Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Vakuovačka
- Toto téma obsahuje celkem 43 odpovědí. Do diskuze (24 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel jak a poslední změna proběhla před 4 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#291997 6.2.2018 v 8:52
Pánové mám dotaz, není pak maso nebo filet z vakuovačky rozmačkaný?
#292088 7.2.2018 v 10:58Ahoj,jak dlouho trvá jedna operace,(zavaření)
Díky za zprávu
#292089 7.2.2018 v 11:15kvalda podle toho jak si šikovnej a jakou máš vakuovačku
#303898 6.12.2018 v 18:19Anonymní uživatelNeaktivní(1 odpovědí)Jak dlouho trvá proces vakuování záleží na sacím výkonu daného přístroje. Z mé zkušenosti je to tak do cca 30s až 1 minuty. Záleží kolik se toho vakuuje. Já nejvíc používám nádoby a z těch se vzduch vysává o něco déle. Dobré informace o vakuovačkách potravin jsou tady.
Vakuování zdar!
#303901 7.12.2018 v 7:26Vakuování ryb má u malých vakuovaček jednu obrovskou nevýhodu. Při vysávání dochází i k vysávání vody, která odtéká přes místo sváru a tím likviduje základní podmínku úspěšného zatavení a to suchost styčných ploch. Ikdyž se nechají ryby okapat, tak vždy nějaká voda se odsaje. Já automaticky nechám svár opětovně přetavit, ale stoprocentní to není. Velké profi zařízení zatavují hned na poprvé velmi dobře.
#303905 7.12.2018 v 11:33My používáme levnější vakuovačky, ETA, já mam CASO z Amazon DE, kluci něco podobného. I do ETA i do CASO lze použít pytlíky jak CASO, tak ETA, tak z Lidlu.
Určitě je důležité filety nechat odkapat, protože jak psal někdo nahoře, při vakuování to vytáhne vodu a nedojde ke kvalitnímu sváru, pak je potřeba svár pojistit. Ne vždy ale máte čas a chuť to nechat dlouho odkapat, navíc stejně filety zůstanou mokré.
Vcelku slušně eliminujeme odchod tekutiny z pytlíku tím, že složíme kuchyňskou papírovou utěrku do tvaru proužku, který je široký jako vršek pytlíku a umístíme do vršku pytlíku – při vakuování odchází vzduch i voda, přičemž voda zůstane zachycená v tom ubrousku, vakuovačka pak zavaří pytlík, svár je nad složeným ubrouskem. Mrazí se i s tím proužkem ubrousku, ale ničemu to samozřejmě nevadí. Dokonce je bílý ubrousek dobrý jako kontrastní podklad, když si pytlíky popisujete fixem.
- Odpověď byla upravena před 5 roky a 11 měsíci uživatelem valta.
#321983 30.3.2020 v 8:54Dobrý den,
omlouvám se, že píši sem, když jsem ve fóru jen jako kolemjdoucí, ale hledám reference na vakuovačku Domo DO331L. Nemáte někdo zkušenosti s touto značkou? Našli jsme na netu, že vyhrála v testu nejlepších, ale nenašli jsme nic moc od uživatelů.
Děkuji moc.
#321984 1.4.2020 v 7:36#322698 24.4.2020 v 8:31Ahoj,
pojďte to trochu oprášit. Nějaký osvědčený tip? Po 10letech bych vyměnit ETA za novější a silnější. Díky
#323107 18.5.2020 v 14:46Anonymní uživatelNeaktivní(1 odpovědí)Ahoj, pojďte to trochu oprášit. Nějaký osvědčený tip? Po 10letech bych vyměnit ETA za novější a silnější. Díky
Podle všeho (viz tento zdroj) je nejlepším kouskem GUZZANTI GZ 330, ale už ji nenašel v žádném eshopu. Zajímavá je ovšem Maxxo VM Profi, jednak je to produkt minulého roku, ale zejména má při 102 recenzích 92% na Heurece. Takový produktů tam příliš není. Cenově sice trochu výš, ale zase 1000 Kč rozdíl nikoho nezabije.
A co si myslíte o tipu, že ryby bychom měli vakuovat se savým ubrouskem aby natáhl vlhkost?
#324832 28.7.2020 v 14:54Mám Maxxo VM Profi cca rok a půl a opravdu “max” spokojenost. Jsou třeba ale vroubkované sáčky. Po vymytí se dají použít opakovaně.
Řekl bych, že savý ubrousek je blbost. My to děláme tak, že po vyprání filet ve sladké vodě je necháme v síťce od brambor vykapat dle možností 1-2 hod. a potom mrazíme.
#324834 28.7.2020 v 16:06Mám Maxxo VM Profi cca rok a půl a opravdu “max” spokojenost. Jsou třeba ale vroubkované sáčky. Po vymytí se dají použít opakovaně. Řekl bych, že savý ubrousek je blbost. My to děláme tak, že po vyprání filet ve sladké vodě je necháme v síťce od brambor vykapat dle možností 1-2 hod. a potom mrazíme.
Taky jsem pořídil, tak jsem zvědavý na změnu proti ETA co jsem roky používal.
#324852 30.7.2020 v 7:21Mám Maxxo VM Profi cca rok a půl a opravdu “max” spokojenost. Jsou třeba ale vroubkované sáčky. Po vymytí se dají použít opakovaně. Řekl bych, že savý ubrousek je blbost. My to děláme tak, že po vyprání filet ve sladké vodě je necháme v síťce od brambor vykapat dle možností 1-2 hod. a potom mrazíme.
Taky jsem pořídil, tak jsem zvědavý na změnu proti ETA co jsem roky používal.
Vroubkované sáčky jsou velice důležité, aby se odtáhnul vzduch ze všech koutů, i pro MAXXO VM Profi jsou předepsané. Hladké sáčky je možné používat jen v komorových vákuovačkách. Používat sáčky opakovaně je ovšem zvěrstvo, vyvolává to představu používání hadru na WC a po použití vyprat. Savá podložka se v profi balení používá standardně, kupuji zde: https://heroldreznickepotreby.cz/absorbery
Kvalita svárů je bezproblémová.
Ryby je nutné koupat ve SLANÉ (MOŘSKÉ) vodě. Po koupeli ve sladké vodě se maso bortí, působí tam brutálně osmotický tlak. Zjednodušeně maso má vyrovnanou bilanci solí s mořskou vodou, ve které ryba žije. Sladká voda se snaží “naředit” obsah buněk a tím dochází k protržení buněčných stěn. http://www.ceskachemie.cz/svet-chemie/popularni-chemie/vyzkousejte-sami/video-niciva-sila-osmotickeho-tlaku
#324897 30.7.2020 v 11:02No srovnání s hadrem na WC trochu pokulhává. Sáček je nesavý, takže bych ho spíše přirovnal k nádobí, které také myjeme a používáme opakovaně.
Ohledně mytí filet ve slané/sladké vodě tu již, pokud se pamatuji, též proběhlo několik diskuzí. My to takhle děláme hodně, ale opravdu hodně dlouho a k žádnému znehodnocení filet nedochází. Při omytí a následnému vykapání v síťce se sladká voda do masa téměř nedostane. Navíc se po cca 1-2 hod zamrazí.
Takže ať si to každý přebere a případně vyzkouší :).
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Vakuovačka