Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 17°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Střední Norsko 2014…Hitra..Froya..Dolmoy…

...tak už nám to začalo...všem do nové sezóny 2014 vše nej nej a hlavně šťastné návraty domů...

Odpovědět

...13 kg keler z místa kde keleři holt jsou...:-D:-D:-D:-D:-D:-D

...sice nepovedené foto, ale na to Bílej tesák ...halibut se povedl..!!!

Ahoj Dollmoy

jak vidím, tak štěstí přeje připraveným :) gratuluji.

prostě letos jsme se z bráchou podruhé netrefili do termínu, kdy se ryby rozhodli, že budou konečně žrát a brát :)

ale jen jim hezky dejte ať vědí že to kluci z Czech Republik umí :)

Tak Vás všechny zdravím z Edenu. Po náročné cestě s čekáním na trajekt jsme konečně na místě.

Mára má pravdu a opravdu jsme vyjeli. Mám zde kolegu/kamaráda z práce, který není rybář a nikdy v Norsku nebyl. Po přípravách a nákupech doma jsme včera vyjeli a já měl větší strach jak on. Hlavně, aby něco chytil. znám to od vnuků. První ryby jsme pustili. Hurá chytil 4 pěkné dorše a tak jsme měli radost všichni. Ten den se mi povedl hezký červený dorš 75 cm.

Dnes jsme jeli vše objet a zjistit co je na tom, že letošní sezóna není nic moc.A musím potvrdit, že je to pravda a kdo říká něco jiného. tak měl štěstí nebo je výborný rybář a nebo prostě lže. Počasí nám zatím docela přeje i když jsem zažil lepší. Určité¨ročníky¨ některých druhů ryb zde prostě nejsou a nebo v minimálním počtu a ryby se musí dlouze hledat a jsou malé. To je ten největší problém, neboť hodně lidí bere i podměrečné velikosti.

Je osm hodin a tak něco schroupnem, dáme kafíčko a půjdem je hledat. Držte nám palce.

Ještě jse zapomněl, děkuji Všem za přání k svátku, ale jse Nepomucký, přesto to potěší.

Ahoj Honzo je zajimavé že jen o cca 20km na západ ,jsme tento problěm s rybama neměli...pravda že bylo hodně hluchých míst, ale osvědčeně místa fungovaly...průměrnu velikost ryb jsme měli 60-80cm i když taky se odchytávalo hodně malých doršátků....

A taky ti celá plzenská parta přeje k svátku:-D

to Honza Dufek: Honzo pěkný ryby. Prosím tě od kdy tam máš letos světlo 24 hodin? Příští rok to chceme zažít a nejspíš u tebe. :-D

A co ty? Nejezdíš? Nebo ti snad neberou? Ať tam máš pohodu a klidný lidi.8-)

[citace]kulik napsal: Tak Vás všechny zdravím z Edenu. Po náročné cestě s čekáním na trajekt jsme konečně na místě.

Mára má pravdu a opravdu jsme vyjeli. Mám zde kolegu/kamaráda z práce, který není rybář a nikdy v Norsku nebyl. Po přípravách a nákupech doma jsme včera vyjeli a já měl větší strach jak on. Hlavně, aby něco chytil. znám to od vnuků. První ryby jsme pustili. Hurá chytil 4 pěkné dorše a tak jsme měli radost všichni. Ten den se mi povedl hezký červený dorš 75 cm.

Dnes jsme jeli vše objet a zjistit co je na tom, že letošní sezóna není nic moc.A musím potvrdit, že je to pravda a kdo říká něco jiného. tak měl štěstí nebo je výborný rybář a nebo prostě lže. Počasí nám zatím docela přeje i když jsem zažil lepší. Určité¨ročníky¨ některých druhů ryb zde prostě nejsou a nebo v minimálním počtu a ryby se musí dlouze hledat a jsou malé. To je ten největší problém, neboť hodně lidí bere i podměrečné velikosti.

Je osm hodin a tak něco schroupnem, dáme kafíčko a půjdem je hledat. Držte nám palce. [/citace]

Honzo jeďte ven na Froyafjord a blíž k moři směrem na západ.Nemá smysl se zdržovat mezi ostrůvky a na starých místech.Ryby tam letos nenajely a jsou fakt dál.Jak tě znám,tak je najdeš.Pozdravuju Kima a spol a držím palce...

[citace]os napsal:

to Honza Dufek: Honzo pěkný ryby. Prosím tě od kdy tam máš letos světlo 24 hodin? Příští rok to chceme zažít a nejspíš u tebe.

A co ty? Nejezdíš? Nebo ti snad neberou? Ať tam máš pohodu a klidný lidi.[/citace]

...zdravím do Perníkova...chytat jezdím, nyní hlavně gumy, přívlač, polaci..mezi úlovky od Inttianu se začínají objevovat štikáči víc a víc, ale na ně ten správný čas ještě příjde..na "37" se chytají slušní bedničkoví keleři, připlete se i metr+ ...

Tak dnes v noci jsme byli vzádu až u majáku. Povedl se jeden polak a doršové, největší měl 78 cm. Makrely a bedýnkví keleři nikde.

Nejsme jediní, kteří nenajdou polaky.

Hoza Dufek se za námi včera zastavil a ukázal nám kde oni nachytali polaky, ale v 5o m a hlouběji. Zkusili jsme to, ale pokud nevíš přesně polohu, tak se to hledá špatně. Nenašli jsme to neboť byly i vlny a vítr a bylo to na vodě ne u ostrovů a byl opravdo silný drift.

Přesto jsme v pohodě nálada výborná a legrace a vtípků taky dost.

Díky všem co nám fandí a drží palce je to hned lepší.

Měli jsme problém s motorem, chytal až se mu zachtělo a to v mělčinách byl problém a tak jsme s pomocí Martina z Edenu a p. Einara vyřešlili problem výměnou lodi a zde motor fachčí na 100 %.

Dnes chceme opět dráždit štěstí, ono se unaví a sedne i na nás!:-D

Jen drážděte :-D

...Fagerholmen...pak "Kulikova" tyč...vyjeli jsme až na Djupklakflua ale tam fučelo, tak zpět na Fagerholmen "polačí šutr"..

no vida, že jsi to nezapomněl. Pěkný...., přitom Kulík píše, že se trápí. :-(

Letos jedeme od 1.8. na Dolmoy poprvé. Procházím mapu a sonduju kde budeme chytat - i na základě zdejších příspěvků. Nicméně nikde nemohu najít mníkoviště Hallarevet (asi blbě koukám). Můžete mi někdo poradit kde to je? Díky

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.