Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Vakuovačka

« Předchozí 1 2 3
Volnas
11.12.2016 ID: 793134

Ahoj, na příští sezónu chceme pořídit vakuovačku, máte nějaké tipy, co koupit? Díky za zkušenosti.

0
Odpovědět
Sidonius1
06.02.2018 ID: 1291997

Pánové mám dotaz, není pak maso nebo filet z vakuovačky rozmačkaný?

0

Odpovědět

kvlada
07.02.2018 ID: 1292088

Ahoj,jak dlouho trvá jedna operace,(zavaření)

Díky za zprávu

0

Odpovědět

vydra-cz
07.02.2018 ID: 1292089

kvalda podle toho jak si šikovnej a jakou máš vakuovačku

0

Odpovědět

06.12.2018 ID: 1303898

Jak dlouho trvá proces vakuování záleží na sacím výkonu daného přístroje. Z mé zkušenosti je to tak do cca 30s až 1 minuty. Záleží kolik se toho vakuuje. Já nejvíc používám nádoby a z těch se vzduch vysává o něco déle. Dobré informace o vakuovačkách potravin jsou tady.

Vakuování zdar!

0

Odpovědět

meky
07.12.2018 ID: 1303901

Vakuování ryb má u malých vakuovaček jednu obrovskou nevýhodu. Při vysávání dochází i k vysávání vody, která odtéká přes místo sváru a tím likviduje základní podmínku úspěšného zatavení a to suchost styčných ploch. Ikdyž se nechají ryby okapat, tak vždy nějaká voda se odsaje. Já automaticky nechám svár opětovně přetavit, ale stoprocentní to není. Velké profi zařízení zatavují hned na poprvé velmi dobře.

0

Odpovědět

valta
07.12.2018 ID: 1303905

My používáme levnější vakuovačky, ETA, já mam CASO z Amazon DE, kluci něco podobného. I do ETA i do CASO lze použít pytlíky jak CASO, tak ETA, tak z Lidlu.

Určitě je důležité filety nechat odkapat, protože jak psal někdo nahoře, při vakuování to vytáhne vodu a nedojde ke kvalitnímu sváru, pak je potřeba svár pojistit. Ne vždy ale máte čas a chuť to nechat dlouho odkapat, navíc stejně filety zůstanou mokré.

Vcelku slušně eliminujeme odchod tekutiny z pytlíku tím, že složíme kuchyňskou papírovou utěrku do tvaru proužku, který je široký jako vršek pytlíku a umístíme do vršku pytlíku - při vakuování odchází vzduch i voda, přičemž voda zůstane zachycená v tom ubrousku, vakuovačka pak zavaří pytlík, svár je nad složeným ubrouskem. Mrazí se i s tím proužkem ubrousku, ale ničemu to samozřejmě nevadí. Dokonce je bílý ubrousek dobrý jako kontrastní podklad, když si pytlíky popisujete fixem.

0

Odpovědět

Embik
30.03.2020 ID: 1321983

Dobrý den,

 

omlouvám se, že píši sem, když jsem ve fóru jen jako kolemjdoucí, ale hledám reference na vakuovačku Domo DO331L. Nemáte někdo zkušenosti s touto značkou? Našli jsme na netu, že vyhrála v testu nejlepších, ale nenašli jsme nic moc od uživatelů.

Děkuji moc.

0

Odpovědět

paveltreska
01.04.2020 ID: 1321984

https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Domo+DO331L.

0

Odpovědět

Holzby
24.04.2020 ID: 1322698

Ahoj,

pojďte to trochu oprášit.  Nějaký osvědčený tip?  Po 10letech bych vyměnit ETA za novější a silnější. Díky

0

Odpovědět

18.05.2020 ID: 1323107

Ahoj, pojďte to trochu oprášit. Nějaký osvědčený tip? Po 10letech bych vyměnit ETA za novější a silnější. Díky

Podle všeho (viz tento zdroj) je nejlepším kouskem GUZZANTI GZ 330, ale už ji nenašel v žádném eshopu. Zajímavá je ovšem Maxxo VM Profi, jednak je to produkt minulého roku, ale zejména má při 102 recenzích 92% na Heurece. Takový produktů tam příliš není. Cenově sice trochu výš, ale zase 1000 Kč rozdíl nikoho nezabije.

A co si myslíte o tipu, že ryby bychom měli vakuovat se savým ubrouskem aby natáhl vlhkost?

0

Odpovědět

jak
28.07.2020 ID: 1324832

Mám Maxxo VM Profi cca rok a půl a opravdu "max" spokojenost. Jsou třeba ale vroubkované sáčky. Po vymytí se dají použít opakovaně.

Řekl bych, že savý ubrousek je blbost. My to děláme tak, že po vyprání filet ve sladké vodě je necháme v síťce od brambor vykapat dle možností 1-2 hod. a potom mrazíme.

0

Odpovědět

Holzby
28.07.2020 ID: 1324834

Mám Maxxo VM Profi cca rok a půl a opravdu “max” spokojenost. Jsou třeba ale vroubkované sáčky. Po vymytí se dají použít opakovaně. Řekl bych, že savý ubrousek je blbost. My to děláme tak, že po vyprání filet ve sladké vodě je necháme v síťce od brambor vykapat dle možností 1-2 hod. a potom mrazíme.

Taky jsem pořídil, tak jsem zvědavý na změnu proti ETA co jsem roky používal.

0

Odpovědět

kejklik
30.07.2020 ID: 1324852

jak napsal(a):

Mám Maxxo VM Profi cca rok a půl a opravdu “max” spokojenost. Jsou třeba ale vroubkované sáčky. Po vymytí se dají použít opakovaně. Řekl bych, že savý ubrousek je blbost. My to děláme tak, že po vyprání filet ve sladké vodě je necháme v síťce od brambor vykapat dle možností 1-2 hod. a potom mrazíme.

Taky jsem pořídil, tak jsem zvědavý na změnu proti ETA co jsem roky používal.

Vroubkované sáčky jsou velice důležité, aby se odtáhnul vzduch ze všech koutů, i pro MAXXO VM Profi jsou předepsané. Hladké sáčky je možné používat jen v komorových vákuovačkách. Používat sáčky opakovaně je ovšem zvěrstvo, vyvolává to představu používání hadru na WC a po použití vyprat. Savá podložka se v profi balení používá standardně, kupuji zde: https://heroldreznickepotreby.cz/absorbery

Kvalita svárů je bezproblémová.

Ryby je nutné koupat ve SLANÉ (MOŘSKÉ) vodě. Po koupeli ve sladké vodě se maso bortí, působí tam brutálně osmotický tlak. Zjednodušeně maso má vyrovnanou bilanci solí s mořskou vodou, ve které ryba žije. Sladká voda se snaží "naředit" obsah buněk a tím dochází k protržení buněčných stěn. http://www.ceskachemie.cz/svet-chemie/popularni-chemie/vyzkousejte-sami/video-niciva-sila-osmotickeho-tlaku

0

Odpovědět

jak
30.07.2020 ID: 1324897

No srovnání s hadrem na WC trochu pokulhává. Sáček je nesavý, takže bych ho spíše přirovnal k nádobí, které také myjeme a používáme opakovaně.

Ohledně mytí filet ve slané/sladké vodě tu již, pokud se pamatuji, též proběhlo několik diskuzí. My to takhle děláme hodně, ale opravdu hodně dlouho a k žádnému znehodnocení filet nedochází. Při omytí a následnému vykapání v síťce se sladká voda do masa téměř nedostane. Navíc se po cca 1-2 hod zamrazí.

Takže ať si to každý přebere a případně vyzkouší :).

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.