Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Corona současný stav v Norsku 2020
- Toto téma obsahuje celkem 1,040 odpovědí. Do diskuze (177 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 2 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#322057 2.4.2020 v 20:38
Ahoj, s Polferies za 15 rokov len dobré skúsenosti. My sme mali plávať 27.3. Gdansk – Nynashamn 19.4 späť, stornoval som to pred dvomi týždňami, bez problémov vrátili celú sumu.
#322066 3.4.2020 v 12:35Ahoj, s Polferies za 15 rokov len dobré skúsenosti. My sme mali plávať 27.3. Gdansk – Nynashamn 19.4 späť, stornoval som to pred dvomi týždňami, bez problémov vrátili celú sumu.
Ahoj. My sme mali ist z Gdansku 28.3. Rusil som listky pred dvoma tyzdnami a pred tyzdnom emailom. Nikto z Polferries zatial na email neodpovedal. Dovolat sa tam nedalo… stale vytazeni. Rusil si telefonicky?
#322077 3.4.2020 v 18:50Ahoj, najprv som volal na infolinku, tam mi odporučili poslať storno zo zdôvodnením na zwroty@polferries.pl .
#322090 4.4.2020 v 8:25Ahoj, najprv som volal na infolinku, tam mi odporučili poslať storno zo zdôvodnením na zwroty@polferries.pl .
Dakujem za odpoved. Tak som napisal i na zwroty a podam spravu ako to dopadlo. Asi je pre nich jednoduchsie ked im najprv zavolas a tam ti daju email na ktory mas listky zrusit ako rovno v kontaktoch uviest email pre storno.
#322099 4.4.2020 v 16:25Niet za čo. Pred x rokmi som sa u nich zaregistroval, zmeny mi nikdy nespoplatňovali, keď zavolám vždy mi ochotne poradia, skrátka mám pocit, že si nás ako stálych klientov vážia. /Jazdíme s nimi 2x ročne/ A aj barmani nás ľúbia…
#322115 6.4.2020 v 20:00#322116 7.4.2020 v 0:44Ahoj, najprv som volal na infolinku, tam mi odporučili poslať storno zo zdôvodnením na zwroty@polferries.pl .
Ja som tam písal už minulý mesiac. Za dva dni mi odpovedali nasledovné:
– Za cesty plánované do 30.apríla, vrátime peniaze za lístok vo výške 100%, bez ďalších poplatkov.
– Ak máte plánovanú cestu po 1. máji 2020 a vy ju zrušíte, vrátime vám peniaze podľa všeobecných podmienok. ( to znamená 30% storno poplatok).
– Ak bude táto situácia trvať dlhšie ako do 30. apríla 2020, bude vám vrátená 100% suma za rezerváciu, takže nás kontaktujte po 30. apríli 2020.- Odpověď byla upravena před 4 roky a 7 měsíci uživatelem laco.
#322118 7.4.2020 v 0:53Ahoj, najprv som volal na infolinku, tam mi odporučili poslať storno zo zdôvodnením na zwroty@polferries.pl .
Ja som tam písal ešte minulý mesiac a za dva dni som dostal takúto odpoveď:
– V prípade, že máte cestu naším trajektom plánovanú do 30. apríla, vrátime peniaze za lístok vo výške 100%, bez ďalších poplatkov.
– Ak máte plánovanú cestu po 1. máji 2020 a vy ju zrušíte, vrátime vám peniaze podľa všeobecných podmienok. (to znamená 30% stornopoplatok.)
– Ak bude táto situácia trvať dlhšie ako do 30. apríla 2020, bude vám vrátená 100% suma za rezerváciu, takže nás kontaktujte po 30. apríli 2020.- Odpověď byla upravena před 4 roky a 7 měsíci uživatelem laco.
#322120 7.4.2020 v 7:17Frenky: Dakujem este raz za ten email. Polferries mi dnes vratili celu ciastku ktoru som zaplatil. Za tri kajuty a dve auta celkom dost.
#322156 7.4.2020 v 20:08Orfo, nie je za čo, boli sme na tom úplne rovnako. Laco, vyjadrili sa myslím úplne presne, jasne a stručne a to je ok, bez zbytočných kecov a vyhováračiek, čo sa v dnešnej dobe cení.
#322250 13.4.2020 v 10:13rybarik napsal(a):cau tie navnady, su super a nie je iste, ze sezona v Norsku tento rok nebude // v Norsku od 20.042020 planuju otvorit materske skolky. 27.04.2020 skoly 1-4 stupen a od 20.04 2020. je dovolene prespavat na chatach .čiže vikend po 20. sa ide na Ryby a ak to pojde v Norsku takto dalej .urcite otvoria HraniceMyslím, že aj keď nóri hranice otvoria, my sa tam tak skoro nedostaneme.
a.) Cez Poľsko a Nemecko neprejdeme
b.) Ak by nás aj pustili, problém bude Švédsko
c.) Ak by fakt všetko vyšlo a dalo by sa prejsť, Poľskom, Nemeckom, Švédskom, Fínskom alebo lietadlom, tak keď sa vrátime, pôjdeme do povinnej karantény.
V zásade, všetko bude záležať od vlád ČR a SR.
Máme to za 45 ale skôr sa chystáme na jesenný termín.
#322261 14.4.2020 v 7:42Moje názory jsou :
1. svět předpokládá, že korona udělá v ekonomice větší díru než krize s americkými fondy co sesypala pomalu celej svět a ten bordel se tenkrát dával dohromady pomalu ještě doteď. Z toho znamená, že svět se po koroně výrazně změní.
2. who doporučuje aby evropa nezmirňovala opatření naráz ale postupně a postupně i jednotlivé státy. To znamená, že i kdybychom my uvolnili hranice a cestování tak státy přes které jezdíme mohou být uzavřené.
3. who doporučuje nechat opatření do doby než se vyvine účinný lék případně vakcína a neopíchá se celej svět. K tomu je třeba dodat, že včera byla informace, že našli nejméně 3 kmeny korony, tzn. že by bylo potřeba několik vakcín na jednotlivé kmeny korony. Taky byla dnes zpráva, že korona je 10x smrtelnější než byla prasečí chřipka v roce 2008 a to byla mutace španělské chřipky a doteď se pořádně neví proč se prasečí chřipka tolik nerozšířila jako ta španělská před 100 roky. Páč ta kdyby se ta rozjela tak v dnešní globalizované době vychcípe 1/3 obyvatel planety. Odhadem.
takže otázka by neměla znít: “korona v norsku” ale korona v evropě respektive ve světě..
Doplnění odpovědi proč by prasečí chřipka (španělská chřipka/new yorská chřipka) zabila tolik lidí. Španělská chřipka před více jak 100 lety se šíleně přenášela a do 3 dnů zabíjela. Zabíjela nejvíc, téměř 95% těhotné ženy a stejným % lidi zdravé a dobře živené. Virus se dostal do plic a vyvolal extrémní reakci obrany organizmu. Bílé krvinky tak vlítly do plic a doslova je při honu za virem a jeho likvidací roztrhaly na kusy. Nemocný tak v posledním stádiu vykašlával kusy plic a udusil se vlastní krví. Tak taková sviňa to byla. A dneska když je každej dobře živenej a zdravej by to dopadlo jak ? Dokážete spočítat? Odhadnout?
- Odpověď byla upravena před 4 roky a 7 měsíci uživatelem sachlj.
#322273 14.4.2020 v 9:24Díky Sachlj za perfektní zhodnocení situace.
#322294 15.4.2020 v 14:25sachlj – Ten Tvoj bod č.3. Ani vakcína nemusí byť a ako sa to “opíchalo” sa uvidí okolo Vianoc. Hneď je nás o miliardu viac.
#322326 16.4.2020 v 15:53JAKABO : co jsem slyšel v televizi (taky mě už nezajímá každej pořad o koroně) tak primárně umírají staří lidé protože jejich obranný systém je už opotřebovaný a nevyrábí tolik protilátek jako u malých dětí co furt smrkají a mají rýmu. Taky se zkoumá proč tolik zabíjí lidi s dalšími nemocemi. S nemocemi srdce, cukrovkáře aj. Lidi s nadváhou. A prej i víc kuřáky. Jo a taky si myslím, že jsou už koronu prodělal..na začátku tohohle roku přinesla dcera jakejsi kašel z obchodu kde pracuje a kde jsou zákazníci převážně cizinci co navštíví Prahu. Celá rodina jsem lehli s takovým kašlem, že jsem ani nedokázal vstát z postele. Doktorka nám nezávisle na sobě (máme každej jinýho doktora) dala stejný lék co ten kašel za cca týden potlačil. ale takovej kašel jsem za půlku století nezažil. Takže věřím tomu, že korona tu byla určitě už před vánocemi a my ji prodělali v lednu a začátku února. V době kdy ji měl já byla u nás velká rodinná oslava a já se celou dobu od ní stranil abych je nenakazil. Hlavně kvůli další dceři co je na konci těhotenství.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Corona současný stav v Norsku 2020