdy je efektivní její hájení a proč je tak dlouhé.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Tak informace primo od pramene :

Hi

This rule means that you can fish redfish (uer) with any type of hook the whole year. In the period from 1. June to 31. August it is forbidden to catch redfish with all gear except handheld hooks.

vennlig hilsen/regards
    Olav Lekve
    kommunikasjonsstaben i Fiskeridirektoratet
    the communication office, Directorate of fisheries
    Tlf.: +47 55 23 80 00 / <span style=”font-size: medium;”>+47 800 30 179 </span>
    E-post / Email:
    postmottak@fiskeridir.no

http://www.fiskeridir.no

Toto pravidlo znamená, že můžete okounika (uer) lovit s jakýmkoli hákem po celý rok.V období od 1. června do 31. srpna je zakázáno lovit okouniky se všemi lovnými zařízeními, s výjimkou ručních háčků.

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

Děkujeme paní Janko, konečně slovo chlapa 🙂

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Tak to jsem z toho jelen. Kazdy rika neco jineho.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 271)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...