Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Corona současný stav v Norsku 2020

• Toto téma obsahuje celkem 1,040 odpovědí. Do diskuze (177 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 2 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 1,040)
  • Autor
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Bolen: tím “domácí s tím problém nemají” máš na mysli koho? Norský stát,nebo majitele chat? Jestli máš na mysli Norsko,jako stát,tak ti s tím právě problém mají. Přečti si nejprve ten odkaz který jsem  zveřejnil a zjistíš, že tam žádná výjimka ohledně turistiky, nebo rybolovu není a zatím o ní neuvažují. Jestli se nestane nějaký zázrak,tak se tam nikdo letos nepodívá.

bolen
    Účastník
    (10 odpovědí)

Mám známého , který vlastní na ostově Smola kemp, tam nejspíš bude karanténa až do konce roku tam jsou všichni smířený , že je po sezoně .My jezdíme  15 let SVINDVIKA a s majitelem jsem v kontaktu a minulej týden se takto vyjádřil , ale máš pravdu on se může vyjádřit jak chce záleží na norském státu . Já nejsem také optimista.

ctvrteckaj
    Účastník
    (36 odpovědí)

tak jak to tady občas čtu tak asi se nejvíce přikláním k jerghanzovi  pokud  nerozhodne norská vláda tak a tak se bude dít tak vaše odjezdy toho a toho tam a tam jsou vyloženě jen vaše zbožná přání taky mě svrběj ruce a sem nevrlej ale vše přeloženo včetně trajektu na příští rok

storm
    Účastník
    (104 odpovědí)

Dnešním dnem v Norsku znovu otevřely školy pro 1. až 4. ročník s tím, že by mělo následovat v plánu další otevírání škol starších ročníků příští týden. Dnes také otevřely služby kadeřnictví, apod. Mezi těmi, kteří využili příležitost ostříhat si vlasy, když mohli kadeřníci v pondělí znovu otevřít své salony, byl ministr zdravotnictví Bent Høie, který chtěl tímto podpořit postupné znovuotevření norské společnosti tím, že zašel mezi prvními za kadeřníkem.Tak doufejme, že je vše na dobré cestě a omezení včetně omezení cestování se budou postupně uvolňovat.

vostrmar
    Účastník
    (150 odpovědí)

Chtěl být taky optimistou. Jenže my máme jet 7.5. , což nehrozí. Takže nám asi nezbude, než se těšit na 2021.

Jinak třeba Stenaline nabízí jakýsi voucher za trajekt s termínem odjezdu do 31.5. s tím, že si to můžeme do konce listopadu přebookovat na rok 2021. Takže celkem dobrý…

https://www.stenaline.de/baltikum

Josef Podymák
    Účastník
    (30 odpovědí)

Koukal jsem na stránky Stenaline a vůbec tam nejsou trasy do Norska. Mám objednanou cestu v srpnu a nevím…..před měsícem mi psala Stenaline, že vše řeší. Zatím jen zmizely trasy do Norska. Nevíte někdo něco?

vostrmar
    Účastník
    (150 odpovědí)

Koukal jsem na stránky Stenaline a vůbec tam nejsou trasy do Norska. Mám objednanou cestu v srpnu a nevím…..před měsícem mi psala Stenaline, že vše řeší. Zatím jen zmizely trasy do Norska. Nevíte někdo něco?

my to máme Rostock – Trelleborg, tak tam to je OK, to pořad jezdí .

pokud mate cíl trajektu v Norsku, muže to být tím, ze tyto trajekty jsou dočasně zrušené v souvislosti nemožnosti cestování do Norska. To se ale snad obnoví

jahodaj
    Účastník
    (14 odpovědí)

Nám před třemi dny od Stenaline přišlo, že trajekt Rostok Trelleborg ruší z důvodu korony a ekonomického dopadu (odjezd 11.6.2020), nabídnut voucher na jiný termín s objednáním do 30.11.2020, nebo vrácení peněz. (měli jsme tarif economy), odepsali jsme na vrácení peněz…..pokud zázrakem dojde, že Norsko a státy, přes které se dá projet, v našem termínu otevřou hranice, tak bude cesta přes mosty….

vostrmar
    Účastník
    (150 odpovědí)

Nám před třemi dny od Stenaline přišlo, že trajekt Rostok Trelleborg ruší z důvodu korony a ekonomického dopadu (odjezd 11.6.2020), nabídnut voucher na jiný termín s objednáním do 30.11.2020, nebo vrácení peněz. (měli jsme tarif economy), odepsali jsme na vrácení peněz…..pokud zázrakem dojde, že Norsko a státy, přes které se dá projet, v našem termínu otevřou hranice, tak bude cesta přes mosty….

Nám ten trajekt asi normálně jede, tak nabídli aspoň tu možnost přebukování.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Nevim proc, ale neobjevuji se mi zde  uz delsi dobu me prispevky s odkazem.

Trajekt Steny Line Frederikshaven – Oslo byl po 40-ti letech provozu natrvalo zrusen.

JanS
    Účastník
    (60 odpovědí)

Co se týče společnosti StenaLine a trajektu Frederikshaven – Oslo, měli jsme rezervaci vytvořenou loni v říjnu na letošní červenec a po žádosti o zrušení rezervace a vrácení peněz jsem měl do týdne peníze na účtu. Bez jakékoliv sankce a to i přesto, že jsme měli tu nejlevnější variantu Economy.

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

Toto síce je info “povedal kamarátov kamarát” ale je z Nórska, oblasti Lofoty. Známy požiadal o pomoc od štátu lebo prevádzkuje chatu. Povedali mu, že si má pomôcť domácimi turistami a aby najbližšie 2 roky so zahraničnými nepočítal. Ako veľmi môže byť toto reálne?

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)
    janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Stena Line: Trajekt Frederikshaven – Oslo byl po 40-ti letech provozu na trvalo zrusen.

https://www.stenaline.com/coronavirus-information/

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Je až s podivem, jak se stále dokola někteří ptají  jestli si v jejich termínu, například letním, pojedou zachytat ryby do Norska. Připadá mi, jakoby vůbec nechápali co se kolem nich děje a chovají se podobně, jako malé děti, které se hystericky a s pláčem dožadují lízátka, nebo formy na bábovičky. Je  opravdu to nejdůležitější, za situace, kdy lidstvo na celém světě bojuje o své vlastní přežití, doslova fanaticky a za každou cenu lpět na krátkodobém a pomíjivém odreagování, které přináší rybolov? Je “zachytání si ryb v Norsku” opravdu tak důležité a prvořadé a skutečně by vás bavila rybařina na pozadí toho, že se za pár dní budete muset vrátit do reality,  žít za přísných restrikcí a v neustálých obavách o život  svých nejbližších, včetně toho vašeho? Smutné a zároveň směšné…

Jestli se nestane nějaký zázrak, tak se letos na ryby do Norska nikdo nedostane. Situaci nemůže změnit a ni lék na virus. Může jí změnit pouze objev vakcíny, který je zatím v nedohlednu. Nic jiného. Letošek je tedy jasný, ale ani příští rok jistý není. Nikdo neví jak dlouho budou vědci účinnou vakcínu hledat, nikdo neví do jaké formy a kolikrát ještě bude virus mutovat a kolikrát a v jaké síle se bude vracet. Zatím sledujeme jen tisíce mrtvých přibývajících se čtvercem času, nikdo virus neporazil, pouze za  obrovských ekonomických ztrát  jeho šíření přibrzdil. Ale i tyto ekonomické ztráty budou za čas hrát svojí významnou roli. Dostaví se sice o něco později, zato neodkladně a mnoho z nás se ocitne doslova v existenčních potížích a Norsko začne být nedostupné i z tohoto pohledu. Vše na pozadí extrémního sucha, nedostatku vody,  potravin a mnoha jiných, lidstvo ohrožujících nebezpečí s tímto spojených. Budou jiné starosti, jiné priority…

Nechci nikomu brát jeho naděje a nejedná se ani o poplašnou zprávu. Je to jen konstatování skutečností a především podiv nad tím, jak  mnozí, kteří i  za těchto dramatických okolností ještě nedokázali pochopit situaci,  v panickém strachu sledují s obavami “svůj termín”. Už se tedy o “termín” strachovat nemusíte. Žádný nebude…..Ale jedno udělat přeci jen můžeme. Doufat. Doufat v to, že se stane zázrak a zasáhne samotná příroda. Vezme své důrazné varování zpět jako dostatečné a my všichni se k ní v budoucnu začneme chovat tak, jak si právem zaslouží…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 1,040)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Corona současný stav v Norsku 2020

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...