Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Titran 2016
- Toto téma obsahuje celkem 475 odpovědí. Do diskuze (64 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel zdena a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#191807 5.4.2016 v 15:34
ja moc dobre vim kolik si toho muzu vzit a kolik me ceka pokuta pokud me chyti me jde jen pouze o to jestli jsou ty kontroly vice caste
Myslím, že když celníci otevřou bednu, kde je 5 lahví vodky, nebo něčeho jiného a přihlá se k tomu jeden člověk, tak je problém. Ale jen malý. Pak následuje prohlídka všech beden, všech zavazadel, prohlídka psy na drogy. Pak se vezou všichni a u autobusu to může to být i na 7 hodin. A dopravce dá odpovědnost na jednotlivé cestující, což je dobře. Jednou jsme jeli trajektem do Osla dvěma dodávkami . První auto v pohodě a druhé probrali důkladně. V tom byl i Dedo 145. Může taky přispět odpovědí. Samozřejmě, že nevozíme alkohol nadlimit a nepovolené věci na ryby.( v Německu nemůžeš mít i filetovací nůž v uzavíratelném boxu , aniž by byl v zavazovadlovaném prostoru ) Zdrželi jsme se tam kvůli jedné dodávce ve 3-ch lidech 3 hodiny. Celníci samopaly na hrudi, ostří psi a dozor, který ti nepřidá na náladě. Jsi v cizí zemi, kde musíš ctít jejich zákony.
Proto tvrdím, nic nevymýšlej. Chceš chlastat na rybách, jeď na orlík, nebo na ukrajinu. Tam alkohol vozit nemusíš. V Norsku je to jiný. Cti zákony. Pak jsi v pohodě. Na co ti bude 5 l rumu na týden. Na to, aby jsi byl v náladě kdykoliv vyjedeš na vodu ? Pro to bych do Norska nejel. Jedu tam za zážitkama. Ožrat se dovedu doma kdykoliv. Neber to osobně , ale Tvá otázka je zcestná.
Jsou i jiné krásy, které dovedeme vstřebat bez alkoholu. O to víc ti utkví v paměti zdolávání ryb, krásy přírody, jejich pohodový život, atd.
007
#191978 5.4.2016 v 17:55me vubec nejde o to si sebou tahat kvanta chlastu ale kazdy vecer si klidne tech 5-6 piv dam.bavime se tady o 20 pivech lahvi vina a 0,7l tvrdyho.je to nadlimit vim to ale zas takova prasecina to taky neni
#192112 5.4.2016 v 20:50Pocitejte s tim, ze Svedove diky uprchlicke krizi zprisnili kontroly na hranicich a ekvivalentne se tim padem zachovali i Norove. Je tedy dost pravdepodobne, ze kontrol bude vyrazne vice nez byvalo zvykem kdysi.
#192142 5.4.2016 v 21:14No my už sme tam letos byly a kontroly nějak nebyly vše v pohodě
#198142 8.4.2016 v 19:44me vubec nejde o to si sebou tahat kvanta chlastu ale kazdy vecer si klidne tech 5-6 piv dam.bavime se tady o 20 pivech lahvi vina a 0,7l tvrdyho.je to nadlimit vim to ale zas takova prasecina to taky neni
Ahoj 007 tvoji verzi potvrzuji s dedem jsme tu dodávku vykládali bylo to nic moc
#206720 11.4.2016 v 8:39#206817 11.4.2016 v 9:47me vubec nejde o to si sebou tahat kvanta chlastu ale kazdy vecer si klidne tech 5-6 piv dam.bavime se tady o 20 pivech lahvi vina a 0,7l tvrdyho.je to nadlimit vim to ale zas takova prasecina to taky neni
Musím bohužel vstoupit do diskuze. První věc je, že v některých příspěvcích týkajících se limitů a kontrol někteří diskutující zabřednou úplně jinam a hlavně vždy u takové diskuze nastane “odklon” od tématu daného vlákna. A toto vlákno je “Titran 2016”!!! Druhá věc, je, že když už zde tedy nastal odklon tématu vlákna k chlastu, tak jednoznačně souhlasím s 007 a to, že jedeš do Norska si každý večer dát 5-6 piv asi o něčem svědčí. A hlavně na závěr, což je už zde taky trochu obehraná písníčka, a sice, že tyto stránky jsou veřejné a čte je “kde kdo”….
#206854 11.4.2016 v 10:07On odklon na jiná témata jsou dána možná i tím, že nic aktuálního zde není. Jako by se na Titranu nic nedělo. Dále bych to přiřadil i k tomu, že je zde nový web a spousta lidí ( i já ) máme problém dohledat informace, kde jsou dané diskuse. Dále některá témata viz. hnata se budou probírat pořád dokola. ( nic ve zlým ) Někteří si myslí, že když jedou autobusem, tak tam se ten karton piva schová. ( ani já ani ostatní jsme nebyli výjimkami ). Ale když toto udělá každý, a dojde na kontrolu policie , tak je průser. Je to opravdu časovaná bomba. S tvojí poslední větou plně souhlasím.
Každopádně DUKE udělal krásný článek, čeho a kolik si můžeme v mezích zákona vézt. Jestli někdo veze nadlimit na TITRAN, musí se domluvit s řidičem, aby mu zastavil na hranicích a nadlimit se proclil. Ale myslím, nebo jsem přesvědčen, že toto v reálu nebude možné.
Zde by mohla ale poradit Janka, jestli by nebylo možné ten nadlimit zaplatit již u nás ?
Elektronické mýtné platíme z CZ.
Nemá Norská celnice taky takovou aplikaci ? V CZ bych si zaplatil dopředu nadlimit a při případné kontrole doložil zaplacené clo. Co ty na to Jani ?
#207024 11.4.2016 v 11:16chci se optat staci mi do norska op.vlasne mi ho vcera ukradli tak nevim jestli mi ho staci udelat.nema nekdo nahodou skusenost jak dlouho to trva.odjizdim 7,5
#207025 11.4.2016 v 11:21chci se optat staci mi do norska op.vlasne mi ho vcera ukradli tak nevim jestli mi ho staci udelat.nema nekdo nahodou skusenost jak dlouho to trva.odjizdim 7,5
V Schengenském prostoru ti stačí OP. Jestli ho nemáš, tak PAS.
Pro vystavení OP, PASU kontaktuj míso, kde jej vydávají. Nebo informace máš zde:
http://www.mvcr.cz/clanek/osobni-doklady-642319.aspx
Jak dlouho trvá vyřízení nového OP trvá netuším, ale PAS máš do 3 dnů.
#207041 11.4.2016 v 11:26#207050 11.4.2016 v 11:42Ahoj,
mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že alcohol přes limit se nevyplatí. Měli jsme navíc pouze pivo,(každý si vzal na 10 dnů jeden karton 24 piv) vše zabavili, pokuta na naše cca 5 tisíc, 4 hodiny jsem byl s dodávkou v garáži s jedním celníkem, ostatní čekali na celnici. Vše jsem musel sám vyskládat, potom naskládat, zničený jsem byl jak pes a domluvit se nedalo na ničem. Norové jsou nekompromisní. Každopádně, jak tady někteří píšou, do Norska se jezdí za rybami, nehledě na to, že chytat ve vlnách s kocovinou není úplně to nejlepší. Jestli někdo potřebuje 5 piv na večer, doporučuji vzít si ovocné pivo do 2,5% alkoholu, toho si můžete vzít celou dodávku, to se limitu netýká. Jinak odjezd za 33 a s limitem.
#207398 11.4.2016 v 14:21chci se optat staci mi do norska op.vlasne mi ho vcera ukradli tak nevim jestli mi ho staci udelat.nema nekdo nahodou skusenost jak dlouho to trva.odjizdim 7,5
Tady je všechno co tě zajímá. 😉
http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/podminky_vycestovani_z_cr/index.html
#208488 11.4.2016 v 20:06Tak uz nam odjel prvni turnus a moc se tesim na reporty.jinak jestli mi prijde op tak to mam za 26.pripravy pomalu finisuji.poradne to tam kluci rozchytejte at poradne kousou.Jinak se vsem omlouvam za zcestne otazky.
#208562 11.4.2016 v 20:17Proč zcestné? Někdo položí dotaz, tři mu fundovaně odpoví a 100 dalších si to jen pasivně přečte a informaci získá. Za mě je to naprosto v pořádku. Přeju rychle utíkajích 26 dnů. 😀
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Titran 2016