Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Střední Norsko 2014…Hitra..Froya..Dolmoy…
- Toto téma obsahuje celkem 1,102 odpovědí. Do diskuze (106 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Tomas-HEKTOR a poslední změna proběhla před 9 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#93661 24.6.2014 v 16:16
…13 kg keler z místa kde keleři holt jsou…:-D:-D:-D:-D:-D:-D
#93662 24.6.2014 v 16:19…sice nepovedené foto, ale na to Bílej tesák …halibut se povedl..!!!
#93670 24.6.2014 v 17:41Ahoj Dollmoy
jak vidím, tak štěstí přeje připraveným 🙂 gratuluji.
prostě letos jsme se z bráchou podruhé netrefili do termínu, kdy se ryby rozhodli, že budou konečně žrát a brát 🙂
ale jen jim hezky dejte ať vědí že to kluci z Czech Republik umí 🙂
#93730 25.6.2014 v 18:21Tak Vás všechny zdravím z Edenu. Po náročné cestě s čekáním na trajekt jsme konečně na místě.
Mára má pravdu a opravdu jsme vyjeli. Mám zde kolegu/kamaráda z práce, který není rybář a nikdy v Norsku nebyl. Po přípravách a nákupech doma jsme včera vyjeli a já měl větší strach jak on. Hlavně, aby něco chytil. znám to od vnuků. První ryby jsme pustili. Hurá chytil 4 pěkné dorše a tak jsme měli radost všichni. Ten den se mi povedl hezký červený dorš 75 cm.
Dnes jsme jeli vše objet a zjistit co je na tom, že letošní sezóna není nic moc.A musím potvrdit, že je to pravda a kdo říká něco jiného. tak měl štěstí nebo je výborný rybář a nebo prostě lže. Počasí nám zatím docela přeje i když jsem zažil lepší. Určité¨ročníky¨ některých druhů ryb zde prostě nejsou a nebo v minimálním počtu a ryby se musí dlouze hledat a jsou malé. To je ten největší problém, neboť hodně lidí bere i podměrečné velikosti.
Je osm hodin a tak něco schroupnem, dáme kafíčko a půjdem je hledat. Držte nám palce.
#93734 25.6.2014 v 18:23Ještě jse zapomněl, děkuji Všem za přání k svátku, ale jse Nepomucký, přesto to potěší.
#93736 25.6.2014 v 19:14Ahoj Honzo je zajimavé že jen o cca 20km na západ ,jsme tento problěm s rybama neměli…pravda že bylo hodně hluchých míst, ale osvědčeně místa fungovaly…průměrnu velikost ryb jsme měli 60-80cm i když taky se odchytávalo hodně malých doršátků….
#93737 25.6.2014 v 19:17A taky ti celá plzenská parta přeje k svátku:-D
#93741 25.6.2014 v 19:38to Honza Dufek: Honzo pěkný ryby. Prosím tě od kdy tam máš letos světlo 24 hodin? Příští rok to chceme zažít a nejspíš u tebe. 😀
A co ty? Nejezdíš? Nebo ti snad neberou? Ať tam máš pohodu a klidný lidi.8-)
#93743 25.6.2014 v 19:49kulik napsal: Tak Vás všechny zdravím z Edenu. Po náročné cestě s čekáním na trajekt jsme konečně na místě.
Mára má pravdu a opravdu jsme vyjeli. Mám zde kolegu/kamaráda z práce, který není rybář a nikdy v Norsku nebyl. Po přípravách a nákupech doma jsme včera vyjeli a já měl větší strach jak on. Hlavně, aby něco chytil. znám to od vnuků. První ryby jsme pustili. Hurá chytil 4 pěkné dorše a tak jsme měli radost všichni. Ten den se mi povedl hezký červený dorš 75 cm.
Dnes jsme jeli vše objet a zjistit co je na tom, že letošní sezóna není nic moc.A musím potvrdit, že je to pravda a kdo říká něco jiného. tak měl štěstí nebo je výborný rybář a nebo prostě lže. Počasí nám zatím docela přeje i když jsem zažil lepší. Určité¨ročníky¨ některých druhů ryb zde prostě nejsou a nebo v minimálním počtu a ryby se musí dlouze hledat a jsou malé. To je ten největší problém, neboť hodně lidí bere i podměrečné velikosti.
Je osm hodin a tak něco schroupnem, dáme kafíčko a půjdem je hledat. Držte nám palce.
Honzo jeďte ven na Froyafjord a blíž k moři směrem na západ.Nemá smysl se zdržovat mezi ostrůvky a na starých místech.Ryby tam letos nenajely a jsou fakt dál.Jak tě znám,tak je najdeš.Pozdravuju Kima a spol a držím palce…
#93804 26.6.2014 v 9:23os napsal:
to Honza Dufek: Honzo pěkný ryby. Prosím tě od kdy tam máš letos světlo 24 hodin? Příští rok to chceme zažít a nejspíš u tebe.
A co ty? Nejezdíš? Nebo ti snad neberou? Ať tam máš pohodu a klidný lidi.
…zdravím do Perníkova…chytat jezdím, nyní hlavně gumy, přívlač, polaci..mezi úlovky od Inttianu se začínají objevovat štikáči víc a víc, ale na ně ten správný čas ještě příjde..na “37” se chytají slušní bedničkoví keleři, připlete se i metr+ …
#93818 26.6.2014 v 10:34Tak dnes v noci jsme byli vzádu až u majáku. Povedl se jeden polak a doršové, největší měl 78 cm. Makrely a bedýnkví keleři nikde.
Nejsme jediní, kteří nenajdou polaky.
Hoza Dufek se za námi včera zastavil a ukázal nám kde oni nachytali polaky, ale v 5o m a hlouběji. Zkusili jsme to, ale pokud nevíš přesně polohu, tak se to hledá špatně. Nenašli jsme to neboť byly i vlny a vítr a bylo to na vodě ne u ostrovů a byl opravdo silný drift.
Přesto jsme v pohodě nálada výborná a legrace a vtípků taky dost.
Díky všem co nám fandí a drží palce je to hned lepší.
Měli jsme problém s motorem, chytal až se mu zachtělo a to v mělčinách byl problém a tak jsme s pomocí Martina z Edenu a p. Einara vyřešlili problem výměnou lodi a zde motor fachčí na 100 %.
Dnes chceme opět dráždit štěstí, ono se unaví a sedne i na nás!:-D
#93819 26.6.2014 v 10:39Jen drážděte 😀
#93830 26.6.2014 v 13:12…Fagerholmen…pak “Kulikova” tyč…vyjeli jsme až na Djupklakflua ale tam fučelo, tak zpět na Fagerholmen “polačí šutr”..
#93832 26.6.2014 v 14:03no vida, že jsi to nezapomněl. Pěkný…., přitom Kulík píše, že se trápí. 🙁
#93857 26.6.2014 v 19:59Letos jedeme od 1.8. na Dolmoy poprvé. Procházím mapu a sonduju kde budeme chytat – i na základě zdejších příspěvků. Nicméně nikde nemohu najít mníkoviště Hallarevet (asi blbě koukám). Můžete mi někdo poradit kde to je? Díky
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Střední Norsko 2014…Hitra..Froya..Dolmoy…