Zdravim panstvo,
Aku stravu si beriete na cestu do Norska?
My škvarkové pagáče alebo fašírky.
Zdravim panstvo,
Aku stravu si beriete na cestu do Norska?
My škvarkové pagáče alebo fašírky.
Mima,môžem potvrdiť,že chlieb z pekárne v Čiernom Balogu je to najlepšie čo som za posledné roky jedol.Chodím tam na chalupu a tak ho pravidelne kupujem.Vydrží čertvý skoro týždeň.
Odpovědět
Já si jako malý kluk pamatuji, že u babičky - Slovensko - Nitra se pekl chleba na dvoře v takové zděné peci. Také se pekl na celý týden. Opravdu byl dobrý. Technologický postup si nepamatuji, ale pecny kynuly v proutěných ošatkách.
Odpovědět
My jíme úplně stejně jako v Čechách.Hovězí guláš,svíčková,segedýn,řízek s hranolky,rizoto atd.Vše je zamražené takže to stačí dát na linku a po návratu ohřát.Pak už jen paštiky,vepřové ve vlastní šťávě,salám,klobásy.Zbytek si koupíme v Kvenvaeru cestou z lovu.Rozhodně v Norsku nijak nestrádáme.:-D
Odpovědět
Kime,som z Nitry,ale v sučasnej dobe už na dvoroch nič také nenájdeš:-x
Odpovědět
No ono to bylo před asi 55 lety. Nyní si nevzpomenu zda byla obec Zbehy nebo Lužianky. Oni tam měli statek - koně, krávy a pod.
Odpovědět
[citace]Jindrich napsal:
My jíme úplně stejně jako v Čechách.Hovězí guláš,svíčková,segedýn,řízek s hranolky,rizoto atd.Vše je zamražené takže to stačí dát na linku a po návratu ohřát.Pak už jen paštiky,vepřové ve vlastní šťávě,salám,klobásy.Zbytek si koupíme v Kvenvaeru cestou z lovu.Rozhodně v Norsku nijak nestrádáme.[/citace]
Jindřichu, pokud jsem to správně pochopil, tak se tady jednalo o jídlo na cestu. My se samozřejmě v Norsku taky nešidíme. Nebo máš za to, že tam měsíc v kuse žiju na párcích od pumpy? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Odpovědět
[citace]DOSKY napsal:
Jindrich napsal:
My jíme úplně stejně jako v Čechách.Hovězí guláš,svíčková,segedýn,řízek s hranolky,rizoto atd.Vše je zamražené takže to stačí dát na linku a po návratu ohřát.Pak už jen paštiky,vepřové ve vlastní šťávě,salám,klobásy.Zbytek si koupíme v Kvenvaeru cestou z lovu.Rozhodně v Norsku nijak nestrádáme.
Jindřicu, pokud jsem to správně pochopil, tak se tady jednalo o jídlo na cestu. My se samozřejmě v Norsku taky nešidíme. Nebo máš za to, že tam měsíc v kuse žiju na párcích od pumpy? [/citace]
Nedovedu si představit Fialku, že by ti neuvařil:-)
Odpovědět
[citace]DOSKY napsal:
Jindrich napsal:
My jíme úplně stejně jako v Čechách.Hovězí guláš,svíčková,segedýn,řízek s hranolky,rizoto atd.Vše je zamražené takže to stačí dát na linku a po návratu ohřát.Pak už jen paštiky,vepřové ve vlastní šťávě,salám,klobásy.Zbytek si koupíme v Kvenvaeru cestou z lovu.Rozhodně v Norsku nijak nestrádáme.
Jindřichu, pokud jsem to správně pochopil, tak se tady jednalo o jídlo na cestu. My se samozřejmě v Norsku taky nešidíme. Nebo máš za to, že tam měsíc v kuse žiju na párcích od pumpy? [/citace]Tak to pardon:-)Jídlo na cestu vůbec neřeším.Na trajektu je strava dostatečná a zbytek se pořídí na benzínkách.
Odpovědět
Na trajektu se jídlo dle mého soudu nevynechává. Vždyť po nástupu jak se vypluje se již tvoří fronta zájemců. Následně se jí až asi za 4 hod. po vyjetí z trajektu. Samozřejmě s vlastní dopravou je to jinak. Osobně každoročně si nějakou tu smaženou krkovičku s sebou na cestu beru.
Odpovědět
Osobně při cestě do Norska jím hodně ovoce a zeleniny. Odmítám se nadívat smaženými řízky. Hodně jím banány a k chlebu s pomazánkou hodně zeleniny-kedlubny, okurky, .....
Odpovědět
Souhlasím s Kimem, že smažená krkovička na cestu je super. Zeleninu nezavrhuji, neboť sherry rajčátka k té krkovičce jsou také super. ;-)
Odpovědět
:-DMaso a pivo..!! Moje babička říkala v pivu je síla..!! chlapče...8-)
Odpovědět