Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Veiholmen 2018
- Toto téma obsahuje celkem 270 odpovědí. Do diskuze (56 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#297297 17.6.2018 v 15:03
Další foto je ukázka, jak to vypadá, když jde kolem nor a vidí mě kuchat platýse. To, že jsem si jej chtěla nechat v celku jsem ani říct nestihla 😀 ale věřím, že jsem si počínala jako kopyto. Vzal mi fileťák, a za tři vteřiny bylo!
Bohužel se má kazit počasí, takže teď trochu spánku a vyjedeme s Oťasem na noc. Příliv máme kolem třetí, tak nám držte palce 🙂
#297318 17.6.2018 v 19:42Terko, držím a přeji parádní lov!!! 😉
#297336 18.6.2018 v 5:01Ahoj Terko, pořádně si to užij a pozdravuj naše kamarády. Snad se vám počasí vyvede.
#297396 19.6.2018 v 19:48Tak jsme se v sobotu vrátili z Veiholmenu a dal jsem se trochu dohromady a tak napíšu pár řádků. Cesta tam v pohodě. V Oslu 32 stupňů, tam jsme proclili nad limit alkoholu a jelo se na sever. To cesta zpátky byla složitější. Vichřice, déšť ,ale žádná kontrola- v Norsku. Ovšem v Německu se to u Hamburgu podělalo a zpoždění tři hodiny bylo na světě. Veiholmen- letos jsme tam byly s partou podruhý a opět parádní rybařina a jak už se tu několikrát psalo, lovná místa kousek od baráku. To po hříchu moc rybářů nevyužívá a myslí si čím dále, tak tím větší ryby- omyl. To, že jsme nejezdili moc daleko potvrzuje naše spotřeba za 14 dnů 50l benzínu. Počasí jsme měli dobré, ale ideální nebylo. Vítr foukal každý den z jiné strany a tak nám trochu trvalo než jsme se zorientovali. Pak hodně nízké oblačnosti a docela velké vlny, ale dalo se. Ideál polojasno a vítr 3-5ms snad jednou- na chvilku. Ubytování- apartmán nad filetárnou dostatečně veliký. Sice po schodech, ale pro tři kusy paráda. Wifi už i tam funguje- konečně. Nepřítomnost televize nám vyhovovala a studenou chodbu jsme využívali na odležení filetů ve slané vodě- to bylo super. Nefunkční baterie ve sprše byla vyměněna téměř ihned po nahlášení. A taky musím napsat , že se správce po celou dobu pobytu o nás staral na jedničku. Zítra pokračování- jdu koukat na fotbal.
#297434 20.6.2018 v 12:28Tak jsme se v sobotu vrátili z Veiholmenu a dal jsem se trochu dohromady a tak napíšu pár řádků. Cesta tam v pohodě. V Oslu 32 stupňů, tam jsme proclili nad limit alkoholu a jelo se na sever. To cesta zpátky byla složitější. Vichřice, déšť ,ale žádná kontrola- v Norsku. Ovšem v Německu se to u Hamburgu podělalo a zpoždění tři hodiny bylo na světě. Veiholmen- letos jsme tam byly s partou podruhý a opět parádní rybařina a jak už se tu několikrát psalo, lovná místa kousek od baráku. To po hříchu moc rybářů nevyužívá a myslí si čím dále, tak tím větší ryby- omyl. To, že jsme nejezdili moc daleko potvrzuje naše spotřeba za 14 dnů 50l benzínu. Počasí jsme měli dobré, ale ideální nebylo. Vítr foukal každý den z jiné strany a tak nám trochu trvalo než jsme se zorientovali. Pak hodně nízké oblačnosti a docela velké vlny, ale dalo se. Ideál polojasno a vítr 3-5ms snad jednou- na chvilku. Ubytování- apartmán nad filetárnou dostatečně veliký. Sice po schodech, ale pro tři kusy paráda. Wifi už i tam funguje- konečně. Nepřítomnost televize nám vyhovovala a studenou chodbu jsme využívali na odležení filetů ve slané vodě- to bylo super. Nefunkční baterie ve sprše byla vyměněna téměř ihned po nahlášení. A taky musím napsat , že se správce po celou dobu pobytu o nás staral na jedničku. Zítra pokračování- jdu koukat na fotbal.
Harty proč necháváš filety odležet ve slané vodě? – Zbaví se tím přebytečné vody nebo to má jiný důvod?
#297444 20.6.2018 v 16:39pokračování: Dál musím pochválit novou lávku k molu a že chlapi posekali trávu. Je vidět že se snaží, ale práce je tam hafo. Trochu mě mrzí, že rybáři nejsou schopní po sobě řádně uklidit filetárnu a umýt bedny na ryby- asi mají pocit, že by to měl dělat správce. To se týká i nalovených ryb a o existenci hájení některých a lovné míry nemají někteří ani páru. Teď ryby: polaci nevytření a po moři roztroušení jako korálky. Chytit více kusů na jednom místě bylo prakticky nemožné. U ostrůvků se jich sice dalo nachytat více, ale jen čudlíci a čekat až se splete větší kus nemělo cenu. Přesto se pár pěkných kusů povedlo. Obecných se nachytalo hodně a velikost ryb na stř. norsko byla výborná.-Každý z nás několik kusů přes metr. Na vláčku se povedli i nějací mníci, jednoskvrné a brosmy- já 90cm.,a jedno halibutí miminko. Co dodat? Jen snad díky Oto, Berny a Hombre a snad příště shledanou. Bylo to super!
#297445 20.6.2018 v 16:58Pro Erga: Protože je to ta nejlepší příprava filet na zmražení. Filety tím zbavíme přebytečné vody a tím se maso ryb pěkně stáhne. Méně vody v mase znamená při následném zmražení to, že se struktura masa tolik nepoškodí. A hlavně nepotřebuji si z Norska přivézt vodu, kterou po rozmražení filet vyleji do odpadu.-Méně vody- více ryb. Sladkou- pitnou vodu používáme jen na úklid stolu a maximálně na opláchnutí ryb od krve a výkalů,- když je vyndáme z beden.
#297449 21.6.2018 v 9:38Pro Erga: Protože je to ta nejlepší příprava filet na zmražení. Filety tím zbavíme přebytečné vody a tím se maso ryb pěkně stáhne. Méně vody v mase znamená při následném zmražení to, že se struktura masa tolik nepoškodí. A hlavně nepotřebuji si z Norska přivézt vodu, kterou po rozmražení filet vyleji do odpadu.-Méně vody- více ryb. Sladkou- pitnou vodu používáme jen na úklid stolu a maximálně na opláchnutí ryb od krve a výkalů,- když je vyndáme z beden.
Harty parádně napsané. Jak jsme se bavili na místě, my trochu zaplatila za neznalost, ale doufám, že se tam příští rok vrátíme a bude to lepší i s rybami. Jinak jak píšeš paráda, líbilo se všem, i nováčkům. A kdo ví, třeba si zase zapřáhnu lososa :).
#297657 26.6.2018 v 13:38#297658 26.6.2018 v 15:24Kluci na Veiholmenu pridelali nové apartmany ………jen je tam více dveří :-)))))
A teď se v těch klíčích vyznej… 😀
#297836 29.6.2018 v 20:44Chlapy, mně se ten čas nějak táhne. Už aby . . . Junior Cup . . .
#298064 5.7.2018 v 15:45#298069 5.7.2018 v 21:17Davide krásný polak. Gratulace. Na co jsi ho vytáhl a kde?
#298087 6.7.2018 v 7:44Davide krásný polak. Gratulace. Na co jsi ho vytáhl a kde?
Zdar Mires.
Přišel na žluto – oranžovou atoku u majáku na “16”. 🙂
#298299 9.7.2018 v 21:36 -
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Veiholmen 2018