11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
Dobrý den p.Janka. jen změna s místem karantény, že není již možná u něj v baráku, ale snad se to změní do května. P.Janka chtěl jsem se zeptat, jestli platí stále to, že když jsem covid prodělal tak, že nemusí být test jen potvrzení o prodělaní ,?děkuji
Odpovědět
Zatim to tak plati, ale uz za par dni se to muze zmenit. Momentalni predpisy plati do 31.1. , pred tim bude situace znovu posouzena a prijata nova opatreni.. Ted ocekavam spise prisnejsi opatreni na nejakou dobu. Jak ale pisete, do kvetna je jeste dlouho, do te doby se vse 100x zmeni, a nikdo zatim presne nevi, co nas ceka.
Chce to trpelivost a na nikoho neprskat ;-) :-)
Odpovědět
docital sa niekto ako to je s alternativou: cestovatel zo zltej krajiny presuvajuci sa do norska cez cervenu krajinu?
nie je mi celkom jasne ci podlieha karantene alebo nie.
Odpovědět
Pokud jste pobyval ve zlute zemi minimalne 10 dni pred prijezdem do Norska, tak do karanteny nemusite. Test ale je stale povinny momentalne pro vsechny. Pri tranzitu pres cervene zeme je potreba dodrzovat aktualni predpisy (napr. bez prenocovani, casove omezeny prujezd a podobne)
zde vice info a mapa
www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/?term=&h=1#utenlandsreiser
Odpovědět
cau
a da sa cestovat po Norsku,?
a da sa cestovat z Norska do Svedska?
Odpovědět
to som zvedavy ako to bude so spanim gdansk-nynashamn ak bude polsko cervene.
Odpovědět
Rybariku neprovokuj!! :-) Presne vim, kam miris!! :-) :-)
Pro vetsinu lidi zde plati mezinarodni predpisy. Jedou nebo leti z Schengenu do Norska a zpet.
Pokud uz ted nekdo muze jet jako cizinec do Norska ze zahranici, muze jet po Norsku az do mista urceni (po splneni testu a pod. , s maskou po celou dobu a bez prenocovani). Z Norska do Svedska je omezeny prejezd pro Nory, neni omezeny tranzit! zatim .. Jakmile tu zacnem rozebirat jeste tyto veci, uz se nikdo v nicem nevyzna. Pokud ma nekdo cas a naladu informovat i o predpisech platicich pro Nory v Norsku, at to udela, ale poradne.
opet - ted je ted. Za tyden, za mesic to bude jinak a za dva mesice zase. Howgh.
Odpovědět
Janka, děkuji za současné infou i za ty budoucí děkujeme moc
Odpovědět
Info z dnesni tiskove konference:
Da se rici, ze na dalsi 2 tydny je Norsko pro vsechny, kdo tam nemaji bydliste, uzavrene. Ubylo vyjimek, nadale plati testy, hlaseni, karantena.
www.regjeringen.no/no/tema/Koronasituasjonen/egenerklaringsskjema-for-personer-som-skal-i-innreisekarantene-og-bekreftelse-pa-egnet-oppholdssted-for-gjennomforing-av-karantene2/id2791503/
www.helsenorge.no/koronavirus/reise/#regler-ved-innreise-til-norge
Odpovědět
Odpovědět
Pre SVK: Aktuálne info o cestovaní do Nórska nájdete na stránke http://hranice.mzv.sk
plus info priamo z veľvyslanectva :Slovenské veľvyslanectvo v Nórsku / Slovak Embassy in Norway - Domov | Facebook
Odpovědět
Dobra zprava pro ty, co stale jeste cekaji na odskodneni za zrusene lety od Norwegian.
Pote, co spolecnost zrusila dalkove lety a snizila sve dluhove zatizeni, se rozhodla norska vlada ji znovu podporit 1,5 miliardy NOK . Tim by mela spolecnost krizi prekonat.
Dalsi info o odsouhlasenych podpurnych opatrenich www.nrk.no/norge/slik-er-regjeringas-forslag-til-ny-krisepakke-1.15350567?fbclid=IwAR2m_AGQK_SVzeOOoJwPn46up0jNphx7hz8X9zmEvADUGD1lWiB-sgI9p5M
Odpovědět
Norska premiérka řekla že, pokud se naplní nejoptimističtější scénář očkovaní můžou turisti do norská v srpnu a září
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...