Tak chlapi norci kdo,jak,kdy jedete na Titránek..? 8-)
[citace]dedo145 napsal: A toto jsme nasli v dorsakovi pri vyloveni .kdyz nekdo vi co to je tak nam dejte vedet[/citace]
Je to docela brutální parazit. Cymothoa Exigua
Žije nejčastěji v tlamě ryby, přichycená na jazyku a saje rybí krev takovým způsobem, že tkáń atrofuje a ryba většinou po nějaké době umírá.Údajně člověka nenapadá, ale jinak je to pěkný humus a docela kouše!
Odpovědět
Ono to môže byť podľa tých zadných plutiev parazitický korýš,ktorým sa ryby aj živia.Ale dajme to na iné vlákno,nie?
Odpovědět
[citace]dedo145 napsal:
Na dalsi lodi nemeli fotak,tak fotky jsou jen z mola.Jirkova treska mela 114 cm[/citace]tak koukam na fotky a vidim že se nenudite , trošku vam zavidim ale strasne vam to přeju .......táto jsi borec .....mejte se tam všichni krasne ahoj ..
Odpovědět
[citace]dedo145 napsal:
Ze se nedarilo jen nam tak o tom svedci I tato fotka[/citace] no to je parada, jen tak daal
Odpovědět
[citace]Dorsak napsal:
dedo145 napsal: A toto jsme nasli v dorsakovi pri vyloveni .kdyz nekdo vi co to je tak nam dejte vedet
Je to docela brutální parazit. Cymothoa Exigua
Žije nejčastěji v tlamě ryby, přichycená na jazyku a saje rybí krev takovým způsobem, že tkáń atrofuje a ryba většinou po nějaké době umírá.Údajně člověka nenapadá, ale jinak je to pěkný humus a docela kouše![/citace]
Diky Dorsacku za odhaleni identity tohoto parazita.Je fakt ze jsme jej nasli v tlame velkeho dorsaka a mysleli jsme ze to byla potrava.
Odpovědět
Dnes se nejezdilo.Vitr rano okolo 13 m/s a odpoledne 8-9 m/s a jeste k tomu od jihozapadu nam nedovolil vyjet.Jeste se mi dostaly do rukou fotky ze vcerejska od party,ktera nejela s nami na Ornkl. ale venovala se prochytavani homoli 26m na sever od Titranu
Odpovědět
Nevsimejte si datumu na fotkach,pri zitrejsim vyjezdu uz tam snad nebudou.Ono by bylo taky tezko uverit,ze v lednu je tolik svetla:-)
Odpovědět
Vitr se nam uz uplne zklidnil,takze rano pokud vlny padnou na unosnou miru vyjede flotilla na more.Takze nashle zitra
Odpovědět
Ahpj dedo krásné zprávy i fotky vyfotte taky nějakou makrelu o těch ani slovo jina přání krásných ulovku:-):-):-D:-):-D:-):-D
Odpovědět
Z dnesni vypravy seslo hned pri pohledu na ctyrmetrove vlny okolo majaku a vitr ktery mel byt 4-5 m/s foukal 7-8 m/s.K uklidneni vetru pak prislo okolo 11,00 a tak jsem se se dvemi lodemi vydal na pruzkum.Na Vikrevetu bylo zivo.Plno keleru ,jak rika Kulik , salatovych.Mel jsem tam dva dobre zabery a vytahnul kelirky se sedranou kuzi,ale mimo dorsaka 80 cm se nechytilo nic.
Bransbaken byl obdobny.Keleru miliony,ale vetsi ryby nemely chut k zradlu.
Protoze se more uklidnilo,tak jsme prejeli na Hakkeskalen.Hned v prvnim driftu na 11-ce prisel polak 78 cm ale pak uz nic.Moji kolegove chteli zopakovat mnikarske hody z predvcerejska,ale drift byl presne opacny a jezdili jsme do kopce.Po prvnim driftu jsme to vzdali a mimo dvou okouniku na 140m jsme nechytili nic.
Potvrdila se mi zkusenost,ze prvni den po bource nebo silnem vetru
nejsou ryby aktivni.
Odpovědět