Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Titran
- Toto téma obsahuje celkem 142 odpovědí. Do diskuze (36 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel respi a poslední změna proběhla před 10 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#10831 19.4.2010 v 18:46
To bocman: Ahoj, tak ať se daří, budeme vás střídat na Titranu hned v dalším termínu, třeba ještě dáme řeč. Mimochodem – uvolnilo se nám v partě jedno místo z důvodu nemoci, tak kdo máte zájem, zavolejte na 603 466 855. Pilkry a jigy zajistíme, vyrábíme sami. Hodím odkaz ještě na hlavní stranu.
#10834 19.4.2010 v 20:18To Jan.rocky:Při střídání podáme podrobné informace co,jak a kde.Bohužel ti průběžně informace nedám,net sebou mít nebudu.Honza Dufek tady zmiňoval lokalitu Djupklakkflua.Mělo by to být asi 6 km od Titranu.Nemáš s touto lokalitou nějaké zkušenosti?Je to směrem na Dolmoyu.Ahoj.
#10844 19.4.2010 v 22:27To bocman: Lokalitu Djupklakkflua neznám. Jestli je to směrem na Dolmoyu, tak myslím je naprosto zbytečné plýtvat benzín a čas, z Dolmoyi jezdí ti odvážnější chytat na Titran. Mezi Hitrou a Dolmoyou jsme byli dvakrát v různých kempech a kolem Dolmoyi to máme prochytané. Jsou tam také dobrá místa, ale podstatně větší rybářský tlak. Kolem ostrůvků na Dolmoyi se dá nachytat také dost ryb, je to dobrá oblast i na halibuty, těch se na Titranu ulovilo méně. Je tam také možná hezčí krajina, před větrem se tam dá schovat mezi ostrovy, ale na počet ryb u mně jednoznačně vede Titran.
#10863 20.4.2010 v 12:55to jan.rocky
koukám, že se někdo ozval. Jedem sami do pronajatýho baráku přímo ve vsi. Na Titranu jsme ještě nebyli, takže vítáme všechny info. Určitě se potkáme. Přijedem v sobotu 8.5. a jsme tam do další soboty. Nejraděj vláčíme.
Tak zatím.
#10868 20.4.2010 v 18:58To Jan.rocky:Tu lokalitu tady někde vzpomínal Honza Dufek,tak mě zajímalo jestli s tím místem nemáš zkušenosti.Samozřejmě,že se budeme pohybovat v okolí.Jak jsem koukal na dlouhodobou předpověď počasí,tak nic moc.Náš turnus by měl mít teploty okolo nuly,ale zase dost silný vítr.Třeba se to změní.Jen aby trochu tahaly ryby,a nebyl vítr.Už se to blíží,a nervozita stoupá.Několikrát jsem už prováděl inventuru,a pořád toho mám nějak moc.Kolik toho bereš sebou,myslím nástrach,a hlavně jaké.Já mám dost pilkrů a pilkříků.Neskoušel jsi tam peří? Někdo to na dizkusi popisoval,tak jsem jich asi deset vyrobil.Chci je odzkoušet,a pokud by byly úspěšné,tak bych jich vyrobil více.Zatím ahoj,a díky.
#10869 20.4.2010 v 20:11To bocman.
Peříčka si vem, potkáme se v autobuse. A nezapomeň na systém na mníky.
#10877 21.4.2010 v 9:41To Jan.rocky. Ahoj. CHtěl bych poprosit zda by bylo možné přiložit mapku, kde se dobře loví tresky, mníci a žraloci jak jsi to popisoval v příspěvku 15. 04. 2010. Moc díky. My jezdíme na Hitru do Gresffnesvagen, ale na Titran se chystáme. Stačily by i souřadnice s popisem.
#10890 21.4.2010 v 19:24To 007krivanek:Systémy na mníky mám navázány.Prosím tě,můžeš mi zdělit odkud se odjíždí?Je to s toho parkoviště u Masaryčky?Jinde mi to nějak nevychází.Ty to na Titranu znáš,tak nám poradíš.V autobuse hodíme řeč.budeme na to mít času dost.Ještě bych chtěl informaci,proč se mi u mojeho příspěvku zobrazuje poznámka”editovat příspěvek”.Díky a ahoj.
#10892 21.4.2010 v 19:48Editace příspěvku svíti jen u tvých příspěvku. To znamená že je můžeš znovu otevřít /i po měsíci/a doplnit, opravit nebo vložit foto , DVD.
Např. na MRKu je editace jen 10min.
#10893 21.4.2010 v 19:55Editace je tam proto, aby jsi mohl opravovat ve svých příspěvcích chyby. Aby se ti ostatní nesmáli.
Odjezd je tak jak říkáš. Uvidíme se . Sedím úplně vzadu. Budu mít opět zelenou bundu Gamarus.
#10894 21.4.2010 v 20:23To 007krivanek:Díky za vysvětlení.Ještě jsem se chtěl zeptat,zda nemáš informaci,jak to tam vypadá s počasím,a hlavně jestli se něco chytá.
#10896 21.4.2010 v 21:12Kluci, co tam v pondělí dojeli, tak 2 dny nevyjeli. Včera azuro a na kutru masakr. I mník 25 kg prý byl. Bude to dobrý jen se teple obleč. Ještě tam i sněží.
#10911 21.4.2010 v 23:41To bocman: Jsem především příznivcem přívlače, takže beru hodně twisterů, na Titranu se nám osvědčily twistery černá/stříbrná/bílá (imitace kelerů), potom jarní klasika oranžová nebo zelená s obsahem blýskavých glitrů, když se nedaří, nastupuje experimentování – twistery rozřežu, nad zapalovačem nebo svíčkou, natavím a znovu spojím v nejrůznější kombinace, to by bylo, abych nepřišel, co rybám právě chutná, no ale víš, že každý rok můžou být úspěšné úplně jiné barvy. Na peří chytáme hlavně kelery, nebo ho někdy při vláčení používám na boční návazec nad jigovou hlavičku s twisterem. To jistě znáš, rybka pronásleduje jinou rybku a velká treska si to nenechá líbit. Hlavičky raději těžší vzhledem k proudům. Peří fungovalo bílé a oranžové. Letos máme v partě náruživého muškaře, takže určitě vyzkoušíme i jiné vzory. Docela dost bylo záběrů na lehké (40-60g) vláčecí pilkry holografické a stříbrné v kombinaci s černou nebo s oranžovou, v chaluhách se ale dost trhá. Těžké pilkry se na hloubkách nejvíce osvědčily natřené fosforeskující barvou, nazbrojené kusem masa s návazci z červených papriček, také s kousky masa. Dvacet cm svítící bužírky na návazci těsně nad pilkrem dělalo divy, ale určitě máš svoje zaručené metody, tohle fungovalo loni nám, co bude letos je ve hvězdách.
#10912 21.4.2010 v 23:45To jelinek: Potkáme se u majáku. Ahoj
#10915 22.4.2010 v 0:27To Sten76: Ahoj, málo času, pokusím se časem zpracovat nějako mapku, ale nedělej si vůbec starost s lovnými místy, možná, že nejlepší nám zatím zůstala utajená. V tom je právě to kouzlo – hledat a poznávat, možná by tě to pak ani nebavilo, kdybys měl přesné souřadnice. Prozatím to fungovalo tak, že si vytipuješ podle mapy zajímavou lokalitu, třeba podmořskou horu, nebo rokli a tam spustíš pilkr s masem. Záběr určitě přijde. Žraloci nám brali spíše na jih od Titranu na 130 – 160m , je tam taková planina, nech se unášet proudem jsou pěkní na fotku, k jídlu ne… Mníci jsou všude. Letos mám natočeno 450m šňůry, tak vyrazím na třístovky. Mořské obludy, těšte se! Okouníky najít je někdy problém, zkus na sever od Titranu cca 4 km od ostrova je tam taková písčitá planina 130 – 170m. Jsou docela vzácní. ale když na ně narazíš, stojí za to.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Titran