...tak už nám to začalo...všem do nové sezóny 2014 vše nej nej a hlavně šťastné návraty domů...
...tak už nám to začalo...všem do nové sezóny 2014 vše nej nej a hlavně šťastné návraty domů...
...13 kg keler z místa kde keleři holt jsou...:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Odpovědět
...sice nepovedené foto, ale na to Bílej tesák ...halibut se povedl..!!!
Odpovědět
Ahoj Dollmoy
jak vidím, tak štěstí přeje připraveným :) gratuluji.
prostě letos jsme se z bráchou podruhé netrefili do termínu, kdy se ryby rozhodli, že budou konečně žrát a brát :)
ale jen jim hezky dejte ať vědí že to kluci z Czech Republik umí :)
Odpovědět
Tak Vás všechny zdravím z Edenu. Po náročné cestě s čekáním na trajekt jsme konečně na místě.
Mára má pravdu a opravdu jsme vyjeli. Mám zde kolegu/kamaráda z práce, který není rybář a nikdy v Norsku nebyl. Po přípravách a nákupech doma jsme včera vyjeli a já měl větší strach jak on. Hlavně, aby něco chytil. znám to od vnuků. První ryby jsme pustili. Hurá chytil 4 pěkné dorše a tak jsme měli radost všichni. Ten den se mi povedl hezký červený dorš 75 cm.
Dnes jsme jeli vše objet a zjistit co je na tom, že letošní sezóna není nic moc.A musím potvrdit, že je to pravda a kdo říká něco jiného. tak měl štěstí nebo je výborný rybář a nebo prostě lže. Počasí nám zatím docela přeje i když jsem zažil lepší. Určité¨ročníky¨ některých druhů ryb zde prostě nejsou a nebo v minimálním počtu a ryby se musí dlouze hledat a jsou malé. To je ten největší problém, neboť hodně lidí bere i podměrečné velikosti.
Je osm hodin a tak něco schroupnem, dáme kafíčko a půjdem je hledat. Držte nám palce.
Odpovědět
Ještě jse zapomněl, děkuji Všem za přání k svátku, ale jse Nepomucký, přesto to potěší.
Odpovědět
Ahoj Honzo je zajimavé že jen o cca 20km na západ ,jsme tento problěm s rybama neměli...pravda že bylo hodně hluchých míst, ale osvědčeně místa fungovaly...průměrnu velikost ryb jsme měli 60-80cm i když taky se odchytávalo hodně malých doršátků....
Odpovědět
to Honza Dufek: Honzo pěkný ryby. Prosím tě od kdy tam máš letos světlo 24 hodin? Příští rok to chceme zažít a nejspíš u tebe. :-D
A co ty? Nejezdíš? Nebo ti snad neberou? Ať tam máš pohodu a klidný lidi.8-)
Odpovědět
[citace]kulik napsal: Tak Vás všechny zdravím z Edenu. Po náročné cestě s čekáním na trajekt jsme konečně na místě.
Mára má pravdu a opravdu jsme vyjeli. Mám zde kolegu/kamaráda z práce, který není rybář a nikdy v Norsku nebyl. Po přípravách a nákupech doma jsme včera vyjeli a já měl větší strach jak on. Hlavně, aby něco chytil. znám to od vnuků. První ryby jsme pustili. Hurá chytil 4 pěkné dorše a tak jsme měli radost všichni. Ten den se mi povedl hezký červený dorš 75 cm.
Dnes jsme jeli vše objet a zjistit co je na tom, že letošní sezóna není nic moc.A musím potvrdit, že je to pravda a kdo říká něco jiného. tak měl štěstí nebo je výborný rybář a nebo prostě lže. Počasí nám zatím docela přeje i když jsem zažil lepší. Určité¨ročníky¨ některých druhů ryb zde prostě nejsou a nebo v minimálním počtu a ryby se musí dlouze hledat a jsou malé. To je ten největší problém, neboť hodně lidí bere i podměrečné velikosti.
Je osm hodin a tak něco schroupnem, dáme kafíčko a půjdem je hledat. Držte nám palce. [/citace]
Honzo jeďte ven na Froyafjord a blíž k moři směrem na západ.Nemá smysl se zdržovat mezi ostrůvky a na starých místech.Ryby tam letos nenajely a jsou fakt dál.Jak tě znám,tak je najdeš.Pozdravuju Kima a spol a držím palce...
Odpovědět
[citace]os napsal:
to Honza Dufek: Honzo pěkný ryby. Prosím tě od kdy tam máš letos světlo 24 hodin? Příští rok to chceme zažít a nejspíš u tebe.
A co ty? Nejezdíš? Nebo ti snad neberou? Ať tam máš pohodu a klidný lidi.[/citace]
...zdravím do Perníkova...chytat jezdím, nyní hlavně gumy, přívlač, polaci..mezi úlovky od Inttianu se začínají objevovat štikáči víc a víc, ale na ně ten správný čas ještě příjde..na "37" se chytají slušní bedničkoví keleři, připlete se i metr+ ...
Odpovědět
Tak dnes v noci jsme byli vzádu až u majáku. Povedl se jeden polak a doršové, největší měl 78 cm. Makrely a bedýnkví keleři nikde.
Nejsme jediní, kteří nenajdou polaky.
Hoza Dufek se za námi včera zastavil a ukázal nám kde oni nachytali polaky, ale v 5o m a hlouběji. Zkusili jsme to, ale pokud nevíš přesně polohu, tak se to hledá špatně. Nenašli jsme to neboť byly i vlny a vítr a bylo to na vodě ne u ostrovů a byl opravdo silný drift.
Přesto jsme v pohodě nálada výborná a legrace a vtípků taky dost.
Díky všem co nám fandí a drží palce je to hned lepší.
Měli jsme problém s motorem, chytal až se mu zachtělo a to v mělčinách byl problém a tak jsme s pomocí Martina z Edenu a p. Einara vyřešlili problem výměnou lodi a zde motor fachčí na 100 %.
Dnes chceme opět dráždit štěstí, ono se unaví a sedne i na nás!:-D
Odpovědět
...Fagerholmen...pak "Kulikova" tyč...vyjeli jsme až na Djupklakflua ale tam fučelo, tak zpět na Fagerholmen "polačí šutr"..
Odpovědět
no vida, že jsi to nezapomněl. Pěkný...., přitom Kulík píše, že se trápí. :-(
Odpovědět
Letos jedeme od 1.8. na Dolmoy poprvé. Procházím mapu a sonduju kde budeme chytat - i na základě zdejších příspěvků. Nicméně nikde nemohu najít mníkoviště Hallarevet (asi blbě koukám). Můžete mi někdo poradit kde to je? Díky
Odpovědět